0

istanbul'da tamamen iki kere gitme şansım oldu eve gittiğimde ise tamamen söyle söylemek isterim ki, trafik konusunda evet istanbul'a çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. istanbul'un trafik konusunda çok çaresi vardır bunu bütün yerli türkiye çapında biliriz zaten şöyle bir algı vardır istanbul'a kış aylarında kar yağdığında hemen trafik nedeniyle hemen tatile etme şansı buldular. çünkü trafik istanbul'a aşırı derece kilitleniyor ve gerçekten bir trafikten kurtulmak 5, 6 saat bile sürüyor. istanbul'a iki kere gittim ve gerçekten güzel bir şehir efsaneleri ile her şeyde en güzel bir şehir olarak gösterebilir kendini denizli ile tarihi eserleri ile en güzel şeylerden bir tanesi demiyorum ben bursa'da oturuyorum ve istanbul'a iş yere gittim güzel bir şehir beğendim. ama evet trafik konusunda çok sıkıntılar çekilebilir ve bazı insanlar trafik kurallarına uymadığını dair kazalara neden olabiliyor. bunları zaten istanbul'a sıkı denetim var seyyar cezalar, yayacezalar bu gibi cezalar istanbul çok sık denetim var ama insanlar hala ve hala cezaları işlemi devam ediyor kaza sebepleri istanbul da oldukça fazla oluyor. bunların ile ile ilgili söylemek istersek tamamen şunlardır, dikkatsizlik ve kurallara uymalıdır bazı insanlar kırmızı işe gideceğim, diye 100-200 kilometrelik bir hıza kadar ulaşıyorlar ve o hıza ulaştıktan sonra bir sürü kazaları sebep oluyorlar çok ölümcül kazalara sebep oluyorlar. gerçekten istanbul'da pek bir sıkıntı çok kalabalık olması ve trafik olsun çok sıkıntılar yaşamasıdır istanbul'a trafik ve kalabalık diye pek yaşanılmaz. diye düşünüyorum.

0

millet bakkala bile arabayla gider oldu. e-5 te 4 den sonra 2 yönlü trafik hele trafik siz 15 dk da gittiğim yolu 2 saatte gittiğimi biliyorum. insanlar araç kullanmak zorunda evet ama gezmeye bare toplu taşıma araçları kullanılmalı.

1

bence istanbul'un trafiği oldukça gereksizdir çok fazla ışık var ve bunların hepsi gereksiz, her aile en fazla bir taşıt bulundurmalı bunu aşanlara ceza verilmelidir. böyle olması durumunda istanbul'daki araba sayısı yarıya düşebilir ve trafik daha akıcı olabilir. bir diğer yöntem ise çok fazla köprü bulundurarak yollar altlı üstlü giderek hiç ışık bulundurmayarak bir akış sağlanabilir.