0

az olsun öz olsun bunun anlamı şöyle açıklayayım kazancımız yada paramız az olsun ama helal olsun içinde kul hakkı olmasın. içinde haram bulunmasın alnımızın teri olsun.

0

az olsun öz olsun. yani mesela kazancımız az olsun ama helal olsun. yada bir sürü arkadaşın olup sırtından vurulacağına 1-2 tane olsun harbi olsun.

1

insanlar bu yüz yılda her şeyin fazlasını istemektedir. bir evi olan ikinciyi almaya, iki arabası olan üçüncüyü almaya çalışır. maddi olarak böyle yaparak yatırım yaptıklarını düşünürler. oysa bir şeyin ihtiyaçtan fazlası fuzuli, gereksizdir. onun yerine 1 tane ama her ihtiyacınızı karşılayabilecek kalitede, ailenizin her üyesini alabilecek düzeyde ve işiniz için gerekli özelliklere sahip yalnız tek arabanız olması "az ve öz" olması demektir. yoksa bu özelliklerden mahrum 5 tane arabanız da olsa siz yine yarı yolda kalırsınız. bunu maddi ihtiyacın dışınd maneviyata da getirecek olursak insan çevresinde yüzlerce insan olup da hiçbirine derdini anlatamıyacak kadar yakın olamazsa yine de kendini yalnız hisseder. fakat gönülden bağlı yalnız bir, iki dost insana yeter. bu yüzden hem maddi hem manevi olarak her şeyin az ve öz olanı iyidir