0

uçak pilotu olabilme şartları ikiye ayrılır. askeri pilot veya sivil pilot olunabilir. ikisinin eğitim yolları birbirinden farklıdır.

askeri pilotluk için öncelikle milli savunma üniversitesine bağlı hava harp okuluna girmeniz gereklidir. uçak pilotu olmak için ise ya havacılık üniversitelerinden birisini okuyacaksınız - ki devlet üniversitelerinde anadolu üniversitesi hariç bu bölüm yoktur ve özel üniversitelerde de fiyatlar fahiş olması yanı sıra tam burslularının puanları tıp puanları ile eşdeğerdir. bu yüzden üniversitede havacı olacağınıza tıp okumanız tavsiye edilir.

veya üniversiteyi herhangi bir yerde bitirdikten sonra pegasus, türk hava yolları, atlasjet gibi firmaların açtığı paralı pilotluk kurslarına başvuracaksınız ki bu daha mantıklıdır. 200.000 türk lirası gibi ücretler olsa da pilot olduktan sonra ödeme kolaylığı sağlarlar. pilot maaşlarının da iyi olduğu gözününde bulundurularak hiç yemezseniz bence 1,5 yılda bu meblayı ödeyebilirsiniz. sonrasında da normal gelirinizi kazanırsınız.

ancak bu konuda da yaşanan bazı sıkıntılar olabiliyor. bazen uçak saatleri dolmayıp ortada kalabiliyorsunuz. neden kaynaklandığını ben de bilmiyorum ama iyi araştırmanızda fayda var.

bunun dışında göz kusurunuzun az olması ve basınç kuvvetine dayanabilmeniz şartlar arasında aranır. psikoteknik verilerinizin iyi olması gerekir. hızlı refleks gösterip hızlı düşenerek hızlı karar verebilme yetisine sahip olmalısınız. en önemlisi de eğer havacı olmak istiyorsanız soğukkanlı olabilmeli, herkesin heyecanlandığı, endişelendiği en önemli zamanlarda siz sakince düşünerek karar vermelisiniz. ve her an motorun arızalanıp düşebilme şansınızın olduğunu aklınızda bulundurarak dünyayı ve ailenizi daha fazla sevmelisiniz.