0

şimdi kardeşim bendede aynı korku vardı suyun içine girerdim fakat hayatta ayaklarımı kaldırıp kulaç atamazdım aşırı korkardım.korkumu yendiğim şekli sana anlatayım. antalyaya gitmiştim orda 1 aya yakın kaldım malumakdeniz, deniz epey tuzlu bu yüzdende suyun üstünde durman daha kolay oluyor. ardından 2günde bir denize gitmeye başladım ilk gittiklerimde sadece suyun içinde durdum hiç bişey yapmadım ardından ayaklarımı çırpmaya başladım sonraki günlerde iste elimde bir bidon ile ayakları havaya kaldırmayı öğrendim zaten bu aşamaya geldiysen sudan artık korkmuyo oluyosun. tabi bunlar olurken yanında yüzme bilen biri olursa için rahat olur ve daha kolay öğrenirsin. bu aşamalardan sonra suyun içine dalıp çıkmayı öğrendim içimde hiç korku kalmadı gayet açılıyodum denizde. umarım sende korkunu yenersin

0

bende mevcut olan korku ve hala yenemedim en çok korktuğum sey bazen duşta bile daraldığım oluyor

0

yüzme korkusunu gidermek için cesaretini toplaman lazım ve o korkuyu yenmenin lazım. bu senin elinde olan bir şey zaten insan kendine güvendimi, inat etti mi elinden gelen her şeyi başarabilir. şahsen ben yüzmeyi bilmiyorum. ben normal suda bile bu olan birisiyim ondan dolayı denize falan giremiyorum hiçbir şekilde yani benim bu korkuyla falan alakası yok. sadece sudan bogulduğum için, nefes alamadığım için yapamıyorum ama eğer senin böyle bir şeyin yoksa her türlü bu korkunun yenebilirsin. bence kolay olan bir şey kendine güven ben başaracağım de ve en azında yüze bilirsin ama mutlaka an yanında birisi olması lazım diğer türlü bolabilirsin. yani en azından bu bogulma riskini falan oldu mu seni birisi kurtarabilir zaten yavaş yavaş öğreneceksin.

0

o korku gitmiyor malesef. aynı korku bende de var yüzenleri görünce cesaret geliyor denize giriyorum bütün cesaret kayboluyor. yüzen insanları çocukları görünce içim gidiyor. ama kaç defa denedim . eşimden yardım almayı da denedim ama malesef başarılı olamıyorum güvenip kendimi bırakmıyorum . aslında basitmis ama işte korku olunca insana çok zor geliyor. bir an kendimize güvensek belki hemen öğreniriz ama bende o cesaret yok.