0

yurtdışında yaşamanın birçok zorlukları bulunmaktadır.yurt dışına çıktığınız zaman vize pasaport gibi gerekli evrakları doldurmanız gerekmektedir.ardından gerekli işlemleri hallettiniz taktirde yurtdışına çıkabileceksiniz.ülkemizde bulunduğu gibi dış ülkelerin de zorlukları bulunmaktadır.şunu söyleyeyim ki dış ülkelere gittiğiniz zaman sessiz ve soğukkanlı bir tavır sergileyin derim.olaylara karışma ve sessizce bir yaşantınız geçiririm çünkü dış ülkelere gittiğiniz zaman ülkeler kayıtlarından bakıyorlar ve yabancı bir ülkeden geldiyseniz olaya karıştıysanız yaptırım cezası ülkeden atma gibi sorumluluklar sergileye de biliyorlar.bir de ülkemizin gittiğimiz ülke ile arası iyi değil ise size çok eziyet çektirirler diye düşünüyorum islam dinine gösterdikleri gibi yani .son olarak kanada ulkesi yabancı ülkelerden geldiğiniz zaman size mülteci muammelesi gösteriyorlar aklınızda bulunsun.

0

yurtdışında yaşanan zorluklara tamamen şunlardır, ben bir kere gittiğim için biliyorum hele bir kere yurtdışına gideceğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız olduğu için zorluk çekersiniz. çünkü dil, konusunda her şey çok önemli bir anlaşmadır dil konusu şöyle söylemek istedim ki mesela gurbet her zaman kötüdür gurbete gittim insanın gönlü el vermiyor bazı şeylere, orada bazı şeyler buradaki annemizin yaptığı yemekler orada yoktur yani bazı şeyler yurt dışında oldukça özeniyor çünkü mesela biz bir markete girdiğimizde selamünaleyküm diyebiliriz. insan bunu bile özlüyor yani ama oraya girdiğimizde içeri demiyoruz bir kere orada çalışmanın daha çok zorlukları var ne gibi zorluklar ederseniz. mesela bizim ülkemizin oraya almanya'ya mesela taş taşımaya ne kaldırım işini yapmaya gidiyorlar ve buradaki işlerden bin kat daha zor evet para konusunda birazcık güzel paranı ama biliyorsun yani benim bir arkadaşım almaya gitti ve elleri kolları yara ve bel fıtığı olarak geri döndü. çünkü almanya dedi ki bize burada dedi türkiye'de iş konusunda oldukça güzel dedi yani almayanyadaki zorluk hiçbir yerde yok dedi evet doğrudur almanya'da birazcık zorlukların işinde çalışıyorsunuz ve pek bir dil bilmiyorsasınız işiniz daha çok zorlaşır bu konuda daha iyi olmamız lazım. güzel bir dil bilmeniz lazım eğer dil konusunda sıkıntı çekiyorsanız yani bilenlere yanında gezmesi fayda vardır. özellikle de yurtdışında yaşına girmek istiyorsanız zaten orada bir oturma planınız, varsa en yakın okula yazımızı fayda vardır dersler görerek daha iyi bir eğitim almaya gelebilirsiniz bu konuda uyarıların vardır. ama ben bulgaristan'a gittiğim için pek bir yabancılık çekmedim yani bulgaristan'ın pek bir büyük bir küçük ve sonra düşündüm ki hedefim avrupa avrupa'ya gidip güzel bir yaşam sergilemek ve avrupa'da çalışma ortamları nasılmış onları değerlendirmek istiyorum. yani gideceğiniz ülke hakkında güzel bilgiler almanızda fayda vardır. bilgi aldıktan sonra gerisi zaten sıkıntı çekmezsiniz de düşünüyorum ama avrupa'da zorlukta işlere girmemeniz de fayda vardır. çünkü direk insanlara oldukça zorlar ve zaten bu kaldırım taşları işine genellikle bizim ülkemizdeki insanlar gidiyor. yani avrupa gideceğiniz zaman yurt dışına bilgi almanızda fayda vardır.

0

yurtdışında yaşamanın zorlukları bir hayli fazladır.örneğin;kendi ülkemizde bile bazen fikir ayrılıkları oluşabiliyor veya sinif ayrımı yapılabiliyor ve kendi ırkın olmasına rağmen.yabanci bi ülkede ise dininizin farklı olduğunu düşünürsek din yönünden bir kere darbe yersiniz sizinle çok uğraşırlar aşağılamak zaten içlerinde olan bir şey ve bunu size karşı kullanmaktan zevk duyarlar özellikle çok ırkçı olan ülkelerde.çalışmak için iş aramaya ciktiniz diyelim adam senin etnik kökenini sorduğunda türküm dediğinde belki adamın türkleri sevmeme gibi bi durumu var o zaman seni ise almayacaktir.
arkadaş her neresi olursa olsun kesinlikle olması gerekir yoksa hiç bir yerden zevk almazsin isterse dünyanın en güzel ülkesi olsun,arkadaş bulmakta zorluk çekersin.
beslenme konusuna gelirsek.
adamlar böcek yiyor,karınca yiyor vb. sen belki yemek istemezsin ama mecbur kalabileceğin durumlarda olabilir.

0

yurtdışında size verilen isim sürekli yabancı olacaktır bu bile yeterli bence yurtdışında yaşamanın zorlukları na dair hiçbir akrabanız yoktur arkadaşınız yoktur olsa bile onlar da size yabancıdır ben kendi memleketinden başka bir yerde yaşamaya düşünemez ken yurt dışına giden insanlara akıl sır erdiremiyorum benlik bir olay değil durumu çok kötü olan kimseler para kazanmak için gidiyorlar ve bir iki sene durup geri dönüyorlar onlara bir şey diyemem ancak temelli yaşamak için yurtdışı bence çok zor.