0

d vitamini vücudumuzda depolanmadığı için günlük olarak almamız gerekir. bunun en etkili yolu güneş ışığıdır. öğle saatlerinde güneşin ışınının dik açıyla geldiği zaman 15 dakika güneşlenmek günlük ihtiyaç olarak yeterlidir. kolumuzun iç tarafından daha fazla ışın alabiliriz bu da daha çok fayda sağlamanızda yardımcı olur.

0

güneş tam bir d vitamini doğal yolun en faydalısı başka yollarda var tabi yediğimiz sebzelerde yoğurtta da bulunur

0

öncelikle günlük yürüyüş yapıp güneşi bedenimizi işitip yarim saat kadar güneşin altında vakit geçirmek lazim güneş en güzel en doğal en yararlı d vitamini kaynağıdır ve süt ve süt ürünleri kemik gelişimi için yararlı dir bol protein bulunur besinlerde gelişim için d vitami şart özellikle çocuklara şarttır günde en az 1 kere çocuklar dışarı 1 saat çıkarılmalıdır o güneşi tatmalidir d vitamini almalıdır gelecekleri için faydalı olsun

0

en büyük sağlayıcısı güneştir. doğru saatlerde vücuda alınan güneş d vitamini taksiyesi konusunda çok başarılıdır. onun dışında ciğer gibi sakatatlar da etkilidir.

0

d vitamini en iyi güneşten alınır. süt ürünleri vb.

0

d vitamini eksikliği için gündüz saatlerinde el bileklerinizin içini ve avuç içlerinizi güneşe çıkarmanız, doğrudan bileklerinizin güneşlenmesini sağlamanız yeterli olacaktır. vücut bilek içlerinin gördüğü güneşle salgılar d vitaminini

0

önceki d vitamini güneşte bulunur diğer meyvelerde falan filan onlar da filan bulunur ama en çok güneş size bulunur kemiklerimizin sağlığı kemiklerimizin gelişimi bunlarla alakalıdır eğer ne kadar d vitamini niz varsa o kadar sağlıklı oluruz vitamin her şeyden önde gelir bu yüzden her şeyden vitamini almalıyız bol bol sebze meyve yemeliyiz.

0

d vitamini eksikliği doğal yol olan güneş ışınlarıyla giderilir.güneşli havalarda dolaşmak insan vücudunun d vitamini eksikliğini giderir.

0

güneş en önemli d vitamini kaynağıdır. her gün gün ışığı görmek lazım. ayrıca süt ürünleri özellikle yoğurt, kefir, peynir tüketmek gerek.