0

türk denizciliğinin başlamsında önemli bir yee sahiptir.ilk haritayı çizmiştir.

0

piri reis tarihteki ilk haritamızı o adam çizmiştir. iyi bir denizci olan piri reis birgün dur bir dunya haritasını çizeyim demis. baslamis çizmeye kimse odama gelmesin demiş. kafami bozani atarim denize demis . haritayı çizmeye başlamış. saka maka bir yana ilk haritayı çizen adam piri reistir.

0

1465 te gelibolu da doğmuş
1554 te kahire de vefat etmiştir
mesleği denizcilik kartografti künyesi ahmet ibni el ha tir.
piri reis osmanlı döneminde yaşamış bir denizci idi ayrı zamanda kartograf tir amerika yi gösteren dünya haritaları ve kitabi bahreynnile nam salan kişidir. bazı kaynaklarda amcası ile ile kale ve sahilde korsancilik yapmış akdeniz de korsanliknyaparken sonradan devlet himayesine girmiştir. amcası kemal reis sin ölümünden sonra onun için yeni bi donem başlamış ve kendine yeni yönler bulmuştur ilk olarak yavuz sultan selim ile sefere katılmış ve kendi adini duyurmuş bu seferde nil nehrine varmış orda kahire de padişaha dünya haritasını sunmuştur denizciliği kadar haritaciligi ile de bilinen piri reis kanuni sultan suleyman zamanında çok seferlere katilmistir bunlara ornek belgrad seferi rodos seferidir. ikinci dünya haritasını kanuni sultan süleyman teslim etmiştir. piri reis sin çizdiği iki harita ile büyük nam salmıştır akdeniz portalı ise kitabı bahreyd mevcuttur.

0

amerika nın keşfinden 10 yıl sonra çizilmiş en eski ve en doğru haritayı çizmiştir.

piri ris in atlaslarında haritalarında olağanüstü keşifleri vardır

0

dünyada ki ilk haritayı çizen kişidir ve çok onemli bir denizcidir

0

doğruluğu tam teyit edilmese de, en kapsamlı ve günümüz haritalarına en yakın dünya haritasını ilk defa çizen denizci olarak bilinir. özellikle o tarihlerde henüz gidilmediği düşünülmesine rağmen dünya haritasında amerika sahillerini detaylı ve doğru olarak çizmesi açısından özellikle kıymetlidir.

hatta bu yüzden amerika kıtasının kristof kolomb'dan çok daha önce defalarca gidilmiş sahiller olduğu ve piri reis'in bu denizcilerden bilgileri aldığına inanılır.

0

dünya haritasını çizmiştir. kristof kolomb un amerika haritası günümüze ulaşmamış olmasına rağmen piri reisin haritasında amerika da mevcuttur.

0

piri reis dünyanın ilk haritasını çizen bi adamdır

0

büyük savaslarda ve kritik savaşlarda bulunmuştur.dünyanin ilk haritasini çizmisçizmis. muazzam kendine hayran bıraktıran zekası vardır.

0

piri reis turk tarihinin hatta dunyanin gelmis gecmis en buyuk turk denizcisindir bati dunhasi dunyanin duz oldugunu sanarken piri reis dunyanin haritasini cizmistir napolyonu bile kiskandiran mukemmell ni zekadir piri reis yavuz sultan selim ve kanuni sultan suleymen doneminde ve suriye misirin fetih edilmesinde onemli rol oynamistir

0

ilk dünya haritasını çizmesi açısından önemli bir kişi sayılır.haritanın çizilmesi o zamanlar herkesin işine yarayacak ve yeni bir sistemin geliştirilmesini sağlayacak bir öneme sahiptir.bu haritanın çizilmesi özellikle denizcilerin işine çok yaramıştır.bunun yanı sıra başka kıtalar bulmak isteyen ve seyahat etmek isteyen insanlar için de adeta bir rehber niteliğinde olmuştur.

0

en çok gördüğüm insandır kendisi 10 liranın üzerinde :)

0

ilk dünya hatitasını çizen kişidir ve osmanlı devletinin denizde ki en büyük güçüydü

1

piri reis'in çizdiği amerika haritası 9 kasım 1929' da su yüzüne çıkartılmıştır . bu harita amerika'nın keşfinden 10 yıl sonra çizilmiş en eski ve en doğru çizilen amerika haritasıdır. harita piri reis'in ilmi metodlarına son derece bağlı va sadık kaldığını açıkça göstermektedir . harita , teknik yönden mükemmellikleri yanında ortaçağın haritalarında eksik olmayan kusur ve noksanlardan da uzaktır . piri reis , haritasında sadece bilinen yerleri göstermiş , bilinmeyen yerleri ise boş bırakmış , “bundan ötesi mâlum olmadığından bu kadarı çizilmiş”diye not yazmıştır . onun bu özelliği günümüz haritacılığına tamamen uygun düşmekte , tarafsız gözlemler sonucu yapılmış kusursuz bir harita olduğu kanaatine varılmıştır . bu harita bugün dünya ilim çevrelerince kuzey amerika'nın en eski ve en orjinal ilk ilmi haritası olarak kabul edilir. çağlar boyunca buzlarla kaplı olan antarktika dağlarının haritada belirgin ve son derece doğru bir şekilde gösterilmesi haritanın olağanüstü yönlerinden biridir . çünkü bu dağların varlığı ancak 1952 yılında ses yansıtıcı aletlerle keşfedilmiştir. bunlar açıkça göstermektedir ki deaniken gibi yirminci asrın insanının anlamakta güçlük çektiği haritaları çizen piri reis , çağını beş asır ilerden takip edebilecek kadar büyük , allah vergisi bir dehaya sahip bir denizci ve haritacıdır.

0

piri reis osmanli döneminde yasayan efsane bir denizcidir o zaman heryeri detayli olarak düsünüp cok efsane bir dünya haritasi cikarmıs ve bizim göğsumuzu kabartmıstır.

0

piri reis osmanlı devleti zamanında yaşamıştır. türk denizcidir. kartograftır aynı zamanda. gelibolulu'dur. en önemli eseri kitab-ı bahriyye'dir. deniz gezilerini, bilgilerini, hatıralarını, seferlerini anlatmıştır. ayrıca dünyaya nam salmış haritalar oluşturmuştur. 2. bayezıt zamanında osmanlı devleti'nin hizmetine girmiştir. yavuz sultan selim ile mısır seferine katılmıştır.ayrıca ilk haritasını 2.bayezıt'a sunmuştur. kanuni sultan süleyman zamanında barbaros hayrettin paşa ile beraber. seferlere katılmıştır. hint deniz seferleri'nde faaliyet göstermiştir. haritalarında yararlanmışlardır. rodos seferi'ne de katılmıştır.

0

zamanının hiç bir haritasında bulunmayan netlikte en içnce ayrıntılarına kadar varacak şekilde bir dünya haritası çizmiştir rivayetlere göre bu haritanın piri reisin ruhani olarak çizdiği söylenmiştir kimileri astral seyahat ile çizmiştir kimisi rüyasında mazhar olmuştur demektedir kimileri ise çok iyi bir kaptan olduğu ve gezdiği yerler olduğu söylenmektedir ana olay anılmasına sebep olan olay ise haritadır

0

piri reis osmanlı döneminde önemli bir denizcidir. aynı zamanda haritası da vardır

1

dünya haritasını çizmiştir.bunun yanı sıra edebiyatta ismi geçer.kitab ı bahriye adlı eseri vardır.atlas ve harita eserleri vardır.coğrafyacı ve çok iyi bir denizcidir.kartograftır.asıl adı muhiddin piri dir.piri reis 1465 yılında gelibolu da doğmuştur.mesleğinde çok başarılıdır.

0

piri reis osmanlı'nın önemli temsilcilerinden çok büyük savaşlara katılmıştır önemli deniz zaferlerinden geçmişte