0

gamer ne demektir? kimlere gamer denir?

gamer kelimesi nerden nasıl gelir

4 cevap
0

gamerın anlamı şudur, bilgisayar oyuncusu. canlı yayın platformlarında örneğin twitch ve dlive gibi oyun oynayan insanlara gamer denir. aynı zamanda gamerlık son 5 yılda ülkemiz de profesyonel de bir hale dönüşmüştür. ülkemizde popüler olan oyunlardan, league of legends, cs go, fifa gibi oyunların, gamerları yani oyuncuları vardır. bu oyuncular aylık, maç başı gibi ücretler kazanıp bundan kar elde etmektedirler. diğer tarafta ise internet üzerinden canlı yayın platformlarında yayın yapan,oyun oynayan insanlar da kendilerine gelen bağışlar ile bu oynadıkları oyunlar üzerinden para kazanabilmektedir. gamerlık son zamanlar da artık bir meslek haline gelmiştir. youtube' da da bir çok gamer bulunmaktadır. o sektörde de bu oynadıkları oyunları video haline getirip editleyen insanlar tıklama başına veya reklam ve sponsorluk gelirleri üzerinden para kazanabilmektedir. gamerın karşıtı, antisi olan bir kelime de lamerdir. lamerde beceriksiz, oyun bilmeyen anlamına gelir. genellikle karşısında ki insanı oyundan düşürmek isteyen insanlar onlara lamer diye hitap ederek morallerini bozar ve psikolojik de bir üstünlük elde eder.

0

gamer bilgisayar oyunları oyuncusudur.gamer olmanında seviyeleri vardır öyle bir oyuna başladım ben tam bir gamer olmuyor aşamalı aşamalı olarak ilerliyor.

1

profesyonel olarak, bilgisayar oyunu oynayan kişilere gamer denir. gamerlar bu işi meslek olarak görür ve bu işten para kazanırlar.

0

gamer, oyun oynayan bu işi mesleği gibi olan kişilere denir.