0

öğretim sürecinde öğretilecek konuların sorunlarla ilişkilendirilerek aktarılmasına gümvellik ilkesi denir öğrencilerin yakın çevre ülke yada olaylara karşı ilgi duymalarını sağlar

0

güncellik demek aktüalite demektir. bu ilkenin diğer adı aktüalitedir. aktüalite demek de günlük hayattan konuların örnek verilmesidir. güncel bir olayla konunun bağdaştırılıp anlatılmasıdır. bu sayede öğrenci günlük hayatta duyduğu şeyleri daha kalıcı aklında tutar. öğretim ilke ve yöntemleri dersimizde öğrendiğimiz bir konuydu bu. mesela deprem konusunu anlatan bir öğretmen, bulunduğu yerdeki ya da yakınlardaki yeni olmuş ağır bir deprem ve sonuçlarıyla bu konuyu anlatabilir.

0

güncellik ilkesini üniversite yıllarında öğretim yöntem ve teknikleri dersinde çok fazla duymuştum. güncellik diğer adı ile aktüalite öğretilecek bir konunun güncel olaylarla ilişkilendirilerek anlatılması ve aktarılması olayına denir. yani öğrencilerin yakın çevrede ve yakın zamanda yaşadığı olayları birleştirip asıl konuyla harmanlayarak anlatması durumuna denir. bu şekilde konular daha akılda kalıcı olur.