0

ben hiçbir zaman evlilikten korkmuyorum. çünkü evlilik bir sorumluluk getiriyor insan sorumlu oluyor. sevdiğim insanla biz evlendiğimiz iyi ve kötü günde beraber olacağız onunla hep yan yana olmayı istiyorum inşallahta olacağız korkmuyorum hiç evlilikten.

0

önceden korkuyordum. çünkü evlilik herkes için ayrı bir sorumluluk ister, artık her şeyini kendin yaparsın, koskoca evin yükü birden omuzlarına biner diye düşünüyordum. ama artık korkmuyorum. çünkü sevdiğim adamla tanıştım. ve onun beni hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını biliyorum. mutluluğu da üzüntüyü de paylaşabileceğim bir insan. hiçbir şeyi tek başıma yapmayacağımı artık biliyorum.

0

evlilikten sadece ailemi özleyeceğim için korkuyorum yoksa insan sevdiği biriyle evlenirse bu çok güzel olur ben her zaman sevdiğim insanları yanımda görmekten mutluluk duyarım

0

evlilik gercekten cok büyük bir sorumluluk sadece biriyle degil onun cevresiyle arkadslariyla işiyle evlenmek demek.. tabi ki karsi taraf içinde gecerli bir durum.. insanlari bunaltan psikoljik bir baskidir ayni zamanda.. hatta cogu kez senin yerine evlenmeni soyleyen ebeveynlerin vardır..insanlar artik insanlara güvenmiyo..kafalarındda hep bi acaba sorusu mevcut..acaba evlenecegi kisiye gerçekten güvenebilir mi.. herkes geçmişte iyi kötu bir sey yasamistir.. acaba benden once hayatinda ki biriyle cinsel anlamda ne yasadi..hala aklinda gönlünde biri var mi..yoksa terk edildi de onu unutmak icin beni yara bandi olarak mi kullaniyo..kiz birazda guzelse yada erkek birazda yakisikliysa iyice kuskulanir karsi taraf birbirinden...biriyle beraberseniz onun sadece o anda ve gelecegi degil onun geçmişinide kabullenmissinizdir demektir...sizzinde geçmişinizde cinsel iliski yasadginiz bir kiz olduysa sonrasinda ayrildiysaniz evlenmek icin karsiniza gelen kiz icinde kafanizda acaba kelimeleri dolasacak..simdi ki tıpta ki olasiliklarda kizlik zari dikme dediğimiz operasyonlar yapilabiliyo..birine güvenmekden ziyade güven vermekdl de çok zor. belli bi yasa gelince insan bazi seyllerin farkina variyo. farkina vardikca hayatin gerceklerini gördükce de hayata karsi üstünde her zmaan calisma ve geçim zorlugu yasayacagi hissiyati doğuyo.. kendi zorlu yasaminda ekstra biri daha olucak hayat daha da zorlasacak...birde görücü usulu olup akrabayla evlenirseniz hersey daha da zor ve sorun olur.. iyi yani da var tabi surekli ic ice olmak senin yada onun kendini dislanmis hissetmemeniz o aile sıcaklığının verdigi huzur. işten geldiğinizde sizi karsilayan bir eş.. ama akraba olmanin diger bi tarafi da var o da kucuk bi tartışma yasadiginizda belki kendi aranizda cozersiniz ama onu kizin annesine soyledigini varsaydigimizda sonrasında kayin validenizin bi ultimatomla sizin annenize soylemesi onlarin kendi arasinda bir tartismasi sizin kendi aranizda tartışmaniz.. güzel olan anlarin unutulmasi cok uzun surmese gerek.. bunları. düşündüğünde bile insan işin icinden cikamiyo evlilik gercekten cok zor.. ama evlenecekseniz evleneceginiz kisi kaderinizde var diyo allah.. o yüzden ne kadar korksakta evlilikten.. herseyin hayirlisi deyip hz. alinin ettigi "allahım hakkimda olani gonlume razi eyle" deyip beklemek.

0

sadece kendin için yaşıyorken bir ailenin sorumluluklarını taşıyacaksın, geçindirebilecekmisin aileni onların korkusu var, ama o korkuları aşabilecek bir durumdaysan neden olmasın....

1

evlilikten korkmuyorum. korktuğum tek şey yanlış bir evlilik yapmaktır. yoksa evliliğin getireceği şeylere hazırlıklı olduğumu düşünüyorum. ancak bazen hayat biz ne kadar hazırlıklı olursak olalım karşımıza hayal etmediğimiz şeyler çıkartabiliyor. evlilikte kara kutu gibi bir şey içinden ne çıkacağını tahmin edemiyoruz. allah kimseyi ilerde pişman edeceği bir evlilikle sınamasın.

0

suan iki yıldır evliyim korkardim evett aama şuan iyiki evlenmisim diyorum sorumluluk almak çok güzel bir duygu iki tane de bebeğim oldu çok güzel bir ailem oldu o yüzden iyiki diyorum

0

evet 20li yaşlarımda korkardım, hazır olmadığımı küçük olduğumu düşünürdüm. şimdi 32 yaşındayım içime sinen, sevebileceğim biri olursa tabiki hayatımı paylaşabilirim.