0

polis,trafikle şehir içi asayişle narkotik le,ilgilenir,
jandarma,ordu,kırsal güvenlik,
sonuçta her ikisinde,vatan için huzur için,çalışan,askerlerimizdir.

0

jandarma, ülkemizde huzur,güvenliği ve asayişi sağlayan güvenlik güçlerimiz den bir tanesidir. yakın tarihimize kadar hem içişleri bakanlığı hem de genelkurmay başkanlığı'na bağlı olarak ülkemizde hizmet vermekteydi. daha sonrasında içişleri bakanlığı'na bağlandı.genel olarak jandarmanın görev yetki alanı kırsal kesimler olarak söyleyebiliriz. kırsal kesimlerde hem asayiş bakımından, hem de trafik bakımından yetkili bir güvenlik birimidir.polis teşkilatı ise genel olarak ilçe ve il merkezlerinde genel asayişi sağlamak ve halkın huzur ve güven içerisinde yaşamasını temin etmekle görevlidir. 180 yıllık geçmişe sahip olan emniyet teşkilatı, ilk kuruluş tarihi 19 yüzyılın ortaları olarak görülmekte.

0

jandarma kontrol vs durumlarla ilgilenir çoğunlukla . ilgilendiği seyler farklıdır tek bir duruma odaklı çalışırlar ama polis ihbar edilen ve ilgilenmesi gereken pek çok durumlar vardır

0

jadarma daha köylerin polisi gibi polis ise şehrin hakimi

1

jandarma ve polis her ikiside kolluk kuvvetidir. her ikiside iç isleri bakanlığına bağlıdır. jandarma kırsal kesimlerde kolluk görevini yerine getirirken polis merkezlerde görevini yerine getirmektedir. ancak devlet protokolünde jandarma daha usttedir.

-1

jandarma normal insandır askere geliyor lar palisler oluyarak devlart koruyan bir irlri