1

rakım arttıkça oksijen azaldığından atmosfer inceliyor ve nefes almak zorlaşıyor

1

bunun nedeni oksijen sevyesinin dusmesidir nekadr yuksek rakimli bir yere cikarsaniz oksijen sevyesi de okadar duser

1

rakım arttıkça nefes alıp vermek güçleşir çünkü, oksijen seviyesi azalır. örnek olarak everest dağına çıkan dağcılar yavaş yavaş çıkarlar bir günde değil kamplar kurarak. ve sonrasında oksijen tüpleriyle birlikte çıkış yaparlar.

1

takım arttıkça oksijen miktarı azaldığı için nefes almakta zorlanıyoruz

0

yerden yükseldıkçe nefes almak zorlaşır çünkü yoğunluk azalır

0

çünkü yeryüzünden yukarı çıkıldıkça her yüz metrede bir oksijen seviyesi gittikçe azalır ve bu durum nefes almayı zorlaştırır.

0

rakım arttıkça oksijen azalır yer çekimi kuvveti azalır

0

nefes almanın zorlaşmasının sebebi basıncın artmasıdır

0

çünkü basınçta arttığı içindir.rakım arttıkça basınçta artar.

0

rakım yükseldikçe neden nefes alıp vermek zorlaşır onu anlatacağım insan yaşayabilmesi için oksijen ve hava basıncına ihtiyaç duyar soluk almamız ise havadaki oksijenin akciğerlere hava keseciklerine girmesi mümkün olur ancak yükseklere çıktıkça dünyanın atmosferinin inceliği işçinin atmosfer basıncı dolayısıyla da kan dolaşımına giren oksijen miktarı düşer bunun sonucunda nefes almak zorlaşır böyle bir durumda akciğer hava kesecikleri daralıp düz yürürken göğüste boğuluyormuş ve nefes alamıyormuş gibi bir his oluşur eğer kandaki oksijen vücudunun ihtiyacı olandan daha az olursa vücudun bir takım rahatsızlıklar ortaya çıkar dolayısıyla bizim böyle bir yükseklikte yaşayabileceğimiz için oksijen değiştiğine ve özel giysileri ihtiyacımız olur deniz seviyesinin 5000 7500 yukarısı olan bir kişi nefes alma güçlüğü nedeniyle komaya girebilir o yüzden dikkatli olun fazla yükseklerde de ne yapacaksınız oğlum.

0

basınç ve atmosfer sebebiyle olabilir diye düşünüyorum

0

rakım arttıkça atmosferin basıncı azalır ve oksijen moleküllerinin sıklığı azalır dolayısıyla ya nefes alıp verme periyotlarımızı düzgün bir sıklıkla arttırmamız gerekir ya da daha derinden ve güçlü bir nefes almamız gerekir ki aldığımız oksijen deniz seviyesindekine eşit olsun.

0

basınç artar ve basınç artarsa vücudumuzun haraketleri zorlaşır dolayısıyla nefes almakda zorlaşır.

0

oksijen yoğunluğu yeryüzünden gökyüzüne doğru gidildikçe lineer bir şekilde azalır. dolayısıyla rakım arttıkça nefes almakta zorlanırız.

0

çünkü yükseklikten dolayı oksijen miktarı azalır. oksijen yoğun olduğu için yere en yakın gazlardandır. dünyadaki düzen ne güzel değil mi?

1

rakim artikca oksijen miktari azalor balaslama seviywsi ile bitis seviyesi arasinda oksijen seviyesi azalir

0

oksijen miktarı azalır yani basınç azalmıştır açık. hava basıncı azalmış olur

0

çünkü basınç artacak ve bu basınç nefes almayı zorlaştırır..

0

yüksek rakımlara çıktıkça doğal olaral basınçta artacağı için bu durum bizim nefes alıp verişimize de yansır doğal olarak .zor nefes almaya başlarız hatta burnumuzun dahi kanadığını görürüz.

0

basınç arttığı için nedes darlığı yaşarsın