0

güneş tutulmasını çıplak gözle bakılmaz doğru bir hareket değildir. çünkü eğer güneş tutulmasına çıplak gözle bakılması zararlı olmasaydı bizim ilkokul öğretmenimiz güneş tutulması esnasında bir camı ateş yardımı ile karartıp o şekilde güneş tutulmasına bakmazdı diye düşünüyorum. çünkü biz ilkokula giderken o an güneş tutulması yaşanıyordu ve ilkokul öğretmenimiz ateş yardımı ile bir cam parçasını kararttı ve güneşe o şekilde bakmıştık ve o zaman gözümüzü almamıştı .çıplak gözle kesinlikle bakmamız gerektiğini ve gözlerimize zarar verebileceğini söylemişti.

0

güneş tutulması bildiğim kadarıyla çıplak gözle görülmez. çünkü güneş tutulması olduğu bir esnada biz okuldaydık.ve okulda ögretmenimiz ateş yardımı ile cam parçasını karartmış ve o şekilde bakıtmıştı.

0

güneş tutulmasında cıplak gözle bakılması doktorların bizleri verdiği kararlar dogrultusunda yasak oldugunu dile getiriyorlar gözlerde kalıcı zarar etki edildiği söyleniyor göz insanın herşeyidir bu yüzden büyüklerimizin dediği herşeyden ders almalı ve onların dediklerini yapmamızda kendimiz için fayda vardır