0
0

vatandaştan ne konuda çıkar sağlarız diye düşünüyorlar bence. eğer konu israf çevre doğu ya da başka bir şey olsaydı daha önceden yapılandırılırdı diye düşünüyorum. birtakım vatandaşa yansımayan olaylar olduğunu böyle bir artı sağlanacağını düşünüyorum. poşet fiyatını küçük görmeyelim, vatandaşların geçim sıkıntısı ortada. onlardan biri olarak konusuyorum.

0

poşetlerin paralı olmasının birkaç sebebi var. birisi israf. poşetler ücretsiz olduğunda millet alışverişini poşetledikten sonra artan poşetleri de poşete koyup eve götürüyor genelde. evet bunu yapan birçok kişi var. ücretsiz olunca çok fazla poşet kullanılıyordu. ikincisi çevre kirliliği. insanlar bir ürün alıp poşete koyup mesela marketten çıktığında da o ürünü yiyip içecek, ürünü poşetten çıkartıp poşeti genelde yere atıyor. bu da aslında israf konusuna da giriyor ama çevre kirliliğine de sebep oluyor. diğer bir sebep de para. hem marketler kazansın hem de devlet vergilerden kazansın mantığı. satılan her bir poşetten 15 kuruşu devlete vergi olarak gidiyor

0

poşetlerin paralı olma sebebi poşetlerşn çöp poşeti olarak kullanılması,bununda doğaya zarar vermesi.bu yüzden poşetleri paralı yaparak doğayı kurtarabileceklerini düşündüler ve poşetleri paralı yaptılar.

0

milletimizin her şeyi abarttığı gibi bunu da abartmasıdır bence

0

sözde çevredeki atıklarmış, denizdeki balıklar laylon yutuyormuş bizde balık diye laylon yiyormuşuz diyolar ama bunun tek sebebi poşetmi, başka atıklar yokmu sanki, bu karadan vazgeçeceklerini umuyorum.

0

madem çevreyi düşünüyoruz paralı olması yerine doğada çözülebilen poşetleri ücretsiz versinler.

0

sözde çevre kirliliğini önlemek ama fırsat kollayan şirketlerin işine geldi. insanlar nasıl taşıyacak o kadar eşyayı poşet almak zorunda kalıyor şirket kazanıyor. almasanız bile beleş dağıtılan poşet maliyetinden kurtulan şirket yine kazanıyor.

0

türk toplumunda düzensiz ve özensiz plastik kullanımını biraz olsun kontrol altına almak. bu alanda bir caydırıcılık oluşturmaya çalışmak.

0

plastik ürünlerin doğaya verdiği zararların önüne geçmek için alınan bir önlem. bilinçsiz plastik kullanımını bir derece azaltmayı hedefliyorlar.

0

akıllarınca poşet kullanımı azalıcak ve doğayı koruycaklar.paralı olunca poşet alinmıycakmı.poşetler paralı olduğu için hem doğa hemde vatandaş mağdur olucak.poşetleri paralı yapmak yerine doğaya zarar veren poşetleri kaldırıp.doğa dostu doğada çözünen poşetleri yaysaydınız

0

ben çevreye duyarlilikla ilgili olduğunu düşünmüyorum. eger öyle olsaydi parayla satma yoluna gidilmez hic birsekilde piyasada poset bulundurulmazdi. amac cevreyse poşet satışı neden var satmasinlar onun yerine cevreye duyarli farkli posetler satsinlar madem amac bu. ben paramla neden firmalarin posetini alip reklamini yapayim ki sacmalik. amac para kazandirmak. binlerce insan alisveris yapiyor herkes en az bir poşet alsa dünya para kazanirlar. sömürmekten baska birsey degil. zengin daha cok zengin oluyor gariban somuruluyo herseyde böyle ulkemizde maalesef

0

poşet kullanımının paralı olmasının sebebi açıklanan şekilde poşetlerin çevrede çok uzun sürede yok olması ve bundan dolayı kullanımı azaltmaktır.

0

1. amaç çevre kirliliğinin uzun vadede kirletici maddelerden korunmasını sağlamak için.
2. ise devletin dha fazla kazanç elde etmek. kağıt torbanın kullanımı artırmak ve devlet in himayesinde kesileceği ağaçlaradan kazanç sağlamaktır diye düşünüyorum.

0

bunun farklı bir çok nedenleri bulunmaktadır.bir yandan bakar isek doğaya zarar vermemek için poşet kullanımı azaltıp dengelemek için paralı yapılmıştır.diğer yandan ise devletimizin kasasına para gitmesi için kurum ve kuruluşların para kazanması için poşetler ücretli yapılmıştır .

0

ekonomik anlamda para kazanmaktan ziyade doğa ve çevre kirliliğini biraz da olsa önlemek.

0

devlet ekonomi alanında kendi cikarlarini kullanmak icin vatandaşını kullanıyor. parali posetler trafik cezaları vergiler idari yaptırımlar. kimse çevreden bahsetmenin.

0

bence insanlarin o kadar poseti israf ettiklerini gorünce hem ders almaları için hemde çevreye daha çok ağac ve bitki dikilmesi için

0

poşetlerin hammaddesi plastik olduğu için ve plastik de doğada yıllarca kaldığı için hem doğaya hem canlılara zarar vermektedir.plastik kirliliğini önlemek için devlet sözde böyle bir önlem aldı.

0

plastik doğada yok olmaz yüzyıllarca kalır ve zararlı iyi oldu bir alışveriş çantası taşınabilir

0

poset kullanımının azaltılması , çevreye duyarlılık