0

patates közlemesi çok çok güzel bişey ya helede köyler de sobalı evlerde her akşam sobanin içine atılırdı ve tuzlanip yenilirdi o kadar güzel olur du ki .aslında patatesin her şeyi çok güzel patates kızartması patates közlemesi patates salatası hepsini çok severim ama patates közlemesi çok daha ayrı bir yere sahip sokaklarda dışarda oynarken patates alıp ateşin altına atardık sonra da evden tuz getirip üzerine döküp yerdik o kadar lezzetliydi ki doyum olmuyordu ah çocukluğumuz şimdilerde hiç bişey yok sadece sokaklarda gezer arabalarda çubuk patates kızartması sayılır ve biz bunları yiyoruz köyde yaptığımız patatesin yerini şimdi onlar aldı aslında böyle şeyleri teker teker kaybettik .ama köye gidince hele de yazları mahalledekilerle oturup ateş başında otururken bir kaç tanede patates ateş altına atıp yerdik güle oynaya . bir keresinde de yurtta patates közlemesi yapılmıştı ve dışı baharatlanırdı bizde kız arkadaşlarımızla krem peynir sürüp yerdik doya doya hazır şeylerden sıkıldım yani hep aynı şeyler aynı tatlar pekte güzel değiller .o yüzden keşke eskiden yaptığımız yediğimiz şeyleri tekrardan yerine getirecek olanaklarimiz olsa isteğimiz gibi yesek istegidimiz gibi oyunlarimizı oynasak ne kadar güzel olurdu büyükçe sevgimiz seyleri özler olduk unuttuk hatta gitti .

1

evet patates közlemesi çok güzel olur eskiden annem ekmek yaptığı zaman mesela eskiden ekmek ateşin üstünde yapılırdı saçla ekmek bittiğinde ardakalan ateşleri annem içine patatesleri yerleştirerek ve üstünü kapatarak közlüyordu ve gerçekten çok güzel bir tadı vardı evet şu anda da biz patates közleme yapıyoruz ama eskisi kadar tadı yoktur çünkü eskiden gerçek doğal bir ateşle yapılıyordur şu anda fırında yapıyoruz mesela ya da işte kömür ateşinde sobanın üstünde yapıyorum evet adı vardır ama eskisi kadar tadı yoktur patates gözlemesi hele salatası mükemmel bir tadı var zeytinyağı ve baharat koyduğun zaman çok güzel oluyor.

0

patates közlemesi eskiden en kolay pişirme yöntemi idi bir ateş yak ve közün içine at ama tadı herkes için farklı idi ve zamanla közlemenin içine tereyağı katarak peynir katarak tadının daha da güzel hale getirilmesi sağlandı.patatesin tadını en çok etkileyen tuz dur.tuzsuz tadı pek birşeye benzemez ama kokusu çok güzeldir.burcu burcu közlenmiş patates bi güzel olur ki canım çekti şimdi :)

0

közleme olarak ben hiç beğenmedim ama kızartması candır

0

oooo... hem de ne güzel oluyor hee... birde o közlenmiş patatesten kumpir yapılıyor ya. bayılıyorum kumpire. haftasonu gideyim bir ortaköy'e de. hem deniz havası alırım hem de kumpir yemeye gideyim. ortaköy'ün kumpiri meşhur zaten.

0

eğer yapmasını biliyorsan patates közlemesi çok güzel olur ben bazen canım sıkıldığı zaman deniz kenarında yapıyorum tadı da haşlanmış patatesten daha güzel ama kızartmadan daha güzel değil ben kızartmaya daha çok seviyorum yapması çok kolay anlatayım ya ilk de ateş yakıyorsun ve patatesten fazla büyük köz oluşturuyor sun o közleri patatesin etrafında koyuyorsun ama patatesleri koymadan önce delikler açıyorsun patates yoksa içi pişmez ondan sonra 20 dakika bekliyorsun pişiyor çok güzel de oluyor.

0

evet çok güzel,el oluyor rahmetli annem sobanın közünde yapardı bize harika oluyordu.

0

eğer patatesiniz güzel ise patates közlemesi gerçekten çok lezzetli oluyor. özellikle de sobada gözlenen ya da közde patates közlemesi gerçekten çok güzel oluyor ben çok severim.

0

evet patates közlemesi çok güzel olur ben çok severim özellikle de patates güzel ve bulgur gibi ise tadı daha da güzel oluyor.

0

patates közlemesi gerçekten çok güzel olur.patatesin külün içine atın orada gayet iyi oluyor.