1

şamata , gürültü , patırtı ses cümbüşü demektir . seslerin düzensiz olarak çıkmasıdır . şamatanın olduğu yerde durabilmek mümkün değildir .

0

şamata; gürültü , patırtı , cümbüş , eğlence, şaka gibi manalara gelen bir kelimedir. düzensiz sesler bütünü ,uyumsuz seslere de denir.

0

şamata: yaramazlık olarakta kullanılır. boş yapmayın veya şamatalık yapmayın da denilebilir.

1

sözlük anlamı gürültü, patırtı.. şimdiler de çok kullanılmayan bir kelime ama eski zamanlar da sıkça kullanılan bir kelimeydi. şimdi direk sözlük anlamları kullanılıyor.

0

şamata, bir konu hakkında dalga geçerek eğlenmektir. bir konuya gülerek ve eğlenerek devam etmektir. bir olay hakkında asıllı asılsız eğlenmedir. bunun diğer adı gırgır geçmektir.

0

şamata genellikle gürültü yapan çocuklara denir bizim evdede var böyle gürültü yapıp çok şamata yapma deriz hemen kardeşime.ama sözcükte şaka yapmak anlamına gelmektedir.

0

gülmek eğlenmek kafa dağıtmak mutlu olmak hayatın güzellikleri

0

şamata bazıları tarafından uygulanan bir şımarıklık tak ddd bazıları derki ali şunu yap âli bunu yap karşısındakini güldürdikçe bu oyun insan daha çok yapma hissi duyar çünkü karşılarındaki insanlar gözdikçe insanlar çok kötü bir duygu oldukları için aliye’nin çok ali’ye çok komik geliyor bu durumlar onun için her gün her dakika her zaman her saniye yapması lazım olduğu için çok çok önemli bir hareket değildir bunun için kendilerine dikkat etmeleri lazım hiç kimselerin dediklerini yapmamamız lazım bazı insanlar yapa yapa bana güven vere vere bu hareket çok güzelmiş diyerek insanlar yapar

0

gürültü anlamına gelir halk arasında gırgır şamata diye bir söz vardır

0

eglenme
gulme
muhabbetin tatli hali
normal ses duseyinin biraz daha fazla cikmasina denir bence
samata guzel bisey aslinda her kezin mutlu
olmasi herekirkendi sagligi icin ne kadar mutlu isen o kadar iyisindir bubhayatda
ne kadar uzgunsen o kadar
kotusundur bu hayatda

0

girgir samata diye ikileme olarak kullanilir. genelde yuskek sesli eglenceli muhabbet gbi bir algisi vardir. bence bir kelime anlami olmamakla birlikte dilimize yerlesen anlamsiz soz obeklerinden biri olabilir

0

şamata eğlenceli, gereksiz, herhangi bir bilgi vermeyen öylesine yapılan sohbet ve konuşmalardır. herhangi bir özelliği olmayan konuşup insanı eğlendiren konuşmalardır.

0

şamata bence kulağa hoş gelmeyen yani boş kelimelerle yapılan muhabbet biçimidir benim düşüncem bu yöndedir.

0

şamata gereksiz ses yapma gereksiz ses olmasıdır.

0

bir insan karşısındaki kişiye güldürücü hareketler yaparsa o insan da bana gülüyorlar diyerek halen yapmaya devam eder ve buna şamata adı verilir

0

şamata demek; gerek duyulmayan,kuru kalabalık,boş ses gürültülü yer anlamına gelir.gırgır şamata derler hatt.

0

gereksiz yapılan ses gürültü kirliğliği . laf kalabalığı

0

şamata gürültü kirliliği demketir.gereksiz sesler mesela

0

gereksiz yere çıkarılan seslerin gürültüye dönüşüp kulağı tirmalamasi rahatsız etmesi durumuna şamata denir.en çok hamamlarda,maçlarda ve düğünlerde şamataya maruz kalırız.

0

kulaga hoş gelmeyen rahatsız eden boş bir gürültü kirkilidir. gereksiz muhabbet