0

aforoz etmek hristiyanlık din aleminde görüş ve ayrılıklarında kilise papazları ve inanan toplumu rahatsız edici hareketlerde bulunanları din kardeşliğinden çıkarma işlemine denilir.

0

aforoz etmek dinden çıkarmak demektir yani ortaçağ gibi zamanlarda kraldan bile üstün papa ve kilise olunca adamlar bu işten para bile kaanıyordu yok aforoz ettiği adam oluyordu yok parayla cennetten arsa satıyordu ama işte belli başlı ihtilallerle bunlar otadan kalmış oldu.şöyle anlatayım orta.ağda kilisenin dediğine karşı çıkana ceza verilirdi bu ya ölüm olurdu ya da dinden çıkarma olurdu bunu kullanan kilise görevlileri papa ise bu işi ticarete dökmüş bu işten para bile kazanıyordu.. insanları bilgiye aç bir şekilde bırakıp sadece kendilerie göre yazdıkları incili insanlara sunarak insanlara kendi istediklerini yaptırmaya başladılar ne zaman coğrafi keşifler dahil insanlarda merak duygusu gelişti ve ne zaman insanlar araştırmaya başladı o zaman kiliseye olan güven azaldı insanlar araştırmak istedi çünkü insanlar merak ediyordu buna karşın kilisede bu tür merak eden araştıran gezen insanları cezalandırıyordu bu cezalandırma şekli ya dinden çıkarma ya da ölüm ceası oluyordu tabi o dönem beyinleri yıkanmış insanlar dinden çıkıncada ölmüş gibi oluyorlardı çünkü insanların hayatını tamamen dine bağlı olarak düzenlemişlerdi.. bu yüzden insanlar bir robot haline gelmiş her şeye aç bırakılmışlardı kral bile papaya hizmet ediyor onun sınırları içinde kalıyordu.insanlar belli başlı ayaklanmalar ile bu sorunu ortadan kaldırdı bu sorun genellikle avrupada meydandaydı artık belli baslı ıhtılalerle bu sorun ortadan kalktı ülkeler gelişmmeye yeni şeyler üretip dünyaya sunmaya başlamıştı çoktan bile aforoz işi de ortan kalkmıştı kiliseye ve papaya olan güven azalmıştıııı..

0

hristiyan dininde verilen ceza türüdür afaroz

0

ayrıca aforoz etmek avrupa'nın ortaçağ kültürüne ait bir gelenektir. kiliseye karşı çıkan insanların dinden ve kiliseden uzaklaştırılması anlamına gelmektedir.

0

hıristiyanlıkta, aforoz etmek, dinden çıkarmak ve kiliseden kovalamak anlamına gelmektedir.

0

kısaca hristian dinadamı tarafından hristiyanlıktan çıkartmasıdır.

0

aforoz etmek hiristiyanlıkta papa ve kiliseye karşı gelenlere verilen cemaatten çıkarma cezasıdır.