0

tecrübe sözcüğünün eş anlamlısı deneyimdir.

0

tecrübe nin eş anlamları deneyim bilgidir.

0

deneyimdir tdk anlamında ise bir kimsenin belli bir sürede veya hayat boyu edindiği bilgilerin tamamı tecrübedir yani deneyim olarak adlanır.belki de deneyim yoğurdu üfleyerek yemek değil hangi süte üflemek gerektiğini bilebilmektir onca eğitime rağmen hekime ehliyet kazandıran niteliği uygulamadaki kabiliyetidir aynı zamanda

0

tecrübe insanın hayatta yediği kazıkların bileşkesidir.

0

bir musibet bin nasihatten iyidir denilerek kazanılan tecrübenin eş anlamlısı deneyim kelimesidir.

0

tercüme demek bir şeyi çevirmek onun başka dildeki karşılığını söylemektir.sozlukler buna en yakın örnektir ilk sözlük örneği ise kutagu bilig tir bu eserde ise farsça ve arapça kelimelerin türkçe karşılığı vardır bu eser arapların türklere arapçayı ana dili yapmak için çalışan arapların biz sizin dilinizi öğreniyorumuz gelin siz bizim dilimizi öğrenin demektir bu tutum ile kutag bilig ortaya çıkmıştır çok kapsamlı bir kitaptır ayrıca bir çok bilgi birikimi vardır eski çağların açıklar ve bazı konuların anlaşılmayan şeyleri gün yüzüne çıkarır ve böylece dünya insanlar için daha güzel bir yer olur insaların başka dil bilmesi çok güzeldir ama önemli olan kendi diline sahip çıkmasıdır.kiymetini bilmesi ve onun için bir çaba sarf etmesidir bunun nedeni ise neden bunları yapmalıyız yani biz milli değerlerimize sahip çıkmamız lazımdır. çünkü bizi biz yapan değerlirimizdir bu yüzden kutagu bilig ortaya çıkmıştır arap ve fars kelimelerini türkçeye daha fazla girmemesi için çaba ve eylemler yapılmıştır. devamlı kültürümüzü aydınlatmak lazımdır bu yüzden elimizden geldiğince kültürlarimizi öğrenmek ve yapmak iyi olucağını düşünüyorum bu sayede çocuk ve ailelerimize güzel bir gelecek bırakmış oluruz.

0

tecrübe sözcüğünün eş anlamlısı deneyimdir.

0

tecrübe sözcüğünün eş anlamlısı deneyimdir

0

tecrübe arapçada tacriba kelimesinden gelmektedir. sınama,deneme ve sınavdan geçirme manalarına gelmektedir.bir kişinin belli bir zaman diliminde veya hayatı boyunca edindiği bilginin tamamına denir. eş anlamı yazılışları be okunuşları farklı olan ancak anlamları bakımından aynı olan kelimelere denir. yani birbirlerinin yerlerini tutabilen kelimelerdir.

0

tecrübe kelimesinin eş anlamlısı tecrübedir. deneyim=tecrübe

0

tecrübenin eş anlamlısı deneyimdir. daha önce başımıza gelen herseyin bize kattığı şeylerdir. öğrencilik bir tecrübe askerlik bir tecrübedir. kısaca hayat bir deneyim ve tecrübedir.

0

deneyim ve tecrübe eş anlamlı kelimelerdir. hayat deneyimlerden ibaret.

0

tecrübe demek bir olay ya da bir iş hakkında zaman geçirmiş demektir. insanlar her hangi bir dalda ilgilenirse buna tecrübe denir. tecrübe diğer anlamı ise deneyimdir. yani tecrübenin eş anlamlısıdır.

0

eş anlamlı yani yazılışı farklı aynı anlam taşıyan kelimelerdir.

tecrübenin ise eş anlamlısı deneyimdir.
tecrübe açıklamaya çalışırsak hayattan anlam çıkardığımız anılar birikimidir bence hatalar , yanlışlar , önemli kararlar , önemli anlar , hatıralar gecmisimizdir tecrübe.

0

tecrübenin eş kelimesi deneyimdir,bilgidir,yetenektir bunlarda herhangi bir işte çalişken deneyimi ögreniyoruz

0

tecrübe sözcüğünün eş anlamlısı deneyim sözcüğüdür. tecrübe, arapça bir sözcük olan tecribeden gelmektedir. deneyim, deney ve görgü anlamları taşır. türkçesi ise deney kökünden türemiş bir sözcük olan deneyim sözcüğüdür. deneyim sözcüğü, sözlük anlamı dışında insanın herhangi bir şeyi yaşaması sonucu edindiği duyumlar olarak açıklanabilir.

0

tecrübe insanın aslında hayatında yaptığı hatalar bütünüdür. hata yaparsın ki bunlardan ders çıkartarak kendine tecrübe kazandırmış olursun. yoksa tecrübe başka insanların verdiği öğütlerle yada nasihatlarla kazanılmaz :)

1

tecrübe sözcüğü arapçada "tacriba" kelimesinden gelmektedir...eş anlamlısı olarak sınama,deneme,deneyim sözcükleri kullanılabilir

0

insanoğlu hayatı boyunca pek çok şey yaşamakta ve olumlu olmsuz bir çok olaya maruz kalmaktadır. her olayda her durumda ve yaşanan her yeni gelişmede insanlar yeni şeyler öğrenerek hayatlarına devam etmektedir. bütün bu yaşanmışlıkların hepsi sonucunda ortaya çıkan düşünce ve kararlara tecrübe denilmektedir. pek çok anlam içeren tecrübe kelimesini karşılayan onlarca kelime mevcuttur dilimizde. en belirgini bilineni ise görmüş geçirmiş insan tümcesidir. görmüş yani olayları durumları bizzat yaşamış demek. geçirmiş demek ise bu olayları aldığı kararlar neticesinde atlatarak ve geçmiş yaşamlardan alınan kararlara dayanarak atlatmış demektir. hicivli bir diğer tamlama ise sen giderken biz geliyorduk tümcesidir. bazı insanlar hiç bir şey yaşamadan bazı kararlar alır ve böbürlenerek konuşmaktadır. bu durumlarda tecrübe sahibi insanlar sen giderken biz dönüyorduk derler. bu söz tamlaması ile anlattıkları şey ise sen daha hiç bir şey yaşamamışken ben bu yollarda çok zaman geçirdim çok şey yaşadım demektir. bir başka hicivli söz dizisi ise biz bu saçları değirmende ağartmadık söz dizisidir. insanlar yaşadığı her olayda içine atmakta ve olumsuz durumlarda ruhsal olarak ve fiziksel olarak çöküntü yaşamakta. bunun sonucunda vücut bu psikolojik duruma bir takım tepkiler vermekte ve fiziksel olarak görünüm değişmeye başlamaktadır. saçların beyazlaması vücudun kırışması gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır.

0

tecrübe sözcüğünün eş anlamlısı deneyimdir. bu devirde deneyimsiz olmak çok kötü bir durum. çünkü artık işe alınırken diploma vb. sormak yerine tecrübe var mı diyorlar? yeni başlayan bir insanda da tecrübe ne arasın. yani tecrübesi olmayan kişilerin çoğunluğu işsiz kalıyor. artık bu devirde tecrübe diploma dan daha üstün. kısacası tecrübesiz eleman boş eleman. diplomaya nedense bu devirde önem verilmiyor.