0

bu soru bana oldukça düşündürücü geldi doğrusu.zengin doğmak daha iyidir diye düşünsem de insan büyüdüğü zaman cahilce ve savruk bir şekilde para harcarsa elindeki varı yoğu ne varsa gider.sonradan zengin olursa eğer hakettiği bir şekilde diyorum tabi ki de, o zaman da emeklerinin karşılığını güzelce alır ve emeklerinin karşılığında hak ettiği parasının değerini daha iyi bilir.parasını akıllıca bir şekilde harcar.yardım yapabilir isterse bir yandan da yatırım yapabilir.hayatını parasal yönden iyi bir şekilde yönetir.gelen parası hemen kuş olup uçmaz.

1

her ikisi de iyidir. ancak zengin doğulur ise, oaranın kıymeti pek bilinmez ve çabuk çarçur edilir. bu sebeple para kazanmanın yollarını ve zorluklarını bilmek açısından zengin olmak daha iyidir. insan kendisi zorluk çekerek kazanınca, zor harcıyor. zahmet çekilmeden kazanılanlar elimizden çabuk gidebilir ve zahmet çekilmediği için kazanmak da çok zor olur, sıfırdan başlamak gerekir. oysa zengin olunursa, kaybedildiğinde, kazanmanın şifresi yine bizdedir.

0

zengin olmak çaba gerektiren bir şey ve uzun vadede olabilen bir durum. kişi zengin olabilmek için birçok şeyden fedakarlık yapıyor. ama doğuştan zengin olan bazı şeylerin değerini anlayamaz.bu nedenle zengin olmak bir şeyleri kendin başarmak daha iyidir.hazıra konmak her zaman iyi değildir.

0

soruların çoğu yaşadığımız devire zamana göre değişir şu an ikisi de doğru ama bunun değerini bilmek de doğru

0

zengin olmak değil de zengin doğmak daha iyidir insan uzun ömürlü ise eğer seksen yaşında öldüğümüzü varsayar isem yetmiş dokuzumda ben zengin olsam ne olur ki en iyi doğuştan annemden babamdan dedemden akrabalarımdan kalan miras ile doğmamdır iyi bir eğitime harcayabilirim bu parayı ama ben yıllarca bir sürü iş yapıp çalışıp zengin olduktan sonra zengin olsam ne olur ki diye de düşünebilir insan ama durumlar şartlar değişir her zaman ne oldum dememeli ne olacağım demeli insan

0

zenginlik, bu dünyanın süsü, diğer dünyalarını da süslemeye çalışan insanlar, her iki dünya zengini olurlar. ne zengin doğmak ne zengin olmaya çalışmak, allah nice zenginleri gizli fakir kılmıştır da [ daha doğrusu kendileri öyledir ] nice fakirler de zengindir aslında, kimin ne olduğu maddiyatına bakarak dışarıdan bilindiği sanılsa da bilinemiyor diyorum.

her iki yönden zenginlere de ne mutlu onar da fakiri doyuran zenginler gözeten, allah katında değerleri çok büyük. veren el olmak tabii ki alan el olmaktan evladır. her ne kadar alan el olmayı insanlar kendisi seçmiyorsa da. var allah ın bir bildiği. biz ancak gördüğümüzle yetiniyoruz, neyin ne olduğunu o biliyor ancak.

0

bu sorunun cevabı zengin de olmak değil zengin olmak çünkü para kazanmak için sarfettiğin çabanın kıymetini bilirsin ve buna göre yaşarsın

0

aşırı zengin olmanın hiçbir zaman faydalı olduğunu düşünmüyorum fakir olmak da elbette iyi bir şey değil ancak tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir olursanız ve sevdiklerinize de istediklerini alabiliyorsanız bence en zengin insan sizsiniz doğuştan zengin olmak fakir insanları anlamamızı engelleyebilir ancak sonradan zengin olmakta sonradan görme diye tabir edilen hale düşmemize sebep olabilir bu yüzden ikisi için de çok iyi şeyler diyemem.

0

zengin olarak dogmak bence daha iyi.çünki para kazanmak icin bir caba sarfetmiyceksin.