0

poşet konusu bir ara oldukça gündemdeydi fakat ben bu poşet sorununun çevreyle alakalı çalışmalara katkısının bulunduğuna inanmıyorum. sadece birilerinin cebine daha fazla para giriyor o kadar.

0

bence hiçbirşey olmuyo çevreye katkısı olmuyor ki hep para tuzağı

0

egerki amaç çevre kirliliğini azaltmakta bu konuda daha ciddi adımlar atılabilir. projeler yapılabilir. poşetin paralı olması pek birşey değiştirdiğini sanmıyorum..

0

çok fazla azalacağını sanmıyorum. poset paralı.olmadan önce benim evime ne kadar poşet giriyorsa şimdide aynı. eminim bir çoğunuzun evinde de aynı bu şekilde. belki ilk bir hafta azınlık.gostermis olabilir. su an da öyle ölçeğini sanmıyorum.

1

bu hiçbirşeyi değiştirmez, sadece insanlar soyuluyor.

0

bence azaltır ama bilinçli olmazsak yine bir işe yaramaz. güzel bir uygulama çünkü poşetler doğada çok geç çözümleniyor. poşet kullanımının azaltılması çevre ve doğa kirliliğini mutlaka azaltacaktır. gerçi halkın bir çoğu da bu uygulamaya tepkili.

0

poşetlerin ücretli olması çevre kirliliğini azaltabilir ama tamamen ortadan kaldıracağını düşünmüyorum poşet ücreti isteyen büyük marketlerin yanında küçük esnaf da bundan faydalanıyor ancak fiş istediğinde surat ifadesi değişiyor bu ülkede o ücret az diye alıp sokağa atan kişiler de vardır .

0

bence kesinlikle azaltmayacak. zira asıl amaç çevre kirliliğini önlemek ise, doğada zararlı bir şekilde bulunan naylonun toplanması için adım atılır aynı zamanda naylonun diğer kullanım alanlarına ilişkin kısıtlayıcı önlemler alınırdı. tabi kısıtlayıcı önlemle birlikte alternatifi bir çözüm önerisi getirmek, bunu kamuoyu ile birlikte tartışmak, o konuda uzman kişilere, üniversitelerin ilgili bölümlerine proje üretmeleri için destek vermek gerekmekte.
ama ben bunu yasakladım mantığı işi daha iyiye götürmeyeceği gibi çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da dar gelirli vatandaşın sırtına daha fazla yük bindirecektir.