0

yeni tanıştığım insanın karakterine kişiliğine üslubuna nasıl konuştuğuna dikkat ederim. benim için onun dış görünüşünden çok içinde neler hissettiği nasıl bir insan olduğu önemlidir. aynı amanda düşüncelerini ve bakış açısını merak ederim olaylara karşı yaptığı değerlendirmeleri dinlerim. bu sayede karşımda ki insanı değerlendirmiş olurum. karşımdaki insanın yapmış olduğu davranışlar sergilemiş olduğu tavırlar benim dikkatimi çeker. insanlara karşı olan tutumu bana karşı olan tutumu kendine karşı olan saygınlığı bunlar önemlidir. saygılı birimi, hoş sohpet mi, dinlemeyi bilen birini sağlıklı iletişim kurulabilecek bir insan mı vs. gibi bir çok etken kafama takılır. karşımdaki insanı bu şekilde analiz etmeye anlamaya çalışırım. nasıl bir yapıya sahip nasıl bir karaktere sahip bunlar benim için çok önemli detaylar evet kimse mükemmel değildir elbette hepimizin kusurları veya hataları olacaktır ama örneğin bu hatadan dönüşü veya keşkeleri pişmanlıkları varmı bu hatadan ders çıkarabilmiş birisi mi diye incelerim. karşımdaki insanın kaba davranışları beni ondan iter. kibar davranışlara sahip güzel konuşan insnalr la iletişim kurmak benim için dhaa faydalıdır ve genellikle bunu tercih ederim. hayata karşı bakış açısı da benim için önemlidir sürekli şikayet eden birimi olumsuz mu düşünüyor karamsar mı bakıyor beklentileri neler küfür eden birimi vs. gibi davranışlar benim dikkatimi çeker ve bunları gözlemlerim.

0

ilk önce bir kaç soruyla deneyebilirsiniz mesela en yakın arkadaşın kimdi dersiniz hakan dedi mesela o mu daha iyi ben mi deyince o derse zaten arkadaşına sadık birisidir, eğer sen derse iki yüzlüdür . tanıştığın yeni insanı böyle deneyerek nasıl birisi olduğu kolayca öğrenebilirsin .

0

ben konuşurken lafı mi bölüyor mu? konuşurken gözlerime bakıyor mu? benimle aynı masadayken başka şeylerle ilgileniyor mu? sorduğu sorularin kalitesi nedir? ne burcu?

0

öncelikle o kişinin oturmasını ve kalkmasını gözlemlerim

1

benimle konuşma seviyesine dikkat ederim. göz kontağı kuruyor mu, söylediklerimi ciddiye alıyor mu ve en önemlisi kültürünün yüksek olup olmadığına dikkat ederim. dış görünüşü tamamen kendi tercihi olduğu için saygı duyarım.

1

dürüst mü değil mi ona dikkat ederim en çok. ama en önemlisi ne düşündüğüdür.