0

8848 metre'dir. dünya'nın en büyük dağıdır

0

8000 kusur metre diye biliyorum bu sayı artadabilir

0

everest dağı dünyanın en yüksek dağıdır yeryüzünün en yüksek tepesi olan everest himalaya dağları'nın 8000 metreyi aşan 14 doğru içinde en heybetli sedir himalayalarda yaklaşık 28 derece kuzey enlemi ile 87 derece doğu boylamında çin nepal sınırı üzerinde yer alır everest dağı'nın yüksekliği 8848 metredir bu tepe nepal ileti bc ayıran sınırı çizer dondurucu soğuk doğal engeller ve 6000 metrenin üstünde havanın olunum maskesi kullanmayı gerektirecek kadar seyrettik olması gibi nedenlerle tırmalanması çok güç olan bu tepe bugüne kadar birçok daha canım hayatına mal olmuştur nihayet 29 mayıs 1953'de yeni zelandalı daha c and moon tahillari kılavuzu ve taşıyıcısı nepali tensen ile everest in doruğuna ulaşabildi everest bir ingiliz doğu coğrafya jackson'ın adıdır pekiyi bilinmeyen ve dünyanın çatısı diye adlandırılan bu bölgenin tam ve doğru bir haritasının yapılmasında büyük katkıları olan bu coğrafyacının adı bu tepeye verilmiştir

0

everest dağı'nın yüksekliği 8848 metre olarak bilinmektedir ancak tektonik hareketlerle her yıl yüksekliğinin arttığı konusunda bir belgesel izlemiştim.

0

dünyanın en yüksek dağı olan everest dağının yüksekliği 8.848 metredir.

1

tam yüksekliğini yukarıdaki cevaplardan öğrendim 8848 metre yüksekliğindeymiş. 40 metre daha olmaydı da 8888 okusaydı dedirten bir yüksekliği bar. bununla ilgili (adını şu an hatırlayamıyorum) gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilmiş güzel bir sinema filmi vardı. everest’e tırmanıyorlardı. sonunda duygu yoğunluğu yaşatan ve vay be dedirten güzel bir film idi.

0

cevaplardan anladığım kadarıyla 8 km civarında yani oldukça korkutucu bir yükseklik .

0

valla cok bilmiyorum ama 8848 metreymis galiba

0

yeryüzündeki en yüksek nokta.8km civarı bi yüksekligi var ama tam rakamı bilmiyorum.tepesine cok cıkabilen dagcı yok diye biliyorum tepedeki oksijen seviyesi çok düşük oldugu için

0

eerest dagi nepal ulkesinde bulunan himalaya dag kusagina ait dunyanin en yuksek dagidir yaklasik 8843 metre yuksekligindedir.everest dagi dunyanim en yuksek dagi konumundandir everest dagidan sonra k2 dagi gelmektedir.everest dagi dunyanin en tehlikeli olumcul daglari konumundadir evereste cikmak oldukca zordur everest dagina cikmak icin sagliginizin cok iyi olmasi gerekiyor cunku everestin tepesine dogru basinc azalmaya baslar ve kan basinci duser bu yuzden nefes alip vermek zorlasir evereste cikmak oldukca maliyetlidir ki bu maliyet 90 bin dolarlari bulabilir evereste cikmak icin yetkililerden izin almak da oldukca zordur bitekim everest olumcul bir yer oldugundan evereste cikarken meydana gelecek olan kaza veya saglik durumunun kotulesmesiyle yetkililerin mudahale etmesi neredeyse imkansizdir.benim hayalimde evereste cikmak var ama bunun icin maddi imkanim malesef yetersiz umaraim ilerde maddi imkanim iyi olur ve evereste cikmak nasip olur.everest dagina cikmak icin de ayrica cok iyi giyinmek ve gerekir ve vucut yag oranimizin yuksek olmasi lazim yanimiza enerji veren yiyecekleri almamiz lazm everest dagina en az 5 kisilik grubla cikmak gerekir cunku everest dagi cok tehlikeli oldugu ickn tek veya birkac kisiyle cikmak cok mantiksiz olur ozellikle hiperterofiye yakalanmak riski oldukca yuksektir.everest dagi dunyanin catisi olarak bilinir everest daginin olusumunda dunyada meydana gelen orojenik surecler sonucu olusmustur everestin bulundugu alandaki arazi yapisi kivrilmaya cok musait oldugu icin cok yuksek bir sekilde kivrilmistir.everest daginin ismi nerde geldigini bilmiyorum ama tahminimce yerel kokenli bir isim oldugunu dusunuyorum.everest daginin bulundugun yer nepal ile cin sinirinda bir yerdir o yuzden bazi kaynaklar everest daginin cin sinirleri icinde oldugunu soyler ama everest dagi nepal sinirinda yer alir nepalin has milli dagidir yani anlasilan nasilki bizim agri dagina olan sempatimiz varsa onlarinda evereste olan sempatisi vardir hatta nepal ismini dunyaya tanitan everest dagidir.nepal ulkesi everestin sayesinde dunyaya taninmistir.

0

bende bilmiyordum şuan cevaplara bakarak öğreniyorum

0

dünyanın en yüksek dağı everest nepaldadir net ölçümlerie göre 8448 metre olarak belirlenmiştir.
bu yüksek dünyanın en yüksek tepesine ilk ulaşanlar 1953’te ulaşmışlardır

0

everest dağı nepal ülkesi ile çin halk cumhuriyeti arasında bir yerde bulunmaktadır. dünyanın en yüksek dağı olarak bilinir. yüksekliği tam olarak 8.848 metredir. bir çok maceraperest everest dağına gitmiş ama bir çoğu gerik dönememiştir.

0

everes dağı 8.848 metredir ve uzunluğu ile bilinen bir dağdır. everest dağına daha önce çıkan oldumu bilmiyorum ama az da olsa fizik bilgilerimle çıkılamayacağını çünkü basıncın insan biyolojisini olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

0

everest dağı 8848 metredir bayağı uzun bi dağdır

0

everts dağının yüksekliği yaklaşık olarak 8850 metre yüksekliğindedir

0

everest dağının yüksekliği yaklaşık olarak 8.848 m yüksekliktedir ve bu yüksekliği ile dünyanın en yüksek dağı unvanına sahiptir

0

dünyanın en yüksek dağıdır ve sekiz bin metrenin üstündedir

0

dünyanın en büyük en yüksek dağı olarak kabul edilen everest dağı 800 metrenin üzerinde bir yüksekliğe sahiptir

0

dünyada en büyük dağ olarak kabul edilmiş olan everest dağının uzunluğu 8.848 metre olarak açıklanmıştır.