0

ülkemiz hem doğal güzellikleri hem de tarihi ve kültürel güzellikleri ile gerçekten dünyanın en güzel ülkesidir. ilk olarak hem avrupa'da hem de asya kıtası'nda toprağı bulunup, doğal boğaza sahip dünyadaki sayılı ülkelerden birisidir. bunun yanında dünyanın insanlık medeniyetine en çok ev sahipliği yapmış yerlerinden birisidir. yani ülkemizde yakın zamanda keşfedilen ve dünyadaki en eski yerleşme yeri olan göbeklitepe ülkemiz sınırları içerisindedir. göbeklitepe'deki yaşamış olan insanların zamanı yaklaşık olarak milattan önce 10000.li yıllara tekabül eder. bu kadar eski medeniyetlerin yaşamış olduğu ülkemizde her medeniyetten kalma tarihi yerlerimiz mevcut. eski roma, bizans, osmanlı ve tüm türk medeniyetlerine ait eserleri görebilirsiniz. örneğin sivas divriği camii unesco tarafından koruma altına alınmış türk medeniyetlerinden kalma tarihi bir değerdir. zaten istanbul medeniyet anlamında başlı başına muazzam çeşitliliğin olduğu güzide şehirlerimizden biridir. ülkemizdeki doğal güzelliklerse, her bölgenin kendine has doğal güzelliği mevcuttur. örneğin ege bölgesi'nde pamukkale travertenleri kendiliğinden oluşmuş muhteşem bir doğal güzelliktir.rize il sınırları içerisinde bulunan gelintülü şelalesi,şelale sınıflarında gerçekten çok güzel bir şelaledir.kahramanmaraş ili afşin ilçe sınırlarında bulunan eshab-ı kehf türbesi de dini kültürel değerlerimiz açısından önemli bir eserdir. kapadokya bölgesinde bulunan ürgüp ve göreme'deki peri bacaları ise dünyada eşine nadir rastlanan güzellikte bir doğal güzelliktir. ürgüp göreme'deki peri bacaları aynı zamanda eski zamanlarda yaşamış olan insanların bırakmış olduğu tarihi resim ve benzeri yaşam formlarını ve o dönemde yapmış oldukları kiliseleri görebilme açısındanda ayrı bir güzelliğe sahiptir. tarihi ve dini eser star sınıfında örnek olarak vermek istediğim son eser ise trabzon ili sınırlarında bulunan sümela manastırı'dır. kaya yerleşimi ve kaya işçiliğinin muazzam örneğidir. ülkemizdeki bulunan güzellikleri teker teker saymaya devam etsem sanırım onlarca cevap yazmak zorunda kalacağım.bu yüzden ülkemizin güzelliğinin kıymetini bilmek lazım ve bunu korumak için de elimizden ne geliyorsa yapmak lazım. bu vatan bizim vatanımız.

0

ülkemizin 3 tarafı sularla çevrili her mevsimi bu ülkede yaşayabiliyorsunuz içinde bir çok hayvan türü barındırıyor ayrıca bir çok medeniyete geçmişte ev sahipliği yaptığı için bir kültür merkezi olma özelliğinide taşıyor bu yüzden ülkemiz yaşamayı gezmeyi bilene bir cennet gibi

0

dört mevsimin yasandigi konum itibariyle ozenilen bir ulkedir

0

ülkemizin her yeri biribirinden güzel. 3 tarafı denizlerle çevrili, 4 mevsimi yasıyoruz, tarihî , turistik bir sürü yapılarımız var.hercesit bitki var topraklarımızda.