0

romanları ve bestelenen şiirleriyle de tanıdığımız sabahattin ali'dir.

0

sırça köşk, kürk mantolu madonna,kuyucaklı yusuf,değirmen kitaplarının yazarıdır sabahattin ali.dünyada özgürlük akımlarını özümsemiş ve sosyalizmi benimsemiştir.bu uğurda çalışmalar yapmaya devam ederken hunharca öldürülmüştür.devletin bu ölümde katkısı olduğu sürekli dinlendirilmiş ama bu cinayet diğer pek çok politik cinayet gibi faili meçhul olarak kalmıştır.sabahattin ali'nin kızı filiz ali bir çevirmen ve eleştirmendir.filiz ali küçük bir çocukken babası öldürülmüştür.yıllardır bu cinayetin izini süren filiz ali aynı zamanda cumartesi anneleri'nin kayıplarını bulmak için eylem yaptığı galatasaray lisesi önünde onlara katılmış ve babasının hesabını sormuştur.

0

sabahattin ali'dir. kürk mantolu madonna, kuyucaklı yusuf, içimizdeki şeytan okuduğum, sevdiğim ve diğer ünlü kitaplarındandır.

1

sabahattin alidir. en önemli eserlerinden biri de kürk mantolu madonnadır. daha çok hikaye yazmışsa da romanları ile tanınır. bazı dergilerde yayınlanan şiirleri de vardır.

toplumcu ve gerçekçi tavrı vardır. siyasi eleştirilere girmiştir eserlerinde. bu nedenle iki kez tutuklanmıştır. aziz nesinle çıkardığı markopaşa dergisindeki yazıları nedeniyle de hakkında çeşitli davalar açılmıştır. nihal atsızla, milliyetçilik fikri nedeniyle çekişmeleri olmuştur. yaşadığı bu problemler nedeniyle yurt dışına çıkmak istemiş, bulgaristan sınırında öldürülmüştür.

1

tüm bu eserleri toplayan vefat etmiş edebiyatçımı sabahattin ali dir.

0

sabahattin ali. allah rahmet eylesin.