1

kılavuz kaptan, limanlarda, boğaz ve kanal geçişlerinde yol gösteren ya da gemiyi yönlendiren kişilerdir. bu arada kılavuzun yazımı yanlış olmuş, cevaplarda da öyle devam edilmiş.

0

deniz araçlarının riskli olan yolculuklarında, yine riskli geçişlerde ve benzeri yerlerde kaptana yol gösteren onu uyaran ona kılavuzluk eden o güzergah için daha tecrübeli olaya hakim tecrübe edinmiş diğer bir kaptan için yardımcıdır. bir kriz olmaması veya çıkan krizi ivedilikle halletmesi için bulunan ve sanırım bazı durumlar için zorunlu olan bir uygulamadır.

0

kılavuz kaptan derın akıntılı dar yerı tam olarak ıyı tespıt edılmemıs bogaz ve lımlara gelen gemılerın kaptanlarına yardımcı olan oralarda uzun sure calısmıs kaptanlardır bır cok yerde donerken veya gecıs yaparken carpmadan dolayı karaya oturan batan gemılerının bu durumunu engellemek ıcın kılavuz kaptan zorunludur kılavuz kaptan sayesınde gemı ve yuklerının ugrayacagı kazalar engellenmıstır aynı zamanda gemılerın yasayabılecegı kaza olaylarının zararlarının karaya veya cevreye zarar vermesı de engellenmıstır denız trafının guvenlıgı ıcınde baya olumlu etkısı olmustur ulkemıze de aynı zamanda faydası vardır kılavuz kaptan uygulamasının yabancı gemılerden alınan ucretler bakımından faydası olmusutr aynı zamanda ulkede kı bellı denız bolgelerının guvenlıgı saglanmıstıır

0

klavuz kaptan gemi kaptanin yardimcisidir.rota belirleyen.yol gosteren ayricana gemi persolenidir

1

genelde geçilmesi zor, akıntılı sularda, nehir veya boğaz gibi dar geçitlerde, özellikle yabancı gemilere kılavuz olması için zorunlu olarak görevlendirilen kaptandır.

0

klavuz kaptan ikik türlüdür biri gemilerdeki yardımcı kaptan yani bu rotaları çok iyi bilen kaptanın sağ eli yani ikincisiyse klavuz kaptan turistik yerlerde rehberlere de denir yani o bölgeyi iyi bilen nereden girip nereden çıkılacağını bilen yol belet yanii....

0

beni takip de çok bu olsa bir daha daha fazla da çok önemli değil midir midir midir yoksa acaba acaba ben bir bu gece gece gece yarısı yarısı yarısı bir bir şekilde daha da neden neden neden bana bana da bir daha daha daha da da da fazla zaman zaman geri geri ekilin ekilin ekil yolumdan stmden oradan hemen buradan mil mil kadar güzel da güzel en bir en iyisi azndan azndan bunu yapmak için de yle grnyor mi istiyorsun yani benden ne oldu an neden neden bahsediyorsun byle sana iyi bir bana sadece fakat şu da bu bu ge ge kaldk kaldk megatron dostum megatron dostum geç kaldım ben fax e-mail yoluyla gelen tamam tamam mı yoksa seni daha ve iç virg deil deil seni bo verin versene borç borç gsyih gsyih daha bir gibi sadece o fazla fazla su zaman zaman daha daha da çok çok önemli önemli daha daha diye bir düşünüyorum düşünüyorum ben ben ben ben ebd ebd ebd ebd destekli destekli bir ben b'nn

0

kılavuz kaptan yol gösteren herhangi bir durumda denizde boğazda geçişlerde yardımcı olan gemideki ikinci kaptandır

0

tabiki dünya daki her meslek gibi kılavuz kaptanlikta bir gereksinimden dolayi doğmuştur .çok eski zamanlardan bu yana süregelen bir sorundur bu mesleğin oluşmasına neden olan şey ben de kendi cümlelerimle sizleri anlatmak isterim bu sorunu bir limanın dar sığ ve akıntili sularına yaklaşan gemilerin o limanın özelliklerini bilmemekten otürü karaya oturmaları çatışmaları batmaları sorunları yaşanmıştır . bu sorunları çözmek için gemilerin bir limanın çeşitli tehlikelerle kuşatilmis sularına yaklaşırken ve ayrılırken o yerin özelliklerini çok iyi bilen deneyimli denizcilerle yönetilmelerine gerek duyulmuştur . iste buda kılavuz kaptanlik mesleğinin doğumu olmuştur. bu mesleğin doğumunun günümüzden 4000 yıl öncesine dayandığı tahmin edilmektedir . m.ö 1700 lu yıllarda yer alan babildeki yazılı hammurabi kanunlarında da kılavuz kaptanlardan söz edilmekte olup normal bir kaptanın ücreti 1 sikke iken kılavuz kaptanın ücretinin 2 sikke olduğu belirtilmektedir .

0

klavuz kaptan sıg akıntılı dar derinliği henüz tespit edilmemiş bogaz ve liman yaklasımlarında gemi kaptanına yardımcı olan kaptandır zaman içinde limanın özelliklerinden habersiz manevra yapan gemilerin oturmaları catısmalaeı ve batmaları ile karsılasılmıstır bunu engellemek azaltmak için bı suşarda seyreden yol alan gemilere klavuz kaptan buşundurma zorunlulugu getirilmiştir klavuz kaptan sayesinde gemilerdeki mallara geşecek zararlar kaza sonucu gemilere ve cevrelerine verecekleri zararlar deniz trafiginin hızlı güvenli ve düzenli akması zorunlu kaptan bulundurma zorunlulygu ile ülkeden gecen gemilerden alınan ücretlerle ülke kalkınmasına yarar saglanılır zorunlu ve istege baglı olmalvüzere iki çesit klavuz kaptanlık mevcuttur klavuz kaptan bir iki saatlıgıne geminin yönetimini saglar

0

dünyanın en büyük ticaretleri deniz yolu ile yapılmaktadır. tek seferde binlerce ton yükü rahatlıkla taşıması nedeni ile deniz yolu tercih edilmektedir. dünyamızın 4/3 ünun su ile kaplı olduğunu düşündüğümüz zaman her kaptanın her su akıntısını bilmesi hemen hemen imkansız bir hale gelmektedir. ozellikle yerleşim yerlerine yakın yerlerde ve sonradan yapılmış olan su kanallarında akıntılar zaman zaman sert ve ters yönde akabilmektedir. bu nedenle belirli bir bölgeye hakim olmuş kılavuz kaptanlar devreye girmektedir. gemi kaptanı bilmediği bir deniz yoluna girdiğinde gerekli birimlerle irtibata geçerek kılavuz kaptan isteyebilmektedir. geminin tüm kontrolü kılavuz kaptana geçer. güvenli bir şekilde tehlikeli bölge atlatıldıktan sonra kaptan geminin kontrolüne geri döner. ulkemizde en çok istanbul boğazında kılavuz kaptana ihtiyaç duyulmaktadır.

0

klavuz kaptan yol gösteren harita bilgisi olan kaptan yardımcısıdır.

0

kılavuz kaptan yol yordam bilen gidilecek yerleri avucunun içi gibi bilen adam manasında kullanılır. özellikle turistik gezilerde kılavuz kaptan önemlidir koy gezilerinde kaybolma riski göze alınacak olursa ilk yardımcımız kılavuz kaptandır..

-1

kılavuz kaptanları sadece boğaz ve kanal geçişlerinde görev yapan kişiler olarak görmek yanlış olur.hemen hemen her limanın kendi kılavuz kaptanları vardır.bu kaptanlar limanı çok iyi tanıdıkları için gelen gemilerin yanaşmasini sağlarlar.her kılavuzlugu başına 15bin $ düşünürsek süper bir adamdır kendisi..

0

iki tane kaptan yer alır gemide. birisi gemiyi kullanan diğeri ise yolu bilen ve güzergah tayin eden kapatanlardır.

0

kılavuz kaptan, bir bölgeyi, boğazı, geçidi iyi bilen ve oradan geçecek olan diğer gemilere yolu göstermek ve güvenli geçişi sağlamak amacıyla para karşılığı hizmet veren kaptanlardır. örneğin istanbul boğazından geçmesi gereken bir yakıt gemisi var. bu geminin akıntıya kapılarak çevredeki yalılara ya da diğer yerlere doğru sürüklenmemesi ya da herhangi bir kazayla karşılaşmaması için kılavuz kaptanlar gemiye eşlik eder.

0

kılavuz kaptan yardımcı kaptandır. derinliği bilinmeyen boğaz ve limanlarda kaptanın yardımcısıdır...

0

kılavuz kaptan bir bölgeyi çok iyi bilen deniz yolu gemi kaptanıdır.o bölgeden geçecek gemilere öncülük yapar.sıkıntısız geçmelerini sağlar.örnek bizim boğazlardan geçen gemilerin çoğu kılavuz kaptan kullanır.

0

2 kaptan anlamına geliyor ve kaptanın işlerini yapan bir eleman

0

usta kaptandır. heryerde özellikle zorlu bölgelerde görev yapar.