0

asıl ederini iyi bilmeli kibar olmalı ısrarı bilmeli

0

her yerde pazarlık olmuyor olan yerlerde denemek lazım

0

memleket ogrenmek olabilir hemserı cıkarsan yapar :d

0

pazarlık yapmadan önce fiyatını sorarım sonra ben bunu şuradan alsam şu fiyata alırdım ama vaktim yok şu fiyata verirsen elim boş gitmeyeyim derim birazda duygu sömürüsü tamamdır. :))

0

valla pek pazarlık yapmam ancak satıcıya şu kadar olurmu derim olur derse alırım olmaz derse giderim zaten onlar çağırıyor sonra gel abim gel olsun diye :)

0

karsidaki esnafin laflarina gore baski kurmak

0

öncelikle pazarlıktan önemli insan diyalogları önemlidir.
neden önemlidir çünkü;,nsanız ve ikili diyaloglar haş hatır sormak insanları önemsediğinizin anlamına gelır ve bu sayede insanlara güven verirsiniz.
basit yollar izlemelisiniz ve alıcıysanız bır konu üzeride diyelim ısrarcı olmaktan zıyade bence naif bir tutumla yaklaşmalısnız.
ihtiyacı oldugnu düşündüğünüz insanlardanda pazarlık yapmanızı tavsiye etmiyorum.
zaten onlar kendilerini belli ederler.
:)

0

pazarlık yapmak dinimizde sünnettir ama çok abartmamak lazım satıcıya kar bırakmak gerekir satıcınında ürününü yüzde yüzden fazla kar koyması yanlıştır

0

pazarlık yapmak biraz saçma aslında ve avrupa'da veya dünyada bize tuhaf bakıyorlar bu durumdan dolayı.bir ürünün ortalama bir ederi vardır fakat bizde etiket fiyatından daha yüksek söylenir.nasıl olsa pazarlık olacak diye.kimsenin o şeyi oldukça ucuza aldığîna inanmıyorum hele hele pazarlık yapılarak bunun başarıldiğina.bazen deniyorum bu kadar olur mu diye olur diyorlar.bazen de klmaz deniyor ve bozuluyor insan sankj kırılıyor biraz.

0

demiştim ya benim işim pazarlama diye bir mağada müdür olarak çalışıyorum ve uzun zamandırfa bu sektördeyim bu pazarlık olayına hemen hemen her gün şahit oluyorum bilhassa pazarlığa tutusuyoruz. pazarlık yapmanın ince ayrıntıları vardır senin kabiliyetine baglı her şey ikna kuvvetin yerındeyse o mağazadan dilediğin ürünü nerdeyde para vermeden alıp gidebilirsin genelde kilişe sözler vardır ayağmız alıssın bak arkdas esi dostu gönderrim gibi ama öyle br sey değil tabi maksat ucuza alıp gitmek keza bizim mağaza barkod usulü onun için pazarlık payı sıfır :)

0

pazarda pazarlık yapinca insanlar kendilerine kâr saglamak ister. pazarciyi ikna etmek hic kolay bir iş değildir. her insan kolay kolay ikna olmaz . ikna etmek icin baya sarf etmek gerekir. malını satan adamlar çok zeki adamlardir. onlari kolay kolay kandiramazsaniz ve ikna edemezsiniz. onlar ikna etmeden iyi bir alışveriş yapamazsiniz. pazarcilar mallarini satarken cok kurnazlik yaparlar. onlari cok iyi bilirim. çünkü bende zamanında pazarda çalıştım. hangi pazarcinin nasil bir karakterde olduğunu az cok öğrendim. ben annemle alisverise giderken ikna etmeme gerek yok onlar hemen beni görünce anneme yardımcı oluyorlar. ikna konusunda hayvan satanlarnhic ikna olmuyorlar. her zaman kurban bayraminda kesilmek icin alinan kurbanliklari satan çiftçiler çok emek verdiklerinden dolayi hayvanlarını ucuza satmak istemezler. aslinda adamlar haklı o kadar emek sarf ediyorlar. hayvanları ucuza gitmesi onlarin zoruna gidiyor. ben hak konusunda baya duyarlı biriyimdir. kimse kimsenin hakkını bos yere yememelidir. her insan kul hakkının kötü bir sey olduğunu bilirler. madem kötü birşey olduğunu biliyorlar ona göre harekat etmeleri.gerekir. ben kul hakki yiyen insanlara karşıyım. her insanin kendine tanınmış bir hakki vardir. o hakkı kimse kimseden alamaz. pazarcılar ikna konusunda onlara gayet iyi şekilde yaklasmak lazim . iyi yaklasmaz isek onlarda bizi iyi davranmazlar. ne demisler iyilik yap iyilik bul demişler . bende bu yüzden iyi vir şekilde onlara yaklaşmak lazim. eğer kötü yaklasirsak onlarda bize kötü yaklasir. malim bu der ister al ister alma der. adamin umrunda bile olmaz . bu durumda biz kaybetmiş oluruz. her zaman iyi insan olun yoksa her zaman kaybedersiniz. şimdi diyeceksiniz iyi insanlar bu hayatta hep kaybediyor. olsun kaybetsin bu hayatta . ama ahirette unutmasın ki her zaman mutlu olacaktır. iyilik yap denize at halis bilmese muhlis bilir diyorlar ya aynen oyle. siz iyilik yapmaktan yana olun . çünkü iyi insan kaybetmez. herkes onlara sevecen ve iyi bir şekilde yaklaşırlar. pazarcılar da öyledir siz onlara nasil davranirsaniz onlarda size öyle davranırlar. emin olun ki her zaman iyi insan kazanir . sadece pazarcıları ikna etmekte degil . her zaman her yerde

0

pazarlık yapmanın püf noktaları hiç hakim olamadığım bir konu ama ben farklı yöntem kullanıyorum yanımda benden büyük birini götürül pazarlığı o kişiye yaptırıyorum gayet etkili ,teksem eğer yok almayacağım bende bu kadar var param yetmiyor diyorum onlar zaten tamam abla o kadar da yeter diyip indirim yapıyorlar.

0

genelde pazarlık yapmam aslında ama 5 10 lira altında bir fiyatla bu kadarım var deyince tamam diyorlar genelde.

0

karsindakonin guzunun icine bakip gercekten alacaksin gibi davranip ama vaz gecerim havasini verip sonra 1 tl daha artirirsin olay biter

0

gel ortası olsun derim öğrenciyim derim iyi pazarlık yaparım :)

0

pazarlık yapmak için önce çekimser olmayacaksın çekimser olacaksanız hic son fiyat mi demeyin son der durursunuz öyle piyasa değerini bilmekte fayda var bu kadar etmez.bu urun başka yerde şu kadardı demekte fayda var.su kadar param var verecekseniz alayım demek gibi pazarlık sünnettir bi indirim yapın siz çocuktur sevindirik gibi

0

pazarlik yapmanin tek puf noktasi soylenen fiyatin yuzde 20 sinin altini soylemek lazim son olarakta yuzde 10 da durmak

0

nakit ne kadara olur diye başlayarak şu kadar var olmaz mı diyip daha sonra elinizden geldiğince adamı azar azar aşağı doğru istediğiniz fiyata çekmek.

0

almak istediğiniz ürünün piyasa araştırmasını yaptıysanız pazarlık kaçınılmaz ama yinede fazla alıco gözükmemekte fayda var o zaman daha çok işe yarıyor.

0

eğer ki satıcının o üründen ne kadar kazandığını bilrsen yap pazarlığını nasıl üretildiğini proseslerini biliyorsan daha uygun olması gerektiğini düşünüyorsan yapılır pazarlık