0

güvenmen gerekir ne olursa olsun seviyorsa ztn birşey yapmaz soğuk davranacaksınki sana bağlanacak böyle iyi romantik davranirsan şımarır

0

aşırı kıskançlık bana göre bir hastalıktır. hem kendi hayatını hemde yanındakilerin hayatını zindan eder. ben şahsım adına çok kıskanç birinı hayatımda istemezdim.

0

bence kıskançlığın altında yatan en büyük sorun özgüven eksikliği. kendinin farkına varmalısın. kendine olan güvenini artırmalısın.

0

yapacak birşey yoktur aslında. karşında seni her halinle kabul edebilecek kıskançlıkların karşısında sana bas kaldırmayacak biri ile ilişki kurmanı tavsiye ederim. eğer karşında ki kıskanç değil ise senin hareketlerin onu ilk baslarda hoşuna gitse de zaman geçtikçe bunaltacaktır ve bu ilişkinin biteceğini saglam olmadığını gosterir. bunları karşına çıkan kişiye yani sevgilin olacak şahısa anlatman gerekir en başından . seni bilsin ki sonradan değişmesin. herşey karşılıklı guzeldir aşkta sevgi de saygı da güven sadakat heyecan ve kıskanma da karşılıklı olmalıdır

0

aşırı kıskançlığın bile bir sınırı var. aşırı kıskançlığın üstü psikopatlık oluyor. umarım siz öyle değilsinizdir. bende kendimi çok kıskanç olarak tanımlardım ama öyle insanlar tanıdım ki kendi kıskançlığım kedi yavrusu kadar masum kaldı. :d öncelikle hangi konularda o aşırı kıskançlığınız ortaya çıkıyor onu bulmanız tespit etmeniz gerekiyor. sonrasında bunun nedeni mutlaka sizin içinizde vardır. ya o kişiyi düşman olarak görüp kin besliyorsunuzdur. ve o kişi ile yakın çevrenizin konuşmasını istemiyorsunuzdur. ya da o kıskandığınız yakınınızın size olan bağlılığından şüphe duyuyorsunuzdur. eğer ilk dediğim ise onun çözümü kolay kendi kendinize o kişi hakkında düşünmeyi bırakacak ve hayatınıza bakmaya başlayacaksınız. böyle böyle zamanla içinizde o kişiye olan kıskançlığınız geçecek çünkü bu durumu biz kendi düşüncelerimizde büyütüyoruz. gelelim ikinci şıkka bunun çözümü yok eğer siz sevdiğinize güvenmiyor iseniz zaten boşverin o kişiyi bırakın gitmesine izin verin. giderse zaten siz haklı çıkarsınız. ama ya kalırsa? işte o zaman o kişiye güvenirsiniz. ve kıskançlığınız kendiliğinden geçer.

0

ben aslında çok kıskancım ve bu durum gerçekten benim çok zorluyor bence fazlası çok zarar ve insanlara gerçekten çok zarar veriyor sevmediğiniz insanı ister arkadaşım olsun ister aynı ortamda yaşayan asla kıskanmam ama eğer seviyorsam attı adından içtiği sudan haberim olması lazım o derece kıskancım yani ha bu iyi bir şey mi değil biliyorum ama benim elimdeki bir şey dediğin bu durum gerçekten çok rahatsız edici iki taraf için de ama ne yapayım ben de böyle biriyim güven diyeceksiniz ki güvenmiyor musun güveniyorum ama bence seven kıskanır ya kıskançlık sadece ilişkide düşünülmesi normal bir kız arkadaşım olsun onu da kıskanırım benimle konuşuyorsa ben de konuşmalı yani haberim olmalı her adımda bu yüzden ilişkide bakarsak o zaman daha kıskanç olurum yani bu durumu açmaya çalışacağım belki ileriki zamanlarda çünkü gerçekten çok yorucu ve sıkıcı bir durum haline gelebiliyor

0

bunun farkında olmak bile aslında iyi bir durum. seversen kıskanırsın da işte cılkını çıkartırsan frenliyemediğinden duvara toslarsın. ama durumun farkında olduğundan sevdiceğinle bunu paylaş biraz sen biraz o karşılıklı dengeyi bulursunuz. senin yaptığının aynısını onunda sana yapması empati kurmanı artıracaktır.

0

;)@nht47 patladı gitti valla ben kizım neyse sağlık olsun.

0

bu arada ben bu soruyu soran erkektir diye cevap yazdım ama eğer bayan ise de cevabim patladı gitti :d

0

kıskançlık ilişkide belli bi doza kadar kabul edilebilir . fakat bu doz aşırıya kacarsa gerçekten rahatsız edici bi hal alır. hatta hastalık boyutuna kadar gelebilir ve takıntılı bir insan ruh haline dönüşmeye başlar . bende aşırı kiskanctim. fakat gerçekten size güven veren bi sevgiliniz olduğu zaman ve sevgisine inandığınız zaman kıskançlık yapma isteğiniz artık bitiyor . çünkü ona guveniyorsunuz . eğer ki sevgiliniz sizi suphelendiriyorsa ve kıskandırma çabaları içine gidiyorsa ya da buna sebeb oluyorsa ilişkinizi bitirin.

0

senin işin zor usta. sana kimse dayanmaz. kadınların çoğu her ne kadar dayanikli tüketim misali sabırlı olsalar da bir yerden sonra tüp gibi patlarlar. her şeyin fazlası zarar bilesin.

2

aşırı kıskançlık kesinlikle karşınızdaki insanı fazlaca sıkar ve boğar bir süre sonra sizden soğumaya başlar ve uzaklaşır o yüzden bir an önce bu bir insan vazgeçmeniz gerekiyor. fazla kıskanç olmak kesinlikle kendine olan güvenin az olduğunun göstergesidir. o yüzden bu huyundan kurtulmak için öncelikle kendinize güvenmeyi ve kendinizden emin olmayı başarmalısınız. kendinize güvenmeyi başardıktan sonra da karşınızdaki insana güvenmeyi öğrenmelisiniz. sonuçta bir insan sizin hayatınızda girmişti eğer sizi tercih etmiş demektir eğer gözü başkalarında olsaydı emin olun ki onlarla olmayı tercih ederdi ve ne yapıp edip sizden zaten kısa süre içerisinde ayrılırdı. eğer ilişkinizde herhangi bir sorun yaşamıyorsanız ve karşınızdaki kişinin size soğuk olduğunu siz de fazla sevmediğini düşünmüyorsanız eğer boş yere kıskançlıklar yaparak ne kendinizi ne de karşımızdaki insana kesinlikle yormamalısınız. çünkü gerçekten aşırı kıskanç insanlarla yaşamak resmen bir işkence haline geliyor. hayatımızdaki insanı kaybetmek istemiyorsanız eğer orayı terk etmeli ve biraz rahat davranmalısınız. eğer kendinize hakim olamayacağınız kadar aşırı derecede bir kıskançlık problemi yaşıyorsanız muhakkak psikolojik de destek almanızı öneriyorum. çünkü aşırı kıskançlıkta gerçekten bir kişilik bozukluğudur. unutmayın ki hayatımızdaki kişinin sizden önce de bir hayatı ve arkadaş çevresi vardı. sevdiğiniz kişiyi ,sevdiğiniz kişi yapan şey de zaten onun geçmiş yaşama ve hayatında getirdiği şeylerdir. eğer onu geçmişiyle kabul etmezseniz ve değiştirmeye çalışırsanız eğer bir süre sonra zaten o kişi sizin başlarda vermiş olduğunuz kişi olmaktan çıkıp çok daha farklı bir kişi olacaktır ve inanın bu yeni oluşturduğunuz kişiyi hiç sevmeyeceksiniz.

1

benim sevgilim akrep burcuydu ve bilirsiniz akrep burçları kisitlanmayi sevmezler. ama ben çok kiskanirim ve sürekli kısıtlamak isterim . hemen herşeye engel koyarım ama haklı oldugumu düşünüyorum mesela benim yanimda tiktok izliyor ben bunu kiskanirim çünkü benim yanimda ugrasamaz bende sildirdim çünkü orada birsürü açık kiz var izlemesini istemiyorum. telefonunu da kontrol etmek istiyorum bakmak istiyorum ama bana kizıyor telefonumu karıştırma diyor.