0

bazı fal uygulamaları gerçeğe yakın olabiliyor yani tabiki gerçek olmuyor ancak gerçeğe daha yakınlıkta şeyler söyleyebiliyorlar bu bakımdan önemli aslında bir çok kişi günümüzde bu uygulamaları kullanıyor ve çoğundan memnun. bende derya abla fal uygulamasını kullanıyorum ve gerçeğe daha yakın olduğunu düşünüyorum. yani fala inanma faldız da kalma demişler açıkcası birazda öyle aslında inandığımdan değil ama bazen insan yollamak istiyor birşeyler duymak istiyor fal sitelerinin bazıları çok gereksiz ve tamamen para tuzağı. bazı uygulamalar gerçekten öyle ve okadar ok fal uygulaması var ki. bazıları da daha kaliteli oluyor benim fikrimce yani ben herzaman yollamam ama bazı zamanlar da yollarım ve merak ederim beklerim bu şekilde.

0

erişim izni veriyoeuz bir kere. hele ki galeriye. tamaen skandal yani oradaki resimleri alıp paylaşşalar. sıkıntı resmen. birde mesajları filan okuyorlar diye birşeyler çıkmıştı ama gün içerisinde o kadar kişinin gönderdiği fala bakan bir uygulama yazışmaları okumzadır da bu yazışmaları bir altyapıda, depo gibi bir yerde tutup bize gönderilen yorumlarda kullanılıyor olabilir. aslında yok sosyal medyaymış yok işte fal uygulamalarıymış sıkıntı oluşturabilecek uygulamalar. facebook sahibi mark bilgileri sattığını söylemişti ya bir ara.

1

bir dönem kullanıyordum ve aynı falı iki kere gönderince uygulamayı sildim. sonrasında başka bir uygulama indirdim. malum albümlere ulaşma izni veriyoruz. benimde albümümde iş yerinde pencere önünde çektiğim orkide fotoğrafları vardı. falında pencere önünde orkide görünüyor kısmını okuyunca bu uygulamayı da sildim ve güvenilir bulmuyorum.

fal günah aslında açık bir şekilde, ama inanmıyoruz ki gibi bahaneler bulup böyle yollara saptığımız oluyor. gaybı ancak allah bilir. o yüzden bulaştıysanız kurtulmanızı, bulaşmadıysanız hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim.

0

ben birçok fal uygulaması kullandım. bazılarında hayretler içinde kaldığım oldu bazılarında çok saçma olduğunu düşündüğüm oldu ama ben hepsi için şunu söyleyebilirim ki gerçekten bakmıyorlar ki bu konuda onlara da kızamayız zaten. her gün milyonlarca fal gönderildiğini düşünürsek bu fallara ayrıntılı olarak bakıp bide uzun uzun cevap yazmak mümkün değildir. en basitinden büyük firmaların müşteri hizmetleri bile o kadar çalışana ve günde milyonlarca kişi aramamasına rağmen telefonlara yetişmekte zorluk çekebiliyor. ben bu konuyla ilgili yöneticiye mesaj atılabilen bir fal uygulaması indirip mesaj atarak gerçekten bakıp bakmadıklarını sormuştum ve bana şöyle bir cevap verdiler. "her gün bu kadar fala tek tek bakmak maalesef mümkün değil fakat bu da fallarınızı kafadan sallayarak atıyoruz anlamına gelmez. birçok deneyimli falcımızın hep beraber hazırladığı bir fal programımız mevcut. siz falınızı gönderdiğinizde o program da falda olan şekillerle anlamları eşleştirerek size bir fak sunuyor." böyle demesi "evet bakıyoruz" demesinden daha mantıklı ve gerçekçi geldi. bir diğer konu da fal uygulamaları telefon mesajlarımızı mı okuyor konusu. ben böyle birşeyin de mümkün olabileceğini sanmıyorum. çünkü böyle bir yasal suçu hiçbir program işleyerek adını karalamak istemez ki diyelim ki yaptı, tek tek milyonlarca insanın mesajlarını okumak, tek tek milyonlarca insanın faluna bakmaktan daha zahmetli bir iş olurdu. ben bu nedenle fal uygulamalarının ne mesajlarımızı okuduğunu ne de falımıza baktığını düşünmüyorum fakat program işi doğru olabilir.