0

insanların evlerinde kışın halı, yazında kilim kullanmaktadırlar. kışın kullanılan halılar baklavası ile ünlü şehrimiz, ayrıca gazi unvanı almış gaziantep ilimiz halı üretim noktasında merkez hali gelmiştir. halılar, sentetik ve pamuk olarak iki iplik çeşidinden üretildiğini biliyorum. eskiden elle üretilen halılar, günümüzde makine ortamında saf pamuk, saf sentetik ve pamuk sentetik karşım şeklinde seri üretilmektedir.

0

bildiğim kadarıyla halı dokuma fabrikalarında ve bu fabrikalardaki üretime yarayan makineler vasıtasıyla üretilir bir diğer taraftan yine hatırladığım kadarıyla bazı atölyelerde bayanlar iki tahta arasında ipler ile örülü bir aparat vesilesiyle de yapıyorlardı diye biliyorum.

0

nasıl üretildiğini bilmiyorum ama fabrikada üretiliyor

0

el halıları; halı tezgahlarında kızlar elleriyle dokuyarak, (milimetrik kağıtlara çizilmiş desenleri dokurlar) üretilir. türk halılarında çift düğüm sistemi kullanılır.
makine halıları; deseni bilgisayara yüklüyorsunuz, el dokunmadan, otomasyonla üretiliyor.

0

eskiden halılar aylarca hatta yıllarca uğraşarak ellerde dokunuyormuş ve bu yüzden çok kıymetli lermiş ozellikle iran halıları çok değerli halılar iğdır hala ama ancak günümüzde halılar artık makinelerde dokunuyor ve üretimleri de çok kısa sürüyor.