0

bence çamaşır makinasi daha once gerekli.bulasiklari elimizle yikayabiliriz ama camasirlari elde yikamak daha zor

0

kesinlikle çamaşır makinası daha önemli, bulaşıkları her türlü elimizde yıkarız ama çamaşır öyle degildir

0

kesinlikle çamaşır makinesi daha önemlidir. çünkü bizim evde onca insan var ve onların çamaşırlarını yıkamakla bir ömür geçirilemez. çok yorulur insan. o yüzden en gerekli şey çamaşır makinesi.

0

çamaşır makinesi olmazsa bi hiçim ben bulaşık makinesi olmadığında her türlü yıkanır ama çamaşır çok zor

0

soruyu okuduğum anda cevap zaten hazırdı tabiki çamaşır makinası bulaşık ne kadar çok olursa olsun elle yıkanır ac bir müzik başla yıkamaya köpükle falan uğraşırsan vakit geçer ama çamaşırda öyle değil citile kiri çıksın falan zor ve uğraştırıcı ayrıca lekelerin iyi çıkması güzel temizlenmesi için birde sıcak hatta kaynar su lazım ona

1

yani benim hayatımda hem çamaşır makinesi hem de bulaşık makinesi önemlidir tabii ki ilk önemli olan şey çamaşır makinesi dir çünkü çamaşır yıkamak daha zordur ama daha önce benim bulaşık makinem yoktu çamaşır makinem vardı ve bir süre ben çok hastaydım hemen hemen yaklaşık 6 ay boyunca hiç iş yapamıyordum ama çamaşır makinesi olduğu için eşim elbiseleri makineye atıyordu bulaşıkları o yıkıyordu ben de o zaman dedim eğer bu sefer ben iyileş sem ilk alacağım şey bulaşık makinesi olacak sonra da ben yavaş yavaş iyileşmeye başladım iyileştikten sonra 2 ay gitti ve ben bulaşık makinesi aramaya başladım mağaza mağaza gezdim fiyatları çok yüksek olduğu için alamadım borçla istediğim zaman da kredi kartı istediler ve kredi kartınız olmadığı için taksitle de vermiyorlardı işte bir iki ay geçince eşimin iş yerinde patronu kendine klima almış klima aldığı zaman eşim de onunla birlikte gitmişti ve o da kendine bulaşık makinesi oradan almış taksitle ve patronun kredi kartının üstüne işte öyle taksitle aldık her ay patronundan parası kesiliyordu ve patron da bizim maaşı verdiği zaman o da bizim paramızda kesiyordu öyle bulaşık makinesi sahibi olduk yani benim hayatımda hem çamaşır makinesi hem de bulaşık makinesi çok önemli.

0

hayatımızın genel akışına ve her iki makinenin de hayatımızdaki etkinliğine baktığımız zaman çamaşır makinesi daha işlevsel ve kullanışlı bir elektronik alettir. bunu şu şekilde de değerlendirebiliriz bir insanın çamaşır yıkarken harcayacağı zaman ve maliyeti hesaplandığı zaman çamaşır makinesi kullanılmadığı zaman daha maliyetli olur. örneğin 7 kilogramlık bir çamaşır makinesinde eşyalar yıkandığında makinenin tüketmiş olduğu elektrik ve su sarfiyatı ile, insanın kendisinin yapmış olduğu elektrik ve su sarfiyatı bakımından daha çok su harcaması yapar. ayrıca insanın çamaşırları yıkarken özellikle ellerinin maruz kalacağı kimyasal oranı ciddi oranda fazladır.bulaşık makinesinde ise hala çoğu insanın bulaşık makinesi kullanma da öyle biliyorum bunun yerine kendisi daha düzgün şekilde yıkayabiliyor hijyenikliğine birşey demeyeceğim tabii ki. örneğin yemek yedikten sonra yemekte kullanılan çatal bıçak tabak ve diğer yemek aletlerini çok kısa zamanda yıkanırbilirken, aynı durum çamaşırlar için söz konusu olmuyor.

0

bir evde çamaşır makinesi daha önemlidir diyorum.

0

ikisi de çok önemlidir fakat hangisi diğerine daha ağır basar derseniz kesinlikle çamaşır makinesi derim. bulaşıkları daha yakın zamana kadar elimizde yıkıyorduk zaten toplumca. bulaşık makinesinin yaygınlığı 20 seneden daha az zamandır var. üstelik bazen bulaşık makinesine sığmayacak kadar bulaşığımız olduğunda yine bir kısmını elimizde yıkıyoruz. yani bulaşık makinesi olmadan da bulaşıkları yıkamak çok zor değil fakat çamaşır makinesi olmazsa özellikle evinde çok kişi yaşayan kadınlar için tam bir çile olur bu durum. o çamaşırları çitilemek sıkmak asmak hiç kolay değildir özellikle de her gün olunca. o yüzden ben çamaşır makinesinin yokluğunda daha çok zorlanacağımız kanaatindeyim.

0

bulaşıklar kısa sürede elle de yıkanıp temizlenebilir ama çamaşırlar elle yıkamada fazlasıyla uğraştırır ve yorucu bir iştir. kirini elle çıkarmak daha da zordur makineler bu konuda daha pratik ve kaliteli. bizim evde yaklaşık 25 yıldan beri çamaşır makinesi var lakin bulaşık makinesi 5 yıldır falan. ama çamaşır makinesine göre halen daha az kullanılır.

0

bir evde çamaşır makinesi daha önemlidir. gün aşırı çalışır bizim evde çamaşır makinesi. çamaşır makinesi sadece günlük çamaşır yıkamada kullanılmaz perdeler çarşaflar örtüler... bulaşık makinesi çokta gerekli değil. zaten bütün bulaşıklar elde yıkanır öyle diziyorsun keza büyükler elde yıkanır fayadası olduğunu sanmıyorum.

0

kesinlikle çamaşır makinesi daha önemli bulaşık halolur

1

bu tabii ki kişiden kişiye değişecek bir konu ancak bana soracak olur iseniz kesinlikle ama kesinlikle çamaşır makinesi daha önemli sonuçta normal suyla falanda bulaşıklarınızı temizleyebilirsiniz ancak giysileriniz asla öyle değiller temizleyebilirsiniz ancak çok fazla uğraş ister bununla uğraşacağınıza 1 çamaşır yerine 10 tane bulaşık yıkarsınız bulaşık makinesi olmasa da olur ancak çamaşır makinesi olmazsa olmaz.

1

ben de çamaşır makinesi diyorum, çünkü günlük hayatımızda birçok kıyafet giymekteyiz. ve bu kıyafetlerin günlük hayatımızda kokma olasılığı çok oluyor zaten her evde çamaşır makinesi hiçbir zaman eksik olmaz. yeni evlenenlerde bile olmaz ama bulaşık makinesi ben pek ihtiyacı olacağını düşünmüyorum. ve son zamanlarda bulaşık makinesi çok ihtiyaç görüyor bulaşık makinesine ihtiyacı olacağı yerler tamamen size söylemek isterim ki cafe yerleri ve büyük işletme yerleri yemek yapan yerler buralar çamaşır makinesi değil de bulaşık makinesi kullanması daha iyi geliyor ama ben evde aslında bulaşık makinesinin kullanılmasını pek zannetmiyorum, çünkü zaten kaç kişi bir ailesiniz atıyorum 4 kişi bir ailesinin zaten bulaşık masası çok çıkmaz ve zaten bulaşık makinesinin alsanız bile su faturası elektrik faturası çok gelebilir. bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. en güzeli söyleyeyim size elinize yıkamaktır el yıkamada hijyeniktir aslında makine de güzeldir ama ben elle yıkamayı tercih ederim. çamaşır makinesindeşöyle bir durum var zaten en çok eve lazım olan araç gereçler den bir tanesidir. çamaşır makinesi çünkü günlük hayatımızda her gün tamamen çamaşır makinesini kullanmaktayız. ma şöyle söylemek gerekirse eve ikisi de lazım olabilir. çünkü bunlar olmazsa birazcık yaşam zorlaşıyor artık elle yıkama diye bir şey kalmadı artık o eski çağlarda olan bir şeydir şimdiki günlük hayatımızda artık tamamen her işimizi kolaylık, sağlayan bir araç gereç şeyimiz var artık allah'ımıza şükürler olsun bir kıyafetimiz kirlendiği zaman çamaşır makinesini atarak o yıkıyor ve sonra bizi de asmak görev düşüyor asarak giyiyoruz. bulaşık larımız kirlendiğini ise bulaşıklarımızı bulaşık makinesine atıyoruz. ve sonrasında ise bulaşık makinesi 2 adet bize temiz bir hale çıkartıyor bu şekilde hayatımız daha çok kolay hale geldi önceki hayat artık neredeyse tamamen bitti. diye bir iz çünkü önceki hayatımızda bu teknolojik aletler çıkmadan önce çok zorluklar çekiyorduk çok zorluklar görüyordum. ama artık bu olaylar kalmadı her geçen gün nesil her geçen yıl bizlere daha çok şeyler kazandırıyor ve daha iyi bir yaşam kazanıyoruz bence her iki side lazım benim düşüncem böyle.

1

bence her ikisi de önemli ikisinin de ayrı görevleri var evde ikisi de olması gerek bence onlarsız evimi asla düşünemiyorum kış aylarında bulaşık yıkamakta çamaşır yıkamakta çok kötü bence kişi da geçtim yazda olsa ellerimiz açısından çok zor o yüzden ikisi de olması gerek bence bir evde.

1

tabiki de çamaşır makinesi çok önemlidir.

1

tabikide camasir makinesi en cok kulanilan ve zor yikamasi

1

çamaşar makinesi daha önemli gibi . bulaşığı elde yıkamak, çamaşırı elde yıkamaktan daha kolay.

0

kesinlikle çamaşır makinesi daha önemlidir. bulaşık makinesi olmasa da olur. bulaşıkları elde yıkamak, çamaşırları elde yıkamaktan çok daha kolaydır.

0

bence çamaşır makinası daha önemli bulaşik makinası olması bulaşık elde yıkanır ama çamaşır yıkanmaz.