0

mantık evliliği mi yoksa aşk evliliği mi uzun sürer tabi bu kişisel bir şey bence bazı insanlar aşk evliliği yapıp bir yıl sonra boşuna biliyorlar anlaşamıyolar önceden kendilerini tanıyamıyorlar da buna dayanarak mantık evliliği yapanlar daha çok uyu uzun süre evli kalabiliyorlar tabi mantık evliliğinde mantık ben de yürüyorum istedikleri gibi hareket etme olasılıkları olduğu için evliliklerde bir sorun yaşanmıyor aşk evliliğinde ki insan karşısındakini daha iyi tanımış oluyor evlendikten sonra tabii bir insanın içini bilemezsin ne kadar birkaç yıl konuşmuş olsan da tanışmış olsan daha önceden bir insanın içini gerçekten bilmek çok zordur bu yüzden bazı insanların kişiliği sonradan ortaya çıkar bu yüzden evlilikler yürümeyebiliyor ama ben olsaydım zaten bir aşk evlenmeyi tercih ederdim aşık olduğum biri varsa eğer uzun müddet sürdürmeyi denerdim inşa anla ben aşk evliliği yaptım yedi yıllık evliyim bir tane kızım var ve allah’a şükür mutluyum inşallah bir ömür boyu da bu şekilde devam eder rabbim bozmasın inşallah kimsenin huzurunuben bu şekilde düşündüm

0

aslında hem mantık evliliği hem de aşk evliliği uzun sürebilir ama uzun sürmüyebilir.
çünkü her evliliğinde sonu başkadır bazen aşk evliliği çok uzun sürer bazen de aşk evliliği başlamadan biter bu da sevgi ve sadakat a bağlı olan bir şey.

0

aşk evliliği uzun sürer. insan sevmediği, anlaşamadığı birine bir ömür nasıl dayanabilir ki. belli bir zaman sonra en ufak hareketleri birbirine batar. mutlu olamazlar.

0

bence ikiside uzun sürmez ikisi de fiyasko çünkü. mantık evliliği yaptığınız zaman karşı tarafa karşı herhangi bir duygu beslemek sizin bu ilişkiyi yürütürsünüz yani sadece uyumlu olduğunuz için devam ettirmeye çalışırsınız buda sevgi olmadan bir yere kadar devam eder. aşk evliliklerini görüyoruz zaten artık aşkın süresi iki yıldan bile az. deliler gibi aşık olan insanlar aşkları bittiğinde elveda demekten çekinmiyorlar. en iyisi sevgi ile ç yapılan evlilik diyeceğim ama sevgi ile yapılan evliliklerin de bazısın da sevgi de yetmiyor onu bile yetişemiyoruz gerisini siz düşünün en güzel şey emekle kurulan sevginize temellerini sağlam attığınız bir bina inşa ede gibi inşa ettiğiniz kıymet verdiğiniz ve yuva kurmak istediğiniz insan olmalı bence hayatınız da. sevgiyi yetşrebilecek ve onu daşme sürdürecek.

0

aşk evliliği çünkü sevginin olduğu yerde her türlü zorluğun üstesinden gelirsin