1

cappucino yu hiç tatadım latte kahvelerin içinde 1 numara bana göre

0

aslında latte ve cappuccino birbirine bir hayli benzeyen iki kahve çeşididir. bununla birlikte, latte ve cappucino arasında birkaç kilit farklılık vardır ve bu farklılıklar sayesinde ayırt edilebilmektedirler. iki kahve arasındaki en önemli fark ise kahvelerin içeriğinin oranlarıdır. cappuccinoda latteye oranla daha fazla köpük ve daha az süt bulunmaktadır. cappuccino daha fazla köpük içermesi sebebiyle biraz daha yoğun bir tada sahiptir. latte ise içeriğinde daha az köpük barındırır ve içimi daha yumuşaktır. özetlemek gerekirse; cappuccinoda latteye oranla daha fazla köpük ve buna karşılık daha az süt bulunmaktadır. diğer bir deyişle, lattenin içerisinde bolca süt ve üzerinde çok az süt köpüğü bulunurken; cappuccinoda bolca köpük ve latteye kıyasla daha az süt bulunmaktadır.

latte ile cappuccino arasındaki bir diğer fark ise sütün ısıtılma şeklidir. bununla birlikte bu fark kahvelerin hazırlanma süreciyle ilgili olduğu ve bizi sipariş verme kısmı ilgilendirdiği için (en azından şimdilik) yukarıda da bahsettiğimiz gibi latte ve cappuccinoyu ayırt etmemizi sağlayacak en belirgin farklılık kahvelerdeki süt ve süt köpüğünün oranlarıdır. ancak latte ve cappuccinonun hazırlanışı ile ilgili bu detayı da bilmekte de fayda var.
ikisininde ayni tadi var ve ikiside kaahve sonucda ne fark ederki ikisinide ice biliriz ve ya ikisinide ata biliriz ikisinide sekerli ve ya sekersz ice biliriz

0

latte ve cappucino hacmi ve sunum şekline göre birbirinden ayrılır. latte büyük bardaklar ile sunulurken, cappucino ise kulplu fincan ile sunulmaktadır. cappucino da süt tabakası daha kalındır. latte de daha ince bir süt tabakası vardır. sonuçta lezzet olarak aynılar.