0

ne için dua ederiz duanın amacı o isteklerdir allah’tan bir şey istemek için dua etmek gerekir rabbimin verdiği bir kural dua dua edin ki vereyim demiş yani istemesıni bilin ki vereyim o yüzden istemek için dua etmek gerekirr yani bir şeyi çok istediğin zaman olmasına gerçekleştiğini bir şeyi en işten gelerek istediğin zaman oturup rabbime dua etmen yeterli olacaktır bence rabbim kabul olacak dualar ettirsin inşallah cümlemize sorunun cevabı bu şekilde

0

dua kulun allah'a yakarışıdır allah'la arasındaki iletişimdir kulun acziyetini allah'a bildirmesidir zaten ayeti kerimede de duanız olmasa ne işe yararsınız buyruluyor hadisi şerif'te ise dua müminin kalkanıdır buyruluyor o yüzden hem insanın yaratıcısına sığınması hem de huzur bulmak ve dileklerini iletmek için en emniyetli limandır dua bunun için edilir.

0

dua etmek manevi değeri yüksektir huzur maneviyat içerir. allahın gönlünü hoş tutmaktır latini ile birşeyleri istemektir olmasını dilemektir. ben dua etmeyi çok seviyorum huzur buluyorum için sıkıldığı zaman okuyorum hemen ferahliyorum herkese tavsiye ediyorum arkadaşlar. ben birşeylerin olması için.,hayatımızdaki zorlukların kolaylığı icin hemde manevi değeri o kadar yüksekli içine girince insan daha çok anlıyo yasiyo farkında oluyo . rabbim herkese nasip etsin inşallah o güzel yüce duyguyu . oyunu müslümanız iyiki türküz çok seviyorum .bunun için bile sürekli dua ediyorum . farkındalık güzel birşey.

0

dua etmek insanlara huzur veren bir olaydır. çünkü insanların buna ihtiyacı vardır ve olmasını istediği şeyleri allah'tan isteyerek dua eder ya da yaptığı hatalardan ders çıkarmıştır ve allah'tan kendisini affetmesi için dua edebilir .dua zorda kaldığımız zamanlarda bize ilaç gibi gelir.peygamber efendimiz her şeyi allah'tan istememizi söylemiştir. çünkü her şeyin yaratıcısı bizlerin sesini duyarak bizlere yardım ettiğine inanılmıştır. dua manevi anlamda gerçekten bizleri güçlü kılar ve kendimizi daha iyi hissederiz. dua etmek insanlara özgü bir olaydır ve allah ile iletişimimizi güçlendirir. dua etmek bizlere tutunma gücü verir ve rahatlamamizi sağlar. heryerde ve her zaman dua edebiliriz. dua manen bize güç verir.

0

dua etmenin bir yanı insanın acizliğini hissetmesidir. kul bir yaratasıcısına ihtiyacı vardır. dua etmek insanın acizliğinin bir göstergesidir. dua etmek kişiye bir şey kaybettirmez aksine kendisine uzatılacak bir eli gösterir. dua etmek her insanın yapması gereken fiili bir harekettir. duanız olmazsa insanın bir ehemmiyeti yoktur. dua etmek kişiye mahsus iken yakınlarına ve diğer tüm insanlarada dua edebilir. böyle dualar daha makbuldür. bir kulun başka bir kula dua etmesi daha hayırlı ve istenilen durumdur. dua edilirse istenilen birşeyin kabul edilmesinde bittikleri kat edilmiş olunur. ayrıca toplu dua da edilen duaların kabul olma yolunda büyük bir önemi vardır. toplu dualar edilen mekanda kabul edilen bir kişinin duası diğer insanlarında bundan faydalanmasına vesile olur.