0

salep orkide çiçeğinin özünden yapılmaktadır. kış mevsiminin vazgeçilmez bir sıcak içeceğidir. kokusu harıkadır.

0

salep orkideden yapılır kışları içini tutabilecek en güzel içeceklerden biri

0

cok sevmedigi bir icecek oldugu icin hic arasitrmadim neden yapildigni neleri icerdigini ama seven bir cok kiside var arastrilmasnda fayda var bence bu konunun

0

salep orkide bitkisinden yapılır tadı ve kokusu muazzam bir kokudur dik gövdesi ile kolayca ayırt edilebilir bir bitkidir her bütçeye göre uygun bir hal alır.kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir

1

salep, orkiderler ailesinden birçok türünün toprak altı yumrularından elde edilen toz ve bundan üretilen içecektir. arapça sahlap kelimesinden dilimize giren bir kelime olan salep, orkide ailesinden bir bitki olan orchidaceae köklerinden elde edilir.

0

salep orkide bitkisinin köklerinin toz hale getirilmesi ile elde edilen bir içecektir.

0

salep orkide bitkisinin kökünde bulunan tozdan yapılır. kış aylarının vazgecılmez içeceğidir. salep dediğimiz içeceğin faydaları vardır bunlar ; göğsü yumuşatır.kabızlığa iyi gelir, bronşite ve öksürüğe iyi gelir ,zihni açar ve vücudun ısınmasını sağlar

1

salep orkideler ailesinin bir çok türünün toprak altı yumrularından elde edilen toz ve bundan üretilen içecektir. arapça sahlap kelimesinden dilimize salep olarak girmiştir. salep orkide ailesinden bir bitki olan orchidaceae köklerinden elde edilir.

0

salep kış aylarını vazgeçilmez bir içeceğidir tadıda inanılmaz mükemmeldir.salep orkideden üretilir bende ilk duyduğumda şaşırmıştım açıkcası.orkide türkiye'endemik bitki türlerinden biridir.

0

salep orkide çiçeğinin kök kısmının toz haline gelmesi ile elde edilir.

1

salep, yabani orkide bitkisini kök kısımlarının bir dizi işlemden sonra toz haline getirilmesi ile elde edilir. soğuk kış günlerinde içimizi ısıtması ile tercih sebebidir. üzerine tarçın serpilip içilmesi lezzetine lezzet katar. aynı zamanda sağlık açısından faydalı bir içecektir.

0

salep orkide çiçeginin toz haline getirilme şeklidir
köklerinin tozundan elde edilir

1

salep içeceği aslında toz halin de bulunur ve bu salep tozu orkide bitkisinin kökün de bulunan soğanımsı yumruların toz haline getirilmesi ile salep oluşturulur. şuan düşündüm acaba salebin içine başka bir katkı maddesi görüyor mu, bizim önümüze geliyor içiyoruz ve gayet tatlı lezzetli geliyor ama için de başka ne tür katkı maddesi var acaba, merak işte. hadi kolay gelsin.

1

sahlep orkide bitkisinin toprak altinda kalan kök kısmından yapılır.
orkide kökünün kurutulup toz haline gelmesi ile sahlep elde edilir

0

orkide ailesinin türlerinden toprak altı yumrularından elde edilen tozlarla yapılır.

0

kış aylarımızın vazgeçilmez içeceği olan salep, orkidenin kök kısmından elde edilen (üretilen) tozdur. olsa da içsek bu soğuk havalarda şimdi... :)

0

salep orkidenin kökünde bulunan tozlardan yapılır

0

gerçek salep orkidenin toprak altındaki soğanlardan doğal yaşam alanlarından toplanarak yapılır

0

hakiki salep orkidenin yer altinda bulunan tozlarindan yapilir

0

salep bitkisi, çam çiçeği, salep orkidesi veya sadece orkide gibi isimlerle anılan bu güzeller güzeli bitki, salkım şeklinde ve genel olarak mor renkte olan çiçekleriyle, dik gövdesiyle kolayca ayırt edilebilen bir bitki.tüketim için kullanılan kısmıysa toprak altında kalan yumrusu. bu yumru, bitki topraktan dikkatlice çıkarıldıktan sonra güzelce yıkanıyor, su ya da bazen süt ile kaynatılıyor. ardından kurutulmak üzere iplere diziliyor ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde kurutulup öğütülüyor. öğütülüp toz haline getirildikten sonra da piyasada kendine yer buluyor.salep, ne yazık ki bu bitki her yerde yaygın olarak yetiştirilemediği ve satışa çıkana dek gördüğü zahmetli işlemler nedeniyle pek bütçe dostu değil ama ülkemizde yavaş yavaş üretildiği alanlar artıyor. umuyoruz ki yakın gelecekte her bütçeye uygun bir hal alır diyor ve asıl önemli kısma, salep bitkisinin faydalarına geçiyoruz.