0

hazırlıklı değil ama çok büyük afette ülkemizde olmuyor

0

çok hazırlıklı olduğumuzu düşünmüyorum.aktif faylar ülkemizin topraklarının altından geçmekte.ama buna rağmen evler yada benzeri tarzı yerleşim yerleri yakın bölgelere yapılıyor.sonra herhangi sarsıntı yada patlamada bir çok can ve mal kaybına uğruyoruz.trabzon'da üniversite eğitimimi aldım.zaten jeofizik mühendisliği okuduğum için hakim olduğum konular.insanlar toprak kaymasının sık sık yaşandığı yerlere bırakın evi site dikiyorlar.sera gölü zaten heyelan sonucu oluşmuş bir göldür. ama buna rağmen yakınlarında bahsettiğim siteler bulunuyor.karşıki tepeden bir bakıyorsunuz ki uçurumun kenarına evler yapılmış gibi.istinat duvarıda yok.olsa yine bir yerden olumlu bakmak istersiniz ama yok.yeşilliğimizi ısrarla öldürmeye,yok etmeye devam ediyoruz.artık bizi koruyacak bir doğamız yok.o yüzden ülkemiz doğal afetler için hazırlıklı bir yapıda değil.

0

maalesef pek hazırlıklı değiliz. yani bu şekilde görünüyor. istanbul depreminden ve van depreminden ders almamız gerekirdi. çoğu devlet binalarında bile bu tür önlemler alınmamış. bırakın ki bizim evlerimizde bu tür önlemler olsun. ülkemizin toprakları daha çok genç yaşta. bu yüzden depreme çok elverişli yerde yaşıyoruz. gerekli önlemler acilen alınmak zorunda. sonra iş işten geçince canımız ülkecek çok yanıyor.

0

böyle bir durumun olması ülkemizde oldukca ciddi sorunlar ortaya cıkmasına neden olur. ülkemizde bir sıgınak yapılacak bir yer olmadıgı için bu duruma ne yazıkki hazırlıklı diğil. deprem dahi olsa binalar buna dayanacak güçlükte yapılmıyor. eger böyle bir sey olursa bizde göç eden kişiler oluruz. nasıl suriyede savaş sonucu göç yapan insanlar ülkemize akın ettiyse, bizde bir doğal afet durumunda bu göçün olmasını saglarız. başka ülkelere göç ederiz.

0

ben çok fazla hazırlıklı olduğunu düşünmüyorum