0

türkçesi : hücre dokusunun havayla dolarak genişlemesi.
tanımı:
amfizemle beraber alveoller elastikiyet kaybolur. küçük hava keseciklerinin yerine, büyük hava kesecikleri oluşur. böylece hava değişim yüzeyi azalmış olur. kan dolaşımına ulaşan oksijen miktarı azalır. nefes verdiğinizde hasar görmüş alveoller düzgün çalışmaz ve kirli hava hapis olur. taze oksijen açısından zengin havanın girmesi için yer kalmaz ve nefes darlığı ortaya çıkar. en sık beraber görüldüğü, bileşeni olduğu hastalık kronik obstrüktif akciğer hastalığı (koah) 'dır. amfizem genelde 40 yaşından sonra gözlenir. fakat alfa-1 antitripsin eksikliği varsa daha genç yaşlarda meydana gelir.

0

amfizem hastalığı için mucize tedavi
kamu spotları ile daha da tanınmaya başlayan amfizem hastalığı için mucize bir tedavi uygulanmaya başladı
31.08.2013 - 19:42 | güncelleme: 01.09.2013 - 00:23

sağlik
yüzde 99 oranında sigaraya bağlı başlayan amfizem hastalığı, ciğerlerdeki en küçük bronşlarda olağan dışı hava ya da gaz bulunması, ciğer dokularının elastikiyetini kaybederek fazla gerilmesinden ileri gelen solunum yetmezliğine yol açan en yaygın kronik akciğer hastalıklarından biri olarak tanımlanıyor. genelde ilaçla tedavi yoluna gidilen hastaların, çok ileri dönemlerinde sigara bırakılsa bile tedavisi mümkün olmuyor.

bir gece hastanede yatiliyor
medicalpark hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı dr. evren toprak, hastalığın tedavisi için ilaç desteği yeterli olmazsa cerrahi müdahale yapıldığını söyledi. dr. toprak şöyle dedi:

"tedavi her zaman için olumlu sonuç vermiyordu. abd'de bile yılda 150 operasyon yapıldığı düşünülürse, ameliyat tedavisi çok da mümkün değildi. ayrıca tedavi sonrası hastanın yatma süresi epeyce uzundu. yeni geliştirilen yöntem sayesinde hasta en fazla ;bir gece kontrol amaçlı yatıyor ve cerrahi müdahale olmuyor."

3 hastada başarili sonuç
ahmet bülent kargı da, yöntemin istanbul'da bir merkezde uygulandıktan sonra, 2 haftadır antalya'da kendi hastanelerinde uygulandığını, dünyada da 3 yıllık yeni bir uygulama olduğunu söyledi. bronşkopi yöntemiyle yapılan tedavi hakkında da bilgi veren op. dr. ahmet bülent kargı şunları anlattı:

"bu yöntemde neşter kullanılmıyor. hastaya oral yoldan, bronşkopi yöntemiyle en uçtaki bronşlara kadar ulaşılıp hafızalı teller yerleştiriliyor. bu teller, yerleştirildikten sonra bir anda kendini sararak bırakıldığı bölgede sıkışmış havanın boşalmasını sağlıyor. hastanın üst sonulum yolu rahatlayınca sağlıklı bir şekilde nefes almaya başlıyor. şimdiye kadar 3 hastaya uygulanan yöntem başarılı sonuçlar verdi."

0

solunum yetmezliğine neden olan bir rahatsızlıktır

0

amfizematöz ciğer dokularının elastikiyetini kaybederek fazla gerilmelerinden ileri gelen durum olarak adlandırılır.

0

amfizem akciğerlerdeki hava keseciklerinin (alveol) gerilip genislemesi neticesinde bu hava keseciklerini birbirinden ayıran ince duvarların yırtılması ve buna bağlı olarakta akciğerlerin esnekliğini kaybetmesiyle oluşan ve solunum yetmezliğine neden olan yaygin bir kronik akciğer rahatsızlığıdır.