0

ben fazla kirada olmadigim icin ama yine tek kiradayim ortalama 400 tl veriyorum simdi mesala bu insanin kafasi bazen calismiyor bazi insanlar bir daire apatman kiraliyor 1000 yada 1500 tl veriyorlar aslinda bu parayi gidip bir daire alsalar kredi cek her ay 2 tl ver en guzelidir.

0

ne sen soeee, ne ben soyleyeyim kiralari... istanbulda yasiyorum ben. en kotu kira bin tl...o da en kotu... simdi en kotu ne olabilir diyeceksin. bir keresinde kiralik ec bakiyoruz. ev sahibi evi satacakti iste... arkadasimin evinin arkasinda bir eve girdik. bina eski. nereden baksan 25-30 yillik bina... 3 katli eski bir bina... giris katini kiraya verecekler. sana soyle soyleyeyim... banyonun duvarlari boydan boya rutubrtli.... mutfakta dolaplar var ya. yukaridaki dolaplar yerlerde surunuyor. indirmisler miiii... dusmus muuu... artik orasini bilemem amabo dolaplar yerde.. bildigimiz yerde. evin icindeki boyalar dokulmus adam hala bin tl diyor eve.... bari kiraya vermeden once evin icini bi toparla yani mubarek. tamam ev seninde yani... kusura bakma ben oraya bin tl verdikten sonra ustune 200-300 daha eklerim yasi daha grnc olan bir binads otururum. neymis carsiya yakinmis. iki sokak asagisinds insaati yeni bitmis bir evin bodrumuna girmistik ondan sonra. ev sahibiyle de tanisikligimiz oldugu icin 900 tl ye baglamistik daireyi. kucuktu ama.

0

eskisehir de yaşıyorum ve yaşadığım şehirde kiralar pahalıdır kenar mahallede bile kiralar 1000 ila 1500 arası gitmektedir. şehir merkezlerinde ise küçük bir daire bile 2000 tl ila 3000 tl arası değişmektedir. eğer lüks bir daire istiyorsanız 3500 ila 7000 tl arası metrekare ye göre değişiyor. şehrimiz de 2 üniversite olması ve öğrenci yurtlarında az olması sebebiyle birkaç öğrenci birleşip daire tuttuğundan kuraları yükselmektedir.

0

ben izmir'de oturuyorum. izmir'de oturulabilecek bir ev kirası yerine göre değişiyor. karşıyaka ,bostanlı,narlıdere , alsancak biraz daha yüksek.en düşük normal bir ev doğal gazlı ise 800 liradan aşağı bulamazsınız.

0

yaşadığım şehirde eskiden ortalama ev kiraları yani eskiden dediğim şundan 1 yıl önce 400 500 lira iken şu sıralar 1000 liradan aşağı değil hayat çok pahalı ve bu pahalılık artmaya ne yazık ki devam ediyor asgari ücretin 2000 lira olması kirada oturan insanlar için hiçbir şey değiştirmedi çünkü kiraları zaten fazlasıyla arttı.