0

fırka bölünmüş ya da ayrılığa düşmüş veya bir konuda farklı düşünen grup ya da ekollere denilir. hadisi şerifte ümmetim 73 fırkaya ayrılır biri kurtulur geri kalanı helak olur buyurulmuştur. o da ehli necat yoludur denilmiştir. onun dışında kalanların kuran ve hadise aykırı düşünceleri olacağı işaret edilmiştir. fıkra ise komik kesitlerin halk arasında anlatılarak yayılması sonucu ortaya çıkan küçük komik hikayelerdir. bir diğer anlamı da bir kanun maddesinin belli bir numarasına verilen addır.

1

fırka kelimesinin 2 (iki) anlamı vardır.bunlar;
1- askerlik terimi anlamı; "tümen" demektir,
2- siyasal anlamı; "parti" demektir.

0

arkadaşlar fıkra herhangi bir insanım veya bir kişinin başına gelen güzel bir olaydır veya normal bir olaydır bu olayı güzel bir şekilde anlatmaktır buna fıkra denir fıkralar genelde kısa olur güzel fıkralar vardır karadeniz fıkraları anadolu fıkraları içerikleri çok güzeldir nasrettin hoca fıkraları vardır çok güzeldir göle maya çalıyordu mesela bu fıkraları vardır keloğlan masalları gibi fıkralar vardır dır çocuklar fıkraları çok sever geceleyin onları uyutmakta birebirdir bazı çoğu yazarlarımız fıkra yazarlarımız vardır dır.

0

fırka arapça kökenli olup siyasi parti, tümen anlamlarına gelir. fıkra ise bilinen insanları güldürüp eğlendirme ama bunu yaparken de düşündürme amaçlı dilden dile anlatılan yazılı genellikle anonim söylencelerdir.

0

firka siyasi parti demektir. ayni zamanda insan toplulugu anlamina da gelir. fikra ise guldurme amacli kisa hikayelere verilen isim.

0

fıkra doğruluk yapı olmadan güldürme amaciyla anlatilanlara denir.

fırka ise millet birliği demektir

0

fırka grup demek yanlış hatırlamıyorsam kökeni arapça ve parçalanma analmında kullanıyo