0

eski toprak kelimesi daha çok görmüş geçirmiş ve yaşlı olan insanlar için kullanılır hepimiz topraktan geldiğimize için yaşlı insanlara onun toprağa eski yani yıllanmış deniyor olabilir

1

eski toprak dediğimiz yeni yaşı başını almış insanlar ve geçmişte çok olayları yaşayıp ve dimdik ayakta duran kişilere eski toprak deniliyor mesela bazen bir şey olduğunda bir orta yaşlı birinden mesela sen bunu yapamazsın ya da sana zarar verebilir diye bir uyarı yaptığımız zaman ben eski toprağın bana bir şey olmaz ben bu yolları çoktan geçtim diye cevap veriyor onun için normalde çok görmüş ve geçmiş insanlara ve orta yaşlı insanlara eski toprak gidenler eski toprak çok güçlü ve cesur ve her şeyde başarılı olan kişilere eski toprak denir.

0

eski toprak kelimesi yaşını başını almış ve görmüş geçirmiş çokça tecrübe sahibi olmuş kişiler için kullanılır.

0

görmüş geçirmiş ama yine de yaşlanmış olan kişiler için kullanılan bir sözdür

0

yaş olarak büyük kişilere eski toprak denir. eski toprak ona birsey olmaz gibi cümleler kullanılırız.

0

eski toprak genelde uzun yaşan hayatın hamurunu iyiyce yoğurmuş.
saygılı ve söyledikleri nasihatlara kulak verilmesi gereken kişilerdir.

0

eski toprak dediğimiz kişiler yaşlı kişilerdir ve bizden daha sağlam olan kişilerdir örneğin dedelerimiz ninelerimiz bizden daha güçlü ve yaşlıdırlar bunlara eski toprak denir.

0

dedelerimiz ninelerimiz yani kısaca yaşlı ve tecrübeli insanlar için kullanılır

0

yaşlı ve geçmişte çok deneyimi olan insanlar için kullanılır. hatta daha çok yaşlı olmasına rağmen gençlerden daha sağlam olan insanlara söyleniyor karşılaştığım üzere. sanırım bu söz insanın topraktan yaratılmış olmasıyla da ilişkili. yaşlı insanlara bu sebeple eski toprak deniyor olabilir. veya eski toprak temel anlamıyla daha mineralli daha çok içinde canlı bulunan ve buna bağlı olarak daha iyi mahsul veren toprak olduğu için bu sebeple de yaşlı ama bilge, deneyimli, sağlam insanlar için kullanılıyor olabilir. tabi bunlar benim kurduğum bağlantılar gerçeklik payı ne kadar var ya da yok bilemem

0

genelde +65 yaş üstü için kullanılır. genelde yaşlı insanları yüceltme olarak kullanılır. hatta bizim burda hitap şekli olarakta kullanılıyor.

0

görmüş geçirmiş insanlar için kullanılır :) yani diğer kaba bi tabiriyle yaşlı.