-1

dünya dili olarak ingilizceyi çok güzel bir şekilde bilmek isterdim ayriyeten suan üstün koru bildiğim arapcamida geliştirip akıcı bir şekilde konuşmak isterdim sonra ben bir kore faniyim ve kore fanı olduğum için korece bilmek isterdim rusça. yunanca . bulgarca. bilmiyorum ben sanırım dünya üzerindeki bütün dilleri bilmek istiyorum yani hepsi çok güzel aslında içimden türkçe düşünürken dışından almanca konuşmak çok güzel olabilirdi yada ne bileyim japonca falan ama bende o şey yok yani uğraşma ama isterim

0

yemeği çok severim o yüzden italyan dilini öğrenmek isterim ki onların özel soslarında neler kullandıklarını anlardım birde almanca çünkü o alman türklerin aksamı hoşuma gidiyor.

0

ingilizce,rusça,fransızca,ispanyolca,çince,almanca,arapça ve italyanca.kısacası tüm dillere hakim olmak isterdim tüm dünya insanıyla anlaşabilmek ve dünyayı gezebilmek paha biçilemez bir duygudur

0

ingilizce öğrenmek istiyorum ve ülke gezmek istiyorum çoğu yurtdışında insanlar ingilizce ile anlaşıyorlar iş hayatına girdikten sonra yabancı dil kursuna gideceğim inşallah.

0

benim meslek icabı ingilizce di'li öğrenmem gerekiyor çünkü ben bilişim teknolojileri okuduğum için bilgisayardan sürekli kod yazıyorum bilgisayar zaten bilgisayarda kod dizide ingilizcedir. bu yüzden ben ingilizce öğrenmek istiyorum başka ek dil olarak almanca öğrenmek isterdim çünkü ileride almanya'ya gideceğim illa öğreneceğim zaten almanca'da. ileride almanya'ya gideceğim babamla beraber o r çalışmayı siz orada işler var falan babam beni zorla götürüyor oraya işte ne yapalım ekmek parası için orada çalışmaya gideceğiz yani demek istediğim ingilizce dilini zaten biliyorum a tam kapsamlı bilmiyoruz yani sadece okullarda öğretilen ingilizce dilini biliyoruz yani şöyle bir profesyonel ingilizce bilen biri birinden ingilizce öğrenmek isterdim meslek lisesi okuduğumuz için yabancı dil olarak tek ingilizce görüyoruz. ama eğer anadolu lisesi okusaydım ki almanca'da görecektim neyse yapacak bir şey yok ingilizce ile idare ederiz.

0

en çok öğrenmek istediğim dil ingilizcedir okadar uğraşmama rağmen pek ilerleme kaydedemedim.

0

hep ingilizceyi ögrenmek istedim,ve bu isteğimi gerçekleştirmek için kursa gitmeye başladım uzun zaman biyunca kursa gittim azim ettim ve iyice geliştirdim.daha sonra italyanca ya merak saldım onu da çeşitli programlar ve kitaplar yardımıyla nizami olarak çalıstım ertelemedim öğrendim.halada bu iki dili dahada gelistirmek için belli bir çalışma programı yapıp düzenli çalışıyorum..sırada ispanyolca var 1 ay içinde çalışmalara başlıyorum..

0

hangisi diye bir sey yok.
1 dil demek 1 insan demektir.
bunun bilincinde ilerlemekte fayda var.
ben arapca haric butun dilleri ogrenmek isterdim.

0

ben ingilizceyi tam anlamıylak ana dilim gibi konuşmayı çok isterdim yıllarca okulda ingilizce öğrendik fakat bu yeterli gelmedi ya sistem yanlıştı ya biz öğrenmeye hevesli değildik ama bence sistem yanlıştı kanaatimce ingilizce dünyanın neresine giderse gidelim ortak kullanacağımız bir dildir ingilizce öğrenmek gerçekten bu devirde gereklidir türkiye’nin yanında mutlaka ingilizceyi de tamamen doğru bir şekilde öğrenmek gerektiğini düşünüyorum yalnız kendi dilini tamamen öğrenemeyen başka dilde öğrenemez

0

ingilizcem var, rusça, almanca ve fransızca hic fena olmazdı çünkü yetmiyor ve iş olanaklarının artmasını sağlıyor ve ne kadar kültürün artsa o kadar avantaj.

0

ingilizceyi ögrenmek isterim,gelecekte nolacagı belli olmaz ulke seyahati filan yaparım,lazım olur...

0

ingilizce,arapça,çince,rusça dilleri öğrenmek isterdim çünkü insan diller sayesinde anlaşır ve bu sayede o ülkede bulunan insanlarla iletişime geçebilir.
eğer bir toplumu tanımak isterseniz ve o toplumun değerlerini,kültürlerini bilmek isterseniz onların kesinlikle dillerini bilmek gerekir.
aynı zamanda dillerin öğrenmek 21. yüzyılda deha da bi önemli olmaya başladı.
baktığımızda her ülke bi başka ülkeyle iletişime geçmek onların sanayisinden,iletişimlerinden, ticaretlerinden faydalanmak için muhakkak başka bir ülkeden faydalanılmalı bu faydalanmanın en önemli etkeni dildir.
yine bilim adına insanların bu dilleri öğrenip yeniliklerinden haberdar olması gerekli onun için her yıl ülkemizden erasmusla yurt dışına gidilir ve onların bilgilerinden feydalanılır.bazıları ise yüksek lisans,doktorasını orada yapar bu şekilde bilime faydalı olur aynı zamanda da ülkenin gelişmesine biliyorsunuz ki bu zamanda en çok gelişen ülkeler bilimde,sanayide ilerlemiş devletlerdir bu yüzden bir dil bir lasandır sözü bu konuya gayet güzel bir örnektir.

0

ingilizce öğrenmek isterim çünkü programlama ile uğraşıyorum makalelerin çoğu ingilizce :(

0

arapça ve ingilizce dillerini çok iyi olmasa da biliyorum. osmanlıca yazı dilini iyi biliyorum. osmanlıca dilini hem yazıp hem okuyabiliyorum. ama farsça, sansgritçe gibi dilleri bilmek isterdim.

0

arapça öğrenmek isterdim en azından hem dinimizle ilişkili hem kuran okuduğumda aynı zamanda okuduğunu anlamış olurdum şimdi biraz öğrenmeye çalışıyorum ama maalesef bi yerden sonra zor oluyo keşke zamanında kıran kursuna giderken arapçayı dil olarakta öğretilmiş olsaydı o zaman öğrenmek kolaydı zihin boştu aldığını kaydediyo insan ama şimdi çok zor elimde ımkan olsa yeni neslin bu şekilde eğitim almasını isterdim sonuçta bir lisan bir insan zararı olmaz ben keşke diyorum en azından yeni nesil dememiş olurdu

0

şu anda ingilizce eğitimi alıyorum. ve dünya dili olduğundan bu dil öğrenmek çok faydalı olacaktır.

0

bu ingilizlerin dilini ogrenmek yerine keske okullarda ingilizlerin nasil bir millet oldugu anlatilsa keske

0

en çok yaygın olarak konuşulan dil ingilizce bu konuda derdimi anlatacak ve anlayacak kadar biliyorum ama bir zamanlar ingilizce kursuna giderken bir arkadaşım çince ogrensene demişti sonradan çok kazanırsın diye arada sırada öğrenmek için adım atmayı düşünüyorum

0

şuanda öğernmekte olduğumuz olarak ingilizce dünyaca konuşulan bir dil olduğu için konuşmadı ve yazmasıda zevkli ve eğlenceli bir başkası ise fransızca bu dilde dünyaca klas olmuş bir dil bu iki dil insanın kültürünüde çoğaltabiliyor

0

hayatta en güzel dil bence güzel türkçe mizdir.
bunun yani sıra ben ilgilizce biliyorum konuşacak ve kendimi anlatacak kadar bayada iyi.sonrasında tabiki italyanca ve ıspanyolca konuşmayı çok merak etmişimdir.kolay diller deil ama kendimi zorlamadim hiç suan bana yetiyor bu dil.