0

çin seddi çinlilerin türlerden korkusuna inşa ettiği bir settir.

0

türk akımını engellemek için yapıldığı söyleniyor ancak bu sedler yalnız türklerden korunmak için değil bütün ülkelere karşı yapılan bir şedtti

0

türk akınlarını engellemek için inşa edilmiştir.

0

çinliler türk ve moğol akınlarına karşı bu seddi yapmışlardır.
moğollar ve türkler yine de çin i istila etmişlerdir yani önleyememişlerdir.

0

cin sedi türk akımlarını durdurmak onlardan korumak için yapılmış. cinliler hep mağlup hazine uğrayıp yeniliyorlardi ki tek çareyi boyle birşey yapmakta buldular tabi bu çare oldumu hayır tabi ki yillarca türk korkusu biçimlerinde var

0

türklerin saldırısını durdurmak ve hasar almamak için çin seddi inşaa edilmiştir

0

uzaydan da görülebildiği fark edilen çin seddi , insan eliyle yapılmış en uzun savunma hattıdır.
1986 yılında unesco dünya kültür mirasları listesine alınan ve gelişen teknoloji sayesinde insanoğlunun içinde yaşadığı dünyaya dışarıdan bakabilme fırsatı yakalaması ile uzaydan da görülebildiği fark edilen çin seddi insan eliyle yapılmış en uzun savunma hattıdır.
günümüzde çin seddi'nin uzunluğu her ne kadar 2bin 500 km olsa da asıl setin uzunluğu 6bin km kadardır.
qin shi huang tarafından m.ö. 221 yılında yaptırılan çin seddi aslında daha önceki dönemlerde de var olan birçok farklı uzunluktaki duvarın birleştirilmesi ile ortaya çıktı .

0

çinlilerin metehan in çine saldırısını engellemek amaçlı yapılmış koruma hattı olarak yapılmıştır.

0

çin seddi çinlilerin türklerden korktuğu için inşaa edilen bir settir. bu korkuyla çinlilerin mimari zekasını geliştirdik ;)

0

çin seddi; çinliler tarafından, asya hun turklerinin saldırmasından korktukları için yaptırılmıştır.

0

çin seddi yanlış hatırlamıyorsam savaşı yavaşlatmak saldırılardan korunmak amacıyla çin'liler tarafından inşa edildi

0

çin seddi çinlilerin türklerden çok korktuğu için yapılan bir duvardır. başedemedikleri için çareyi bu yolda bulmuşlar ama bu şekilde durduramazlar bizi sadece kendini avutuyorlar. :)

0

türkülerden korktukları için yapıldıgı söylenir. bence bu çin için cok utanç verici bi durum yahu :) korkudan kilometrelerce duvar örmek nasıl bi acizliktir

0

türklerden kendini korumak isteyen çinliler yapmıştır. deniz de biter en sonu. herhalde denize atlayıp kaçmayı da düşündüler. uzaydan görüldüğü söyleniyor.

0

çin seddi cinlilerin yurtlarini korumak amaçli asya hun devleti döneminde yapilmistir amaçlari türklerden korunmakti tabikide bu pek ise yaramadi turkler sozde uzaydan bile gorunebilen 18milyon km lik seddi asip gecen ilk aşan duzenli orduyla ve askeri alanda basarilariyla onlu olan metehan tarasindan asilmistir

0

unesco dünya kültür miraslarının listesine girmiş uzaydan da görülebilen çin seddi, bir insan eliyle emek verilmiş en büyük en uzun savunma bloğu oluşturan yol hattıdır. çin üzerine akınlar düzenleyen türk boylarını durdurma manasında çin seddi yapılmış. çin seddi çin ülkesinin adıyla özdeşleşmiş bir yapıttır.

0

çin seddi 8851 merre uzunlugunda olmak ile dış güçlerden korunmak amaci ile yapilmişltir.
kimisine göre yabani hayattan ve hayvanlardan korunmak için kimisine görede ve benimde fikrim oln budur ki türklerden bezdikleri içindir :)
!!!türkler gelişyor falandir filandir korkumuz yetmişki ve illallah ettirmişizki bu hususta böyle bir önlem almişlar.fakat türkler kurt oldugu icin bu settide geçerek gene seferlerine devam etmişlerdir.!!!
görüyorsunzu çin kitaplarinda bile türklerden korktukalri için yapildiği savunulmaktadir.

0

osmanlı ordusundan korunmak için inşa edilmiştir.

0

turklere karsi savunmadan dolayi yapilmistir muhtesem bir eser olna cin sedi ayni zamanda turklerin tarihteki yerini gosteriyor.

0

çin seddi, düşman işgalini engellemek, düşman ilerleyişini önceden haber vermek ve askerlerin ilerlemesini kolaylaştırmak amacıyla inşa edilmiştir. ancak yıllar içinde ekonomik ve kültürel gelişimi de desteklemiştir. örneğin ipek yolu gibi ticaret yollarının korunmasını da sağlamıştır.