0

çin takvimi eski bir takvimdir ve bu takvimde güneş ve ay'ın hareketlerinden ikisine birlikte bakılarak hesaplama yapılır. çin takviminde 12 adet hayvan ismi yer alır. bunlar; fare, maymun, at, kaplan ,koyun, ejderha, yılan, öküz, horoz, köpek, tavşan, domuzdur. bu takvime göre bebek cinsiyet tahmini yapılırken bir tablodan yararlanılır. öncelikle annenin son adet tarihi yani hamile kaldığı tarih ile birlikte yaşı bilinmelidir. tabloya göre son adet tarihi ile anne yaşının kesiştiği ortak noktaya denk gelen harf bebeğin cinsiyetini verecektir. tabloda büyük e harfi erkek, büyük k harfi ise kız olarak tanımlanmıştır. tabii ki bu takvime göre cinsiyet sadece tahmini olarak yapılır herhangi bir kesinliği ya da bilimsel açıklaması yoktur. istatistiksel verilere göre ise bebek cinsiyet tahminlerinin %70 oranında doğru çıktığı belirtilmektedir.

0

daha önceden çok kez denemim ama yalan olduğunu belirlenmiş aramin aratirmanin bir anlami yok

0

çin takvimine göre çin halkı kendi takvimleri olan çin takvimine göre annenin yaşı ve son adet gördüğü ayı not ederek bu veriler ışığında doğan bebeğin cinsiyetini kayıt altına almışlar bu kayıtlar belli bir doğuma ulaştıktan sonra eldeki bu verilere dayanarak bir topla tahmini oluşturmuşlar işte çin takvimine göre cinsiyet tahmini bu tablodan yapılır sizin kolayca cinsiyet hesaplama yapabilmeniz için bu tablonun miladi takvime göre uyarlanmış hali üzerinde anlatma devam edilebilir ve izlenebilir bebeğinizin cinsiyet tahmini görmek için son adet gördüğünüz ayla yaşınızın bulunan yeri işaretlemek lazım bu takvim her ne kadar güvenli olmasa da bu takvimle cinsiyet yapmaya çalışan insanlarımız bulunmaktadır çin takvimi ile hesaplanan bebek cinsiyeti kesinlikle doğru diyemeyiz ancak yüzde yetmişe yakın doğruluk payına sahip olduğunu iddia edilmektedir zaten mantık olarak tamamen doğru olmasa da imkan yok mesela doktora gittiniz ultrasyonda karnımıza baktığınızda ya da doğum yaptınız baktınız ki bebeğin cinsiyeti çin takvimi tablosundaki farklı çıktı hiçbir takvime dayalı cinsiyet tahmini %100 doğru çıkmadığı için çin takvimi kullanarak cinsiyet hesaplaması yapan kişilerin bebeğinin cinsiyetini doğru çıkmaması gayet olağan bir durumdur onun için üzerimize de gerek yok

0

googleda arandğınında birçok site bunun cevabını veriyor zaten bu soru neden spam dolu ve altın sorular kısmında ki

0

çın takvimi batil bi inanç olduğuna inanirdim
ancak deneyen bir çok arkadaşta %60 kadar tuttu. ama bu taktir ilahi tabi. çın takvimini açıklayacak olursak 12 ay vardır.ay isimleri hayvan adıyla bilinir. birde taş toprak metal tahta şu ve toprak elementleri vardir. her hayvan bir özelliği vadide. ay olarak etkiler.

0

çin takvimine göre ilk doğan bebekler 1 yaşında başlar aylık değil.

0

çin takvimine göre belirlenen cinsiyetbelirleme tablosuna göre sarı ve kırmızı bölgelerden oluşmuş yaşı ve gebe kalındığı ay bulunup kırmızı bölge gösterdiğinde erkek sarı renk yer gösterdiğinde kız bebek dünyaya geleceğine inanılır

0

çin halkı kendi takvimleri olan çin takvimine göre annenin yaşı ve son adet gördüğü ayı not ederek bu veriler ışığında doğan bebeğin cinsiyetini kayıt altına almıştır.bu kayıtlar belirli bir doyuma ulaştıktan sonra eldeki bu verilere dayanarak bir tablo oluşmuştur . işte çin takvimine göre cinsiyet tahmini bu tablodan yapılır. sizin kolayca hesaplama yapabilmeniz için bu tablonun miladi takvime göre uyarlanmış hali üzerinden anlatıma devam edeceğim.

çin takvimi baz alınarak miladi takvime göre hazırlanmıl bu tablo annenin yaşı ve hamile kaldığı ay dikkate alınarak 18 yaşında 45 yaşına kadar her ay için bir cinsiyet tanımlanmıştır.

1

annenin doğum tarihi ve bebeğin doğum tarihi hamile kaldığı tarih sisteme girildiği zaman otomatik hesaplayan bir saçmalıktır.

0

annenin son adet günüyle hesaplanan bi programdır saçmadır iki çocuğum da da baktım ikisine de kız dedi ama ikisi de erkek oldu zaten cin lilerin neyi doğru ki bu doğru olsun takvim felan yalan dolan kimin kromozom ağır basarsa çocuk ona göre erkek yada kız olur insanları boşa umutlandım imak gibi birşey bu sağlıklı olsu larda kız erkek fark eder mi etmez bence böyle şeylere takan insanları da hiç anlaöamışımdır

0

annenin son adet olduğu zamanla yaşını not etmişler. buna göre doğan bebeklerin cinsiyetlerini de not etmişler. yeterli toplam olduğunda bir sema çıkarmışlar ve çin takvimine göre bebek cinsiyeti tahmini çıkmış ortaya

0

m.s. 1300'lü yıllarda çinli astrologlar tarafından çıkarılan doğacak olan bir bebeğin cinsiyetini hesaplamaya yarayan bir takvimdir. bebeğin cinsiyetinin belirlendiği dördüncü aya kadar kimilerinin eğlence için kimilerinin ise cidden inanarak kullandıkları bir hesaplama aracıdır. annenin kaç yaşında ve hangi ayda hamile kaldığına göre bebeğin cinsiyetini belirler. her ne kadar batıl inançlardan biri olsa da dünyada çok fazla anne ve baba tarafından kullanıldığı bir gerçek. cinsiyet hesaplamak için anneni yaşı ve hamile kaldığı tarih ile ilgili bilgiler gerekir ancak hesaplamada asıl önemli olan çin takvimine göre yaşın hesaplanması olayıdır.

0

nasıl olduğu hakkında bilgim yok ama denemistim intenette doğru cıktı

0

aslında çin takvimi kelimesi olarak biliniyor ama bilimsel bir karşılığı vardır . kadının yumurtalıklarının öne gelip döllenmesinin daha rahat olduğu dönemi belli eder çin takvimi. mesela regl döneminin öncesi ve sonrası çocuk olma olasılığı düşüktür. çünkü olmadan önce yumurta gereğinden fazla olgunlaşmıştır ve son dönemde atılmaya hazırlanmıştır. regl sonrası ise yumurta çok tazedir ve çocuğu taşıyamayacak kadar küçüktür. yani işkembeden öyle şeyler yoktur diye sallamaya gerek yok . sadece doktor tavsiyesi ile deneyin emin olun sonuç alacaksınız. tabi ki allah vermedi mi vermez ama yapabilecek gibi bir durum varsa bu takvim yardımcı olur. çocuğunuzun kız mı erkek mi olacağını bile belirleyen şeyler vardı. kendinizi bilime bu kadar kapatmayın.

0

daha önceden cok kez denenmiş ama yalan olduğu belirlennmiştir aramanın araştırmanın bir anlamı yok

0

merhaba. y. , is implied. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. t t. y. , is implied. bu tty. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle tt. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki. bu fiyata böyle bir şey yok ki.

0

çin takvimini ben de denedim. benim de tutmadı.

0

vaov oney la öyle bi olay mı var :) ço kgarip şeyler bunlar

0

bence son derece saçma birsey bir bidattir allah vergisidir. allah ne verdi ise odur. böyle şeylere inanmayın kanmayın yapmayın ne zaman çocuk rahime düşüp beden vücut haline gelince doktora gidin size cinsiyeti anlatır size. ne diye kendinizi yorup o kadar ugrasacaksiniz ben derim ki boş dava dır yapmayın günahtır yasaktır sakıncalıdır. çok istiyorsanız doktora gidiniz

0

saçma sapan bişey öyle bişey mi olur yahu