0

sinüzite bağlı baş ağrıları
idrar yolu iltihapları
bronşit tedavisinde
selülit tedavisinde
kanı temizler

0

toksinleri temizlemede faydalı,
soğuk algınlığına faydalı
vücut ağrılarına faydalı
saç dökülmesine faydalı
gaz problemlerine faydalı
kanı temizlemede faydalı
mide de oluşan kramp gibi hastalıklara faydalı
uykusuzluğa faydalı
idrar söktürmede faydalı

0

vücudun toksinden arinmasi ve iltihaplarin tedavi edilmesinden kullanılır.
ardıç yağı kanı güzelce temizler .
soğuk aydınlığı ve gribi karşı çok faydalıdır.
saç derisini ve dinlerini geliştirir.
kandaki şeker miktarını güçlendirir.
vücut ağrılarına karşı çok faydalıdır.
iştah açıcı ve idrar sonucu etkisi vardır.

0

ardıç yağı güçlü bir idrar söktürücüdür. özellikle sık idrara çıkartma özelliği ile bilinen bu yağın, gebelik sırasında ve böbrek sorunları olan kişilerde kullanılması sakıncalıdır. uçucu bir yağ olduğu için alerjik reaksiyonlara neden olabilir. cilt üzerinde direkt kullanımı tahrişlere yol açabilir. küçük miktarlarda veya taşıyıcı bir yağ ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilir.

faydalari:

antiseptiktir. açık yaralardaki mikropları öldürür. yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlar.

böbrekleri ve idrar yollarını temizler.

kan dolaşımını artırır.

kanı temizler ve detoks etkisi gösterir. ürik asit, ağır metaller, serbest radikaller ve vücudun kendisi tarafından üretilen bazı hormonların toksik etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

kandaki ürik asiti temizlemesinden ötürü romatizma, artrit, gut ve böbrek taşı gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

kasları sıkılaştırıcı özelliği vardır. kas kramplarını ve spazmlarını rahatlatır.

vücut için etkili bir uyarıcıdır. yorgunluk ve baş dönmesini giderir. depresyonun etkilerini hafifletir.

mide ülserleri için faydalıdır. safra ve mide asitlerinin dengelenmesinde yardımcıdır.

romatizma sonucunda oluşmuş hasarların giderilmesinde etkilidir.

damar büzücü etkileri nedeniyle kanamaları kısa sürede durdurur.

diş etlerini güçlendirir ve enfeksiyonları önler.

saçları besler ve saç dökülmesini durdurur.

bağırsak gazlarını kolayca söktürür. kronik olarak gaz sorunu yaşayan kişilerde etkilidir.

kan dolaşımını hızlandırır.

kan basıncının düşürülmesinde etkilidir.

adet sancılarını giderir.

cilt sağlığı için faydalıdır. terletici özelliği ile cilt gözeneklerinin temizlenmesini sağlar. akne oluşumunu önler.

kireçlenmeyi önler. uzuvlardaki kireçlenmelerin giderilmesine yardımcı olur.

pankreasın sağlıklı çalışmasını sağlar.

vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

mantar enfeksiyonlarına bağlı beyaz renkli vajinal akıntıları giderir.

mide gazlarının neden olduğu kötü nefes kokusuna karşı etkilidir.

iştah açıcıdır. hazımsızlığı giderir, sindirimi kolaylaştırır.

0

ardıç yağı ağrı kesici etkiye sahiptir.idrar yollarını düzenlemekte faydalıdır.kramp ve romatizma tedavisinde kullanılır.

0

ardıç yağı her türlü hastalık için deva olduğu söyleniyor , bu yağ çok kişi tarafından tavsiye edildi ve kullanıldı , bunun faydasını gören çok kişi var ve kullanan kişilerin neredeyse hepsi memnun kaldı.

0

ardıç yağının faydası cilt hastalıklarından , kanda bulunan zehirli maddelerin atılmasına kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor , sinizüte bağlı baş ağrıları , brontiş tedavısınde i selülit tedavisinde , kramp ve romatizmalara iyi gelir

0

ardıç yağı çok fazla bilinmez ama sağlık açısından faydalı sağlıklı bir yağdır. cilt ve kan gibi sağlık sorunlarına karşı güzel bir yağdır asıl maddesi ardıç meyvesinden yapılır. sinüzite baş ağrısına iyi gelir. ağrı kesici olarak da kullanılır halk arasında.

0

ardıç yağı halk arasında çok bilinmesede faydaları oldukça çoktur. ve bu yağ türü oldukça faydalıdır. cilt hastalıkları ve kanda bulunan zehirli maddelerin atılmasına kadar birçok faydası bulunur. ardıç yağı türkiyede çok bölgede yetiştirilmese de türkiyede pek çok bölge günümüzde tanımaya başlamıştır. ardıç yağı genellikle ardıç denilen bitkinin otundan yetiştiriciliği yapılır ardıç otu belirlenen işlemlerden geçtikten sonra bu yağı elde ederler. sağlığımıza ve vücudumuza oldukça çok faydası bulunur. genellikle alternatif tıp alanlarında kullanılmaktadır. faydalarına gelirsek de bu yağ sinüzüte bağlı baş ağrılarına birebir faydalıdır. çünkü ardıç yağı ağrı kesici etkisi olduğundan bu alanlarda kullanılır. sinüzite bağlı olarak ortaya çıkan baş ağrılarına da bu yüzden şifa kaynağıdır. bunun kullanımı ağrının bulunduğu bölgeye sürerek ağrının hafiflemesi beklenir. bunun yanında idrar yolu iltihaplanmalarınada faydası olduğu söylenebilir. bunun uygulanması sadece ardıç yağının tüketilmesinin yeterli olduğunu belirtebiliriz. kramp ve romatizmalarada iyi gelir. kullanımı ise ardıç yağının karamp oluşan bölgeye masaj yaparak uygulayabiliriz. kanı temizleme adet sancıları gibi birçok hastalığa şifadır. bu yağ farklı şekillerde kullanılabilir.

0

ardıç yağı gayet faydalı her derde devası var en çok ağrılara iyi geldiğini ve iltihapları söktüğünü biliyorum gayet iyi bir yağ ilaç ve şifa niyetine kullanılabilir

0

ardıç yağı antiseptik özellikler gösterir ve vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlar.

antiseptik özelliği sayesinde ardıç yağının başta böbrekler olmak üzere bağırsaklar ve hatta kalp üzerinde de koruyucu etkisi vardır. ardıç yağı için iç organları toksinlerden arındırma görevi taşıyor diyebiliriz.

eklem ve kemiklerden oluşan romatizmal ağrılarım kısa sürede geçmesini sağlar.

doğal bir ağrı kesici etkisi vardır,  bu özelliği sayesinde başta sinüzit ve buna bağlı oluşan baş ağrıları olmak üzere birçok ağrı’ya iyi gelir.

ardıç yağının antiseptik özelliği yine idrar yolu enfeksiyonlarına sebep olan iltihaplanmaları da daha hızlı iyileşmesine yardım eder.

kanın temizlenmesine ve kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olan ardıç yağı kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

harici kullanımda saç köklerini güçlendiren ardıç yağı saç dökülmelerini en aza indirir.

çatlak ve selülit oluşumunu engelleyen ardıç yağının var olan selülitlerin de görünümünde azalma sağladığı iddia ediliyor.

özellikle kadınların regl döneminde çektikleri sancı ve ağrılara iyi geliyor.

magnezyum eksikliği nedeniyle kol ve bacaklarda oluşan krampların oluşmasına engel olur.

ardıç yağının bronşite iyi geldiği söylenmektedir.

antiseptik özelliği sayesinde ardıç yağı vücutta oluşan ödem ve şişlikler den kurtarmaya da yardım eder.

0

ardıç yağının faydaları kanımızdakiğ zehirli maddeleri temizlenmesinde ,kan şekerinin dengelenmesinzde , toksinlerden arındırma ve ateş düşürmeye iyi geldiği bilinmektedir.

0

ardıç yağının faydaları kanımızdakiğ zehirli maddeleri temizlenmesinde ,kan şekerinin dengelenmesinzde , toksinlerden arındırma ve ateş düşürmeye iyi geldiği bilinmektedir.

0

ardıç yağının gerçekten vücudumuz için çok fazla faydası bulunmaktadır. ülkemizde de bol miktarda ardıç ağacı yetiştiği için ardıç yağı üretimi de oldukça fazladır.o yüzden bizim için doğal bir nimet olan ardıç yağını kolaylıkla temin ederek kullanabilme imkanına sahibiz.
ardıç yağı özellikle cilt sağlığı açısından fazlaca kullanılan bir yağ türüdür. ayrıca ayrıca özellikle antiseptik olması yönünden öne çıkmaktadır. antiseptik özelliği sayesinde vücudumuzda bulunan zararlı maddeleri kolayca dışarıya atabilmektedir.ayrıca kalp ve böbrekleri de antiseptik özelliği sayesinde koruma altına almaktadır. baş ağrısına ve sinüzite de oldukça iyi gelmektedir. iç organlarda bulunan toksinler de arda çay kullanıldığı zaman atılmış olur.
aslında antiseptik özelliği sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. ben idrar yolu enfeksiyonları da bu antiseptik özelliği sayesinde iyileşme gösterir ve iltihaplanmalar yok olur.ardıç yağı kanı temizler ayrıca kadınların adet sancılarına da oldukça iyi gelmektedir. bu dönemlerde karın bölgesine ardıç yağı sürülmesi rahatlatıcı ve ağrıyı hafifletici bir etki gösterir. içerisinde bulunan magnezyum sayesinde kramplarında geçmesini sağlar.ağız ve diş sağlığı açısından da oldukça oldukça faydalıdır özellikle diş etlerindeki rahatsızlıkları iyileştirici etkiye sahiptir. doğrudan uygulandığı zaman selülit ve çatlak oluşumunu hem engeller hem de var olan çatlak ve selülitlerin derinliğinde azaltıcı bir etki göstermektedir. ayrıca yine doğrudan uygulandığı zaman saç dökülmesini de oldukça azaltır ve saç köklerinizi güçlendirir.
vücutta bulunan ödeme atmanıza yardım eder ayrıca bronşite de iyi gelir. bağırsakları düzgün bir şekilde çalıştırır ishal probleminin önüne geçer ve gaz sorununu ortadan kaldırır.
cildinize ardıç yağı uyguladığınız zaman gözenekleri sıkılaştırır ve cilde canlılık ve parlaklık kazandırır. çok daha sağlıklı bir cilde sahip olursunuz ayrıca cildinizi gençleştirici bir etkiye de sahiptir.
ülser ve gastrit gibi birçok mide rahatsızlığı için de ardıç yağından destek alabilirsiniz.
tüm bunların yanında ardıç yağı koklamak ruhsal sıkıntılarınızı da hafifletir sizi sakinleştirir ve depresyonla mücadele etmeniz de yardımcı olur.
ardıç yağını hem doğrudan cildinizin üzerine uygulayarak hem de ağız yolu ile tüketebilirsiniz. ağız yoluyla tüketimde kesinlikle aşırıya kaçmaktan kaçınmalısınız.ağız yoluyla tüketiminden kesinlikle doğrudan içmemelisiniz bir bardak suyun içerisine birkaç damla ardıç yağı ve bir adet şeker ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın sonrasında bu suyu içmenin en faydalı olan yöntemdir.cildinize uygulayacağınız tamam mı özellikle cilt rahatsızlıklarına çözüm arıyorsanız ardıç yağını zeytinyağı ile karıştırmamız önerilmektedir. aşırıya kaçmadığı sürece ardıç yağının bilinen büyük bir yan etkisi bulunmamaktadır. ancak hamilelik ya da başka türlü bir rahatsızlığınız varsa kesinlikle doktorunuza danışmadan ardıç yağı kullanmamalısınız. doğal diye rahat olmayın mutlaka kullanırken dikkatli olun...

0

ardıç yağı kullanan biri olarak söylemem gerekirse ardıç yağı ağrı kesici etkiye sahiptir, ağrıları kısa sürede dindirir ve bu yüzden bile tercih edilebilir bir yağdır. sinüzite bağlı olarak artışara geçen baş ağrılarına şifadır adeta. kullanımı da çok basit ağrı olan bölgeye bir miktar ardıç yağı sürünce şiddetinin azaldığını hissedeceksiniz. ayrıca düzenli olarak kullanırsanız idrar yollarındaki iltihaplara da iyi gelir. faydaları say say bitmiyor... bronşit hastalığında da işe yarar. tedavisinde ağızz ya da burun yoluyla ardıç yağı kullanılır, selülit tedavisinde de duştan sonra ardıç yağının selülitli bölgeye uygulanmasu selülitleri adeta bölgeden kovar. bir yerine kramp mı girdi, romatizman mı azdı: gene ardıç yağı gelsin aklına. magnezyum eksikliği sonucu oluşan kramplara ardıç yağı birebirdir o bölgeye yine masaj yaparak uyguladığınızda sonucu hissedeceksinizdir. antitoksidan özelliği vardır kanı temizler yani. ağır metallerden temizler kalbin temiz kan pompalamasını sağlar. bayanlar için adet sancılarında da kullanıldığı olur. ağız yoluyla kullanılması gerekir onun için. tadını beğenmezseniz kesme şekerin üstüne birkaç damla ardıç yağı damlatarak şekeri emebilirsiniz. ekmeğin üzerine damlatarak da denenebilir. solunumla alınmas için de kulak çbuklarına ya da pamuğun üzerine ardıç yağı damlatarak yağı soluyabilirsiniz. bu şekilde iyi bir şekilde faydalanırsınız. ayrıca aşırı kullanımda da yoğun bir kıvamı ve keskin bir kokusundan da anlaşılacağı üzere hamilelere şeker hastalarına böbrek hastalarına kesinlikle tavsiye edilmez.

0

ardıç yağı ülkemizde çok tanınmıyor olmasa da dünya genelinde alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan, etkili bitkisel yağ çeşididir. ardıç yağı faydaları arasında şu maddeler öncelikli olarak sıralanabilir:
vücudun toksinlerden arınmasında ve iltihapların tedavi edilmesinde kullanılır. böbrekleri, bağırsakları, kalp ve damar yollarını toksinlere karşı koruyucu etkisi vardır.
ardıç yağı kanı temizler. zararlı maddelerin vücuttan ve kandan atılmasında oldukça faydalıdır. kansızlık tedavisinde kullanılır. kan yoluyla bulaşabilecek hastalıklara engel olur.
soğuk algınlığına ve gribe karşı faydalıdır. bu rahatsızlıklar sırasında, bir bardak su içerisine birkaç damla ardıç yağı ekleyerek içebilirsiniz. ardıç yağı sinüzit için de yararlıdır.
vücut ağrılarına karşı etkilidir. romatizma ve buna bağlı olarak gelişen vücut ve eklem ağrıları için faydalıdır. bu ağrılarda ardıç yağı ile masaj yapmak rahatlatıcı etki yaratır.
iştah açıcı ve idrar söktürücü etkisi vardır. ayrıca ardıç yağı saça faydaları olan bir bitkisel yağdır. saç dökülmesi sorununa karşı etkili çözümler sunar.
saç derisini ve diplerini güçlendirir. parlak saçlara sahip olmak için ardıç yağını banyodan sonra saçlarınıza sürebilirsiniz.
kandaki şeker miktarını düşürür. yaraların tedavisinde kullanılır.

0

kanı temizleme özelliğine sahiptir mikrop kırıcıdır.kan hastalıklarına iyi gelir.kansızlık yani anemiye iyi gelir.antioksidandır vücuttaki toksinleri temizler kandaki şeker miktarını düşürür.böbrekleri ve mesaneyi temizleyici etkisi vardır.idrar söktürücü ve ödem atıcıdır.regl ağrılarına iyi gelir.ateş düşürücü etkiye sahiptir.grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.iltihap sökücüdür.sindirime yardımcı olur hazmı kolaylaştırır.eklem ve kas ağrılarını tedavi eder.

0

başta cilt sağlığı için birebirdir.ayni şekilde baş ağrısına da çok iyi gelir.
antiseptik özellik gösterdiği için vucuttaki zararlı maddelerin atılımını sağlar.
böbrekler ve bagirsaklar üzerinde koruyucu özelliği mevcuttur.
regl ağrısına iyi gelir.
eklem.ve kemiklerdeki romatizmal ağrılara iyi gelir.
ardıç yağını nereden temin edeceğinizi düşünüyor iseniz aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

0

ardıç yağının faydaları
ardıç yağı ülkemizde çok tanınmıyor olmasada dünya genelinde altarnatif tıpta yaygın olarak kullanılan etkili bilgisel yağ çeşididir.ardıç yağın faydaları arasında su maddeler bulunmamaktadır.
vücudun toksinlerden arınmasın da ve iltihaplarin tedavi edilmesinde kullanilir.
böbrekleri bağırsakları kalp ve damar yollarını toksinlere karşı koruyucu etkisi vardır. ardıç yağı kani temizler. zararlı maddelerin vücuttan ve kandan atılmasında oldukça faydası vardır. kansızlık tedavisinde kullanılır . kan yoluyla bulaşabilecek hastalıklara engel olur.
soğuk algınlığına ve gribe karşı faydalıdır .bu rahatsızlıklar sırasında bir bardak suyun içine birkaç damla ardıç yağı ekleyerek içebilirsiniz. ardıç yağı sinuzit içinde yararlidir vücut ağrılarına karşı etkilidir. romatizma ve buna bağlı olaraka gelişen vücut ve eklem ağrıları için faydalıdır.bu ağrılarda ardıç yağı masaj yapmak rahatlatıcı etki yapar.iştah acıcı idrar söktürücü etkisi vardır. başka ardıç yağı saca faydaları olan bir bitkisel yağdır. saç dökülme sorununa karşı etkili çözümler sunar. saç derisini ve dillerini güçlendirir parlak saçlara sahip olmak için ardıç yağını banyodan sonra saçınıza süre bilirsiniz. kandaki şeker miktarını düşürür . yaraların tedavisinde kullanılır . yani kısacası hemen hemen herşeye iyi gelen ardıç yağının çok fazla yüksek derecede faydalı bir bitki olduğu kanaatinde olabiliriz.

0

ardıç yağı yağ olarak tanınmasa meyvesi çoğu kişi tarafından bilinmektedir. ardıç meyvelerin sağlığımıza sağladığı faydalar kadar ardıç yağının da sağlığımıza faydaları bulunmaktadır. ardıç bitkisi turkiyede çok fazla bulunmamasına rağmen pek çok bölgede tanınmaya başladığından beri azda olsa yetiştirilmektedir.ardıç yağının çok fazla faydaları vardır bunlardan bazıları şöyledir. sinüzite bağlı baş ağrılarına çok iyi gelir.
idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.
bronşit tedavisinde kullanılır.
selülit tedavisinde kullanılır.
kramp ve romatizmalara iyi gelir.
kano temizleme etkisi oldukça iyidir.