0

bir markete gittiğim zaman o ürünün son kullanma tarihine çok dikkat ederim. özellikle gıda ürünlerinde daha fazla dikkatli olurum. sonuçta kullanıyoruz yiyoruz onu. bence herkes biraz dikkatli olmalı. bilinçli tüketici olmanın en önemli özelliği insanların dikkat etmesidir. son kullanma tarihinden hariç, üretim tarihine, nerede üretildiğine de dikkat ederim. herkes buna dikkat etmeli ve çocuklarımıza bu alışkanlığı aşılamalıyız. herkesin bu gibi durumlarla ilgili balına bir şeyler gelmiştir. mesela süt ve süt ürünlerinde gün geçince hemen uyarmalıdır müşteri. raf ömrne dikkat etmelidir. daha sağlıklı ve huzurlu yaşamak için bu konulara dikkat etmeliiyz

0

çoğunlukla dikkat etmiyorum. birçok kez eve geldiğim zaman son kullanma tarihi geçmiş ürünle karşılaşmışlığım oldu. normal ürünlere kıyasla et ve süt ürünlerine dikkat etmeye daha çalışıyorum.

0

tabikide dikkat ediyoruz ama son kullanma tarihi gelmeden bitiyor zaten aldığımız şey

0

hayır dikkat etmiyorum ama tadına bakınca anlaşılıyor.

0

pek dikkat etmiyorum ama dikkat edilmesi gereken şeylerdir bunlar mesala tarihi geçmiş gıdalardan zehirlenmeler olabiliyor mideni bozabilir böyle durumlar sağlığa çok zararlı bence ne olursa olsun bu gibi şeylere dikkat etmeliyiz

0

evet her zaman bakarım çünkü tarihi geçmiş ürünlere denk geldiğimden takıntı haline geldi.

0

genellikle ben gıda alışverişini yaparken öncelikle son kullanma tarihine bakıyorum ondan sonra fiyatına bakıyorum son kullanma tarihi geçmemişse ve çok varsa ve fiyatı benim için uygunsa öyle alıyorum.

0

mutlaka dikkat ederim bazen unutuyorum ama

0

alacağım her üründe mutlaka skt ve içeriğine bakarım.

1

özellikle baktıklarım oluyor. çoğunu da eve gelince bakıyorum. bazen evde yediğim bir şeyin de tadı kötü geldiğinde ilk iş son kullanma tarihine bakarım. ama her zaman alışveriş yaptığım yerlere sürekli bakmıyorum açıkçası.

0

ilk dikkat ettiğim süt ve süt ürünleri olup genelde deterjana dahi yeni üretim mi diye bakarım

0

bazen kontrol etmeye çalısırım önemli olan son kullanma tarihi degilde organikmi ben ona bakarım