0

rusya alaskayı amerikaya sattı makla kalmayarak onlara kötğ davranmağa da başladım buna karşın pluto olan aşırı sevgim ona karşı sert davranmamı engelledi sayılır ama tavşanları maymusu hatta köpeği çevremde grünce tepelemekten kendşmi alamıyordum alkoln etkisiyle hastalıpım gşttkçe arttı artık epey yaşlanmış ve solayısıyla huysuzlaşmaya başlamış olan pluto da tekmelerden soplardan nassini almaya başlamıştı bir gece şehrin meyhanelerini dolaşıp zilzurna eve döndüğmde kdinin bende kaçma ister tarvırlar takınığını görür gibi oldum hayvnı yakaladım kedi korkudan şakına görenek elimi ısırıdı o anda saki şeytan içime girdi ve sanki bir kötülük ruhuma sahip olmuş gibi her yanım kçtlük etmek zevkiyle titredi cebimden sustalı çakımı çıkardım açtım ve zavallı hayanın boydundan utancımdan er bir gözünü oydum utancımdan yerin dibine girdim sabahleyin aklım başıma gelince yaptılarımı korku ve pişmanlıkla ansıdım ama bu duygular uzun sürmedi yeniden içki alemlerine dalarak yapmış olduğım bu kötülüğü belleğimden sildim bu arada kedi yavaş yavaş iyileşti oyulmu olan gözünün çukuru her ne kadar kokunç görüyonsa doıstırap çeker gibi bir durum oktu her zamanki gibi evin içinde dolaşıp duruyordu ya pektabii olarak beni görünce korkuyla kaçmaktaydı eskiden beni pek seven hayvanın bu hareketini görünce ilkin üzüldüm ama bu duygu gidrerek tiksintiye dönültü bundan sonra beni uçurumun kıyısına geiren kötülük bütün ruhumu sardu bu ruhssal durum felsefede bulmak mümkün çok garip çok tuhaf diye söylemleri bende merk oluşturdu yaklaştım ve durava bakınca sakin özellikle çizilmşş gibi kocaman bir kedinin biçimini grdüm biçim kusursuzdu adeta öernekt hayvanın boynunda bir ip arıasdaadasdaeaadadadadadada bunu görünce baktantan bile çekiniyordum şaşkınlık ve korku içinde kaldım nedir ki bira düşününce sorunu iyi kötü çözümledim kediyi ansıdğımı göreeve bitişik olan bahçedeki ağacaa asmıştım yangın çıkar çıkmaz bir sürüinsan bahçeye dolmuştur bu arada yıkılan duvarlar öldürmüş olduğum hayvanı sağlam kalan duvar üzerine sıkıştırmış ve alevlerin etkisiyle fosfot işe karışınca gördüğüm biçim otaya çıkmıştı işi mantığa ve sağduyuma bağlarsak çözümlemiş olmama karşın fec, manzara hayalimi altüst etmekten geri kalmadı aylarca kedinin korkunç şekli zihnimden çıkmadı ve bu arada pişmanlığına benzer ama ondan çok uzak bir duyguya yakalandım daha da ileri giderek kedinin yokluğunu duymaya başladım daha sık olarak dalıp çıktığım meyhanelerde gidip gelşrken aynı renk ve benzerlikle bir kedi gördümbu pluto kadar iri ve bir yanı söz dışşı tıpatıp plutoya benzeyen bir kediydi plutonun bütün tüyleri siyahken bu kedininse göğsünü kaplayan ak tüyleri vardı hayvana dokununca hemen yattığı yerden kalktı mırladı kafasıyla elimi okşadı bu tanışıklıktan memnun olduğunu belirtti aradığım kediydi bu kedinin sahibi olmadığını ve zaten onu ilk kez gördüpünü söylereke alıp götürmeme izin verdi hayvnı okşamayı sürdürdüm eve gitmek üzerek kalktığımda baktım bemile gelmek isiyor çıktım hayvanda arkadamdan ge

1

1867 senesinde rusya alaska'yı 7 milyon 2 yüz bin abd doları karşılısındı abd'ye satmıştır.

0

rusya 1867 yılında alaska'yı 7.2 milyon doları abd ye satışın üstünden geçen 50 yılda amerikalılar ödedikleri miktar en yüz katını geri kazandı peki bu büyük imparatorluk bu satışı nasıl karar verildi beyaz saray'ın internet sitesinde yayınlanan rusya'nın alaska'yı topraklarına katması üstüne olan dilekçe 35'inden fazla imza toplandı ama sonradan iptal edildi günümüzde birçok insan hala abd'nin alaska'yı çaldığını ya da bir süreliğine kiralayıp geri vermediğini düşünüyor yaygın inanışların aksine iki ülke arasında anlaşma yasal bir anlaşma ile iki tarafın da son derece geçerli sebepleri vardı 19 yüzyılda rusya alaska su uluslararası ticaretin merkeziydi başkent sitka tüccarlar çin kumaşları çay ve hatta bu ticareti yaparlardı o zamanlar buzdolabı icat edilmediği için abd'de buz ihtiyacı olurdu bu şehirde gemiler yapılır fabrikalar inşa edilen kömür çıkartılır bölgedeki altın madenleri de herkes tarafından bilinir yani o zamanlar böyle bir toprak parçasının satmak birlikte rus tüccarlar mors dışı ve su samuru derisi için alaska yönelmiştir lord dişi fildişi kadar pahalıydı bölgedeki yerel insanlarla yapılan takas sonucu elde edildi bu ticaretin rus amerikan şirketi tarafından gerçekleştirildi şirket alaska'nın tüm madenler mineraller kontrol eder diğer ülkelerle ticari anlaşmalar yapardı hatta kendilerine özgü bayrakları ve para birimleri vardır şirketin sahip olduğu bu öncelikler imparatorluğun hükümeti tarafından sağlanırdı hükümette şirketten hem verdi toplardı hem de hisselerini ortaklık rus çarı aileleri hissedarları arasındaydı amerika'daki rus yerleşkelerinin yöneticisi yetenekli tüccar aleksandr anaokullar fabrikalar açtı yeri atates yetiştirmeyi öğretti kaleler ve tersaneler

0

ruslar alaska'yı para ile satmıştır. alaska büyük bir petrol rezervine sahiptir , zaten ruslar sattıktan sonra da pişman olmuştur.

0

rusya alaska'yı amerika birleşik devletlerine satmıştır.

0

rusya, 1867 yılında alaska'yı 7,2 milyon dolara abd ye sattı. bu satışın üstünden geçen elli yılda amerikalılar ödedikleri miktarın yüz katını geri kazandı. peki büyük bir imparatorluk bu satışa karar verdi?

beyaz sarayın internet sitesi üstünden yayınlanan ve rusya'nın alaska'yı topraklarına katması üstüne olan dilekçe otuz beş binden fazla imza topladı ama sonradan iptal edildi. günümüzde birçok insan hala abd'nin alaska'yı çaldığını ya da bir süreliğine kiralayıp geri vermediğini düşünüyor. yaygın inanışların aksine iki ülke arasındaki anlaşma yasal bir anlaşmaydı ve iki tarafında son derece geçerli sebepleri vardı.

0

elli yılda amerikalılar ödediklerinin yüz katyüzyılda rusya alaska uluslararası ticaretin merkeziydi başkentine bu arkan gelsin bugünkü tüccarlar için kumaşları çay ve hatta buz ticareti yaparlardı o zamanlar buzdolabı icat edilmediği için amerika birleşik devletleri'nde bu ihtiyacı olurdu bu şehirde gemiler yapılır fabrikalarda inşa edilir kömür çıkarırdı bölgedeki altın madenleri de herkes tarafından bilinir di yani o zamanlar böyle bir toprak parçasını satmak dedi gitti. mors dişi ve su samuru derisi için alaska yönelmiştir pahalıydı bu iki değerli bir bölgedeki yerel insanlarla yapılan takas sonucu elde edilirdi.
kendilerine özgü bayrakları ve para birimleri vardı şirketin sahip olduğu bu öncelikle imparatorluğu hükümeti tarafından sağlanırdı hükümetten şirketten hem vergi toplardan hem de hissesine ortakını geri kazandı peki rusya burayı nasıl satma kararı aldı. beyaz sarayın internet sitesinden yayınlanan ve rusyanın alaskayı neden sattığı hakkında bilgi yer alır. 19. yüzyılda rusya alaskası uluslararası ticaretin merkeziydi. başkent sitka tüccarlar çin kumaşları çay hatta buz ticareti yapardı. o zamanlar buzdolabı icat edilmediği için abd de buz ihtiyacı olurdu. bu şehirde gemiler yapılır fabrikalar yapılır kömür çıkarılırdı. bölgede ki altın madenleri de herkes tarafından bilinirdi yani o zamanlar burayı satmak deliliktir. rus tüccarlar mors dişi ve su samırı derisi için alaska ya yöneldi . mors dişi ve fil dişi kadar pahalıydı bu iki değerli ürün bölgede ki yerel insanlarla yapılan takas sonucu eld edilirdi. bu ticaret rus-amerikan şirketi tarafından gerçekleşirdi . şirketi alaskanın tüm madenlerini ve minarellerini kontrol eder diğer ülkeler ile ticari anlaşma yapar kendine özgü bayrak ve para birimleri olurdu. şirketin sahip olduğu bu öcenlikler hükümeti tarafından sağlanırdı. hükümet şirketten hem vergi toplar hemde hissesine ortak olmuştu. rus çarı ve aile üyeleri de hissedardı. amerika da ki rus yerleşkelerin yöneticisi baranovdu. baranov okullar fabrikalar açmış ve yerli halka patates yetiştirmeyi öğretmiştir. baranov döneminde alaska yüzde bin kara ulaşmıştır. yaşı ilerleyen baranov işlerini devir edince yerine yeni yönetici gelmiş ve gelen kişi asker hissedarlar getirmiştir. bu yeni yöneticiler şirketi çöküşe uğratmıştır. yeni yöneticiler için uçuk maaşlar belirlemişler ve yerel halk rusyanın kıyı köylerini basıp ateşe vermeye başlamıştır. bürokratlar görüşmelere başlamış olsada kamuoyu bu anlaşmaya karşıydı. rus gazeteleri buna karşı çıkıyordu. amerika ise bu buz kütlesi ve balıklarla burayı alıp napacak diyordu. basın bu düşüncelerde yalnız değildi ve meclisler buna karşıydı. fakat rusyanın ekonomisi son derece kiritik di ve pazarlık yapamadan bunu kabul ettiler ve alaskayı resmen abd ye sattılar.

0

bir kaç boncuk gibi araç karşılığında satıldığını hatırlıyorum.

1

rusyanın arada deniz olması ve amerikaya komşu olmasindan dolayı amerika bileşik devletlerini satmistir

0

alaska önceleri rusya'ya ait bir kent olmuştur. daha sonra soğuk savaş döneminde amerika'ya geçmiştir. geçme hikayesi ise rusya'nın burayı amerika'ya satması ile gerçekleşmiştir. alaska dünyanın önemli kentlerinden biri olarak tanınır. birçok yönden maden bulunması buranın önemini ön plana çıkarır. yani rusya alaskayı amerikaya belirli bir bedel karşılığında satmıştır.

1

onu bilmemde alaskaya çoğu zaman ilgim olmuştur alaska ile ilgili şunlar bildiklerimdir dünyanın en soğuk yerlerindendir dünyanın büyükçe sazan türleri çokça göllerde ve ırmaklarda yaşıyo eski altın madenleri olduğu için insanlar madenlerden ve göllerden altın çıkartmaya çalışırlar altıncılık madencilik ve balıkçılık yaygındır onun haricinde rocky dağları vardır ki bunları dmax diye bi kanalda hördüm muhteşem manzaraya sahiptir gerçekten imkanım olsa ahşap bi ev yapıp öyle bi yerde sessiz sakin yaşarım alaska aslında dünyanın en güzel yerlerinden biridir

1

alaskayı rusya amerikaya kendi isteğiyle vermiştir. savaş yıllarında yok pahasına satmıştır tamamen kendi isteğiyle zaten rusyada toprak bol tek sorun soğuk iklim. tarih boyunca hep sıcak iklimlere inmeye çalışmışlar bunu da ilk osmanlıdan başlamışlar bize rahat vermemişler ama bizde tabi buna izin vermemişiz

0

abd alaska'yı rusya'dan 19. yüzyılın ikinci yarısında para karşılığı satın almıştır diye biliyorum.

0

o yıllarda ruslar para sıkıntısı içerisindeydi diye biliyorum bu sebepten dolayı abd'ye satmışlar

0

amerika belirli bir para karşılığı alaskayı satın almıştır

0

rus çarı soğuk diye 1.8 milyon dolara abd ye satmıştır

0

bir yaptırım amacıyla, geçtiğini biliyorum ama, yaptırım amacını bilmiyorum... kardeşim

0

böyle bir hikayemi var gerçekten ve hikayemi sahiden yoksa gerçek mi bilmiyorum ama ekonomik sebeplerle alakalı olacağını düşünüyorum.bugün dünyada herley para ve ekonomi için yapılmaktadır.tüm bunlar bir yana putinin amerika üzerinde etkili olduğu dedikodularıda yalan değil sanırım.zamanla gerçekler ortaya çıkacakatır

0

ilk duyduğumda çok şaşırdığım olaydır. tam ayrıntılı bilmesemde savaşla değil para karşılığında geçtiğini bildiğim olaydır

1

şimdinin parasıyla 12 milyar dolar bir para ediyor o zamanki satışı rusya nın şimdiki kafası veya gücü olsaydı satar mıydı?
hiç sanmıyorum öncelikle.
alaska ya göz dikenlerin olduğunun ve bunların başında da abd nin geldiğinin oldukça farkındaydı rusya. ancak orayı savunabilecek ne askeri nede ekonomisi vardı o zamanlar rusya nın, satmasının nedenlerinden ikiside hem bir savaş çıkıp güçsüzlüğünün ortaya çıkmasını istemedi rusya böylelikle alaskadan çok daha fazlasını kaybedebilirdi, birde eline o zaman çok ihtiyacı olan 3 5 bir para geçmiş olacaktı.