0

26 bakanlıktan 16 ya indirilmiştir.

içişleri bakanlığı, dışişleri bakanlığı, milli savunma bakanlığı, adalet bakanlığı, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı, sağlık bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, çalışma sosyal hizmetler ve aile bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı, gençlik ve turizm bakanlığı, hazine ve maliye bakanlığı, ulaştırma ve altyapı bakanlığı, ticaret bakanlığı, sanayi ve teknoloji bakanlığı, tarım ve orman bakanlığı

0

bizim ülkemiz canım ülkem türkiyemin bircok bakanlıgı vardır bunların hepsi ayrı ayrı kendi caplarında farklı bölümlere farklı işlevlerde icratlar gercekleştirmektedir. bence en etkili bakanlık milli egitim bakalıgı olmalı cünkü onun temel oldugunu düşünüyorum temel ne kadar saglam oluşturulursa diger tüm alanlarda da büyük ölcüde başarı merdivenlerinide ilerleme olacagını savunmaktayım

0

türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı'na bağlı 16 adet bakanlık vardır. 2018 seçimlerinden önce türkiye cumhuriyeti başbakanlığı'na bağlı olan 21 bakanlıktan 5i kapatılarak 16 bakanlıkla türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı'na bağlanmıştır. bu bakanlıklar; adalet bakanlığı, çalışma sosyal hizmetler ve aile bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı, dışişleri bakanlığı, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı, gençlik ve spor bakanlığı, hazine ve maliye bakanlığı, içişleri bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, milli savunma bakanlığı, sağlık bakanlığı, sanayi ve teknoloji bakanlığı, tarım ve orman bakanlığı, ticaret bakanlığı, ulaştırma ve altyapı bakanlığı'dır.

0

adalet bakanligı iç işleri. dıs isleri .enerji .saglık tarim ve hayvancılik. aile ve sosyal politikalar bakanlıklari

0

türkiye cumhuriyeti bünyesinde 21 adet bakan ve bakanlık mevcuttur. 21 bakanlığın içinden 3 tanesi her genel seçim döneminde devam eden bir sistem nedeniyle istifa ederler. bunlar adalet bakanlığı, içişleri bakanlığı, ulaştırma, haberleşme ve denizcilik bakanlığı istifa ederler. diğer bakanlıkların isimleri ise şöyle, aile ve sosyal politikalar bakanlığı, avrupa birliği bakanlığı, bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı, ekonomi bakanlığı, dışişleri bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı, gençlik ve spor bakanlığı, gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı, gümrük ve ticaret bakanlığı,kalkınma bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı, maliye bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, milli savunma bakanlığı, orman ve su işleri bakanlığı, sağlık bakanlığı dır.

bunlardan milli savunma bakanlığı 1920 yılında kurulmuş olup ülke savunmasında en aktif rol alan kurumlardan birisidir.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı ise bir toplumun en temel taşı olan aile yapısının sağlıklı şekilde sürmesi için çalışmalar yürüten bir kurumdur.
en önemli ve stratejik kurumlardan birisi ve sürekli bir revizyona maruz kalan kurum milli eğitim bakanlığı 'dır. gelişen dünyada ve sürekli değişen eğitim sisteminde bir türlü doğal bir yapıya kavuşamadı eğitim sistemi.
bir ülkenin kalkınmasına ve bölgeler arasında farklılıklar olmamasına fırsat vermek için ulaşım ve haberleşme bakanlığı önemli bir konumdadır.
enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı ise ülkenin hakim olduğu doğal kaynakları kullanarak ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlamakla görevli bir kurumdur.

0

içişleri bakanlığı, savunma bakanlığı ,maliye bakanlığı ve ulaştırma bakanlığı nı biliyorum, kardeşim

0

mevcut durumda toplamda 16 tane bakanlık bulunur yeni düzenleme ile 26 tane bakanlıktan 16 tane bakanlığa indirilmiştir bu bakanlıklar şu şekilde sıralanabilir.
adalet bakanlığı
dışişleri bakanlığı
içişleri bakanlığı
milli savunma bakanlığı
milli eğitim bakanlığı
sağlık bakanlığı
enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı
ulastirma ve altyapı bakanlığı
ticaret bakanlığı
çevre ve şehircilik bakanlığı
tarım ve orman bakanlığı
kültür ve turizm bakanlığı
gençlik ve spor bakanlığı
çalışma ve sosyal hizmetler ve aile bakanlığı
hazine ve maliye bakanlığı
sanayi ve teknoloji bakanlığı
bakanlıkların alt birimleri bulunur bakanlıklar merkezde ve taşrada ve yurtdışında örgutlenebilirler. bakanlıkların tüzel kişiliği devlet tüzel kişiliğidir bakanlıklarla taşra teşkilatları arasında idari vesayet söz konusudur

0

aile ve sosyal politikalar bakanlığı
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı
bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı
kalkınma bakanlığı
ekonomi bakanlığı
gümrük ve ticaret bakanlığı
gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı
orman ve su işleri bakanlığı
dışişleri bakanlığı
avrupa birliği bakanlığı
maliye bakanlığı
ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı

0

adalet bakanligi, cevre sehircilik bakanligi, dis isleri bakanligi, ic isleri bakanligi

0

iç işleri bakanlığpı var dış işleri bakanlığıda var milli istibarat var başbakanlıl spor bakanlığı milli eğitim sbakanlığı sağlık bakanlığı sosyal yardımlaşma bakanlığı baya bakanlık var bizde arkadaşlar

0

sağlık bakanlığı, milli savunma bakanlığı, ulaştırma bakanlığı, iç işleri bakanlığı, dış işleri bakanlığı, ve bunun gibi birçok daha bakanlık bulunmaktadır

0

türkiye cumhuriyeti bünyesinde bulunan bakanlıklar adalet bakanlığı, sağlık bakanlığı, içişleri bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı, dışişleri bakanlığı, kültür bakanlığı, maliye bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı, turizm bakanlığı, sağlık bakanlığı ve ulaştırma bakanlığını bünyesinde bulundurur.

0

türkiye cumhuriyeti bünyesinde bulunan bakanlıklar;
milli eğitim bakanlığı: ülke içerisindeki eğitim ve öğretim kurumlarının bağlı olduğu bakanlıktır

adalet bakanlığı: ülke içerisindeki mehkemelerin bağlı oldukları bakanlıktır.

dış işleri bakanlığı; yurt dışı resmi işleriyle alakalı ve bu işler için gerekli onay ve izine tabi tutan bakanlıktır.

iç işleri bakanlığı; ülke içerisindeki resmi işlerle uğraşan ve ülke içerisindeki resmi işleri yürüten bakanlıktır.

milli savunma bakanlığı; ülkemizin ordusuyla ve orduya ait olan alanlarda gerekli işlerle uğraşan bakanlığımızdır.

çevre ve şehircilik bakanlığı; çevre temizlik ve düzeni şehir planı ve düzeni işiyle alakalı olan bakanlığımızdır

sağlık bakanlığı; ülke içerisindeki sağlık kuruluşlarının bağlı olduğu bakanlıgımızdır..

ulaştırma bakanlığı; ülkemiz içerisindeki karayolu havayolu ve demiryolu hizmeti veren firmaların bağlı olduğu bakanlıgımızdır. ayrıca ülke içerisindeki hava kara ve demiryollarıyla ilgili birçok karar ve proje ile de ilgilenirler.

ticaret bakanlığı; ülkemizin ithalat ve ihracatın bağlı olduğu bakanlığımızdır. ülke içerisinde ithalat ve ihracat işini takip eden bakanlıktır.

tarım ve orman bakanlığı; ülke sınırları içerisindeki bulunan tarım arazisi ve orman arazisiyle ilgilenen bakanlığımızdır..

enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı; ülke içerisindeki elektrik doğalgaz akaryakıt gibi enerji ürünlerinin kontrolünü saglayan bakanlığımızdır..

hazine ve maliye bakanlığı; eskiden her ikiside ayrı bakanlıktı fakat şuan için her ikiside aynı çatı altında birleşmiştir. devletin tüm gelir giderlerini ve devlete ait olan herşeyin kayıt altına alındığı bakanlıktır..

daha önceden bakanlık sayısı 26 iken bazı bakanlıklar birleştirilip şuanda günümüzde 16 bakanlık olarak hizmet vermektedirler. ben aklıma gelenleri yazdım. soru için teşekkür ederim iyi calışmalar dilerim

0

yeni modele göre etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26 dan 16 ye düşürülecek yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların ve isimleri değişecek.aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı çalışma sosyal hizmetler ve aile bakanlığı adıyla yeni bir çatı altında birleştirildi bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı ile kalkınma bakanlığı ise sanayi ve teknoloji bakanlığı adı ile birleştirildi yeni oluşturulan bakanlığı'nın amacı yüksek teknoloji ile küresel ve prestijli markalar üreterek yapay zekada ölçü akıllı teknolojiler dediler bilgiyi üretmede merkez bir ülke hedefi olacak.

0

turkiye cumhuriyetinde bakanliklar bildigin kadariyla genclik ve spor bakanligi adalet bakanligi hazine ve maliye bakanligi,aile ve sosyal politikalar bakanligi,ic icleri bakanlari,gumruk ve ticaret bakanligi bunlarin en onemlisi ic icleri ve dis isleri bakanliklari oldugunu dusunuyorum.aslinda bakanliklarin halka hitap etmesi gerekirden tam tersi ust kesimleri hitap ediyor bakanlar vatandaslarla ic ice olmalidir vatandaslarin sorunlarini dinlemeli ve bu sorunlara cozum yolu getirmelidir. suanda aklima geldi bidr yrni bakanlik olan milli savunma bakanligi bulunuyor milli savunma bakanligi genelkurmayin ustundr bulunmaktadir.bunun nedeni bencr ulkede darbe olmasin diye devlet yoneticileri halka daha yakin olmasi icin hergun halk icinr girmelidir.kahvehanelerde vatandaslarin dertlerini dinlemelidir.eger boyle yapmassa ulkemiz hizli bir sekilde gelisemeyecek ve sorunlar artmaya devam edecektir.bir diger sorun ise bakanliklara yani bakanlarin isinin ehli kisilerden secilmemesidir.örnegin hazine ve maliye bakani berat albayrak bildigim kadariyla cumhurbaskani recep tayyip erdoganin enistesi ve maliye konusunxa cok deneyimsiz birisidir halbuki hazinr ve maliye bakanligi ülke icin cok onemli ana bakanliklardan birisidir.milli egitim bakanligi da oyle yeni sonunda isin ehli olan bir milli egitim bakani atadilar yillarca egitimden tam olarak anlamayan kisileri basa getirdiler ve egitim hepten bozudu.hersene degisen egitim ve sinav sistemi ogrencileri yordugu kadar ogretmenleri de cok yormaktadir.artik belli bir sistem sisteminde karar kilinmali ve uzun yillar bu sistem ile devam edilmelidir.milli egitim bakani ziya selcuk ogretmen atamalarina da el atmasi lazim bu ulkede atama bekleyen bi suru ogretmen bulunmakta ve nice yetenkli ogretmenler meslegine ulasamadigi icin baska is kollarinda calismaktir.bunu milli egitim bakanliginin halletmesi lazim bunu halletmek icinde ilk once universitelerim pedagojik formasyon vermelerini onlemelidir.sadece egitim fakultesinde mezun olan az ve oz ogretmenlerle gelecege devam etmelidir.zaten suanda universiteler 10 yil mezun vermese bile ogretmen acigi yasanmaz bu ulkede ulkemizde cok sayida ama cok sayida atama bekleyen ogretmen var ve atanmak oldukca zor kpss egitim bilimleri ve oabt sinavlari derken atanmak resmen imkasiza yakin birsey oluyor insanlar sinavlara birsuru paralar veriyor o da yetmezmis gibi mulakat diye bir sistem ortaya cikardilar.adami zaten her yonden olçen bir sinav sistemi yetmiyormus gibi sinavdam iyi puan hatta alinmasi cok zor puanlari al ve birde seni mulakata soksunlar mulakatta sacma sapan sorular soruyorlar matematik ogretmeni arkadasima piyaniyo kim kim icat etti diye sordular.matematikci adamin boyle bir soruyla sinamak ne drrecede dogru anlamiyorum.alanindan sorsalar tamam gene birsey soylenmez ama sacma sapan bir matematikciyi ilgilendirmeyen soru sormak ne derece dogru olabilir.bence bu mulakat sistemi tamamen torpille alakalidir.tc bakanliklari bunlardan ibarettir bildigim kadariyla.

0

adalet bakanlığı
dışişleri bakanlığı
içişleri bakanlığı
çalışma, sosyal hizmetler ve aile bakanlığı
milli savunma bakanlığı
milli eğitim bakanlığı
tarım ve orman bakanlığı
kültür ve turizm bakanlığı
sağlık bakanlığı
hazine ve maliye bakanlığı
ticaret bakanlığı
enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı
çevre ve şehircilik bakanlığı
ulaştırma ve altyapı bakanlığı
gençlik ve spor bakanlığı
sanayi ve teknoloji bakanlığı

0

hazine ve maliye bakanlığı milli eğitim bakanlığı savunma ve dışişleri bakanlığı içişleri bakanlığı turizim bakanlığı sağlık bakanlığı adalet bakanlığı ulaştırma bakanlığı gençlik ve spor bakanlığı ticaret bakanlığı çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı ekonomi bakanlığı milli savunma bakanlığı kültür ve turizim bakanlığı enerji ve tabii kaynaklar batak bakanlığı

0

türkiye'de bulunan bakanlıklar bildiğim kadarıyla hazine ve maliye bakanlığı, aile ve sosyal politikalar bakanlığı, ticaret bakanlığı, adalet bakanlığı, türkiye cumhuriyeti sağlık bakanlığı, gençlik ve spor bakanlığı, gıda ve tarım bakanlığı, orman bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı gibi bakanlıklardan oluşuyor. bunların bir de yan kuruluşları vardır fakat aklıma şu anda gelmiyor. aklıma gelenler bu kadar.

0

türkiye cumhuriyeti bünyesinde şu bakanlıkları bulandırır dışişleri bakanlığı içişleri bakanlığı adalet bakanlığı tarım ve köyişleri bakanlığı milli savunma bakanlığı maliye bakanlığı hazine bakanlığı’nı bulundurur bunun yanı sıra sağlık bakanlığı gençlik ve spor bakanlığı sosyal ve çalışma güvenliği bakanlığı enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı kültür ve turizim bakanlığı sanayi ve teknoloji bakanlığı şehircilik bakanlığı çevre ve şehircilik bakanlığı gibi bakanlıkları bünyesinde bulundurur türkiye cumhuriyeti çok güçlü bir ülkedir bakanlıklarrın hepsi görevini layıkıyla yerine getirdiğini düşünüyorum özellikle çevre ve şehircilik bakanlığı çok güzel işliyor aileme sosyal politikalar bakanlığının hizmetlerinden çok memnunuz allah bu devletimize milletimize zeval vermesin bir ülkenin meclisi bu ülkeyi yönetir

0

içişleri bakanlığı dışişleri bakanlığı savunma bakanlığı sağlık bakanlığı milli eğitim bakanlığı adalet bakanlığı gençlik ve spor bakanlığı hazine bakanlığı enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı kültür ve turizm bakanlığı aile bakanlığı