0

muazzezersoy:
9 ağustos 1958 yılında edirne uzunköprü'de dünyaya gelmiştir.hatice yıldız levent ya da sahne adıyla muazzez ersoy klasik türk müziği sanatçısıdır. 33.türkiye hükümeti'nde kültür bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan devlet sanatçısı unvanına 1998'de layık görülen sanatçı seslendirdiği nostaljik şarkılardaki başarısından dolayı 'nostalji kraliçesi' olarak da bilinir.

0

muazzez ersoy klâsik türk sanat müziğinin en önemli isimlerinden biri gerçek ismi hatice yıldız levent olan bu büyük sanatçımız 1998 yılında devlet sanatçısı ünvanına layık görülmüştür.kendisi şu an 60 yaşındadır aynı zamanda nostalji kraliçesi olarak da bilinir.

0

muazzez ersoy 1958 de istanbul da doğmuş ve klasik turk muzigi sanatcisidir

0

muazzez ersoy sanatci dir 60 yasindadir

0

muazzam bir sestir kendisi. şuanda 60 yaşındadır. allah ömür versin.

0

türk sanat müziği sanatçısının. asıl adı hatice yıldız levent'tir. 1958-istanbul doğumludur.

0

kendisine nostalji kraliçesi denir beyoğlun'da görme şerefine layık olmuştum gerçek adı hatice dir

0

türk müziğinin önemli isimlerindendir gerçek adı hatice yıldız leventtir.babası yaşar levent dolmuş şoförüdür annesi fatma hanım tütün fabrikasında işçiymiş.kendisi şuan 60 yaşındadır.

0

gerçek ismi hatice yıldız levent olan 9 ağıstok 1957 tarihinde istanbulda doğan çocukluğu kasımpaşada geçti babası dolmuş şöföörüydü

0

muazzez ersoy 1958 yılında doğmuştur . ve şu an 60 yaşındadır . cinsiyet değiştirdiğini sanmıyorum çünkü çocuğu olmuş ?

0

muazzez ersoy asıl ismi hatice yıldız levent tir 9 ağustos 1958 yılında edirnenin uzunköprü ilçesinde dünyaya gelmiştir klasik türk müziği sanatçısıdır.

0

muazzez ersoy kimdir gerçek ismi hatice yıldız levent olan muazzez ersoy 9 ağustos 1958 tarihinde islam istanbul istanbul'un kasımpaşa semtinde dünyaya gelmiştir çocukluğu ve gençlik yılları kasımpaşa'da geçti babası yaşar levent dolmuş şoförü ydü annesi fatma hanım ise cibali tekel tütün fabrikasında çalışırdı ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürdü irfan özbakır ve baki duyarlar gibi değerli hocalardan musiki dersleri aldı bir yandan da beyoğlu'nda tezgahtarlık yaptı ilk olarak 1982 yılında istanbul pembe köşk gazinosunda assolist olarak sahneye çıktı 1000 1985 yılında trt ankara radyosunun açmış olduğu sınava katıldı fakat kazanamadı 1989 yılında trt ankara radyosu şeflerinden cahit ünyaylar ile çalışmaya başladı türkiye cumhuriyeti kültür bakanlığı devlet korosu solisti olarak 3 yıl görev yaptı uygulamada okumaya devam et aç 1991 yılında seven olmazki adındaki ilk albümünü yaptı 1995 yılında nostalji serisi albümlerinden birincisi nostalji bir piyasaya çıktı gördüğü büyük ilgi üzerine 1996 yılında nostalji 2997 yılında ise nostalji 3 albümlerini çıkarttı 1998 yılında bir ilke imza attı nostalji 45 eksi 6 aynı anda piyasaya çıktı ve böyle devam etti 1995 yılında kurduğu levent müzik şirketinde dünya starlarının yaptığı ve promosyon müzik yönetmenliği moda editörlüğü bölümlerini aynı çatı altında toplayarak bu konuda da önce olmuştur 1998 yılında devlet sanatçısı oldu 2005 yılında da birleşmiş milletler mülteciler yüksek komiserliği tarafından iyi niyet elçisi ünvanı alan 9 kişiden biri olmuştur 1974 yılında küçük yaşta evlendi ve 2 yıl evli kaldı bu evlilikten enderdir isminde bir oldu daha sonra boşandı muazzez ersoy ismet özhan ile 18 haziran 2001 tarihinde evlendi 4 ay sonra boşandı

0

gerçek ismim hatice yıldız levent olan muazzez ersoy ağustos 1958 tarihinde istanbul'un kasımpaşa semtinde dünyaya gelmiştir ve kendisi türk sanat müziğinin önce isimlerindendir kuvveti sesi ile birçok ödüle layık görülmüştür

0

muazzez ersoy türk sanat müziğinin ender olan sanatçılarından biridir. naif sesi ile dinleyicilerini adeta mest eder. muazzez ersoy'un bilinen adı gerçekte hatice levent yıldızdır. muazzez ersoy devlet sanatçı namına da layık görülen az sayıdaki sanatçılardan bir tanesidir. sanatçının kendisi 1958 senesinde dünyaya gelmiştir. bugün itibariyle 61 yaşında olmaktadır. istanbul'un kasımpaşa ilçesinde dünyaya gelen muezzez ersoy halen istanbul'da yaşamaktadır.

0

istanbul doğumludur. klasik türk müziği'nin ülkemizde en önde gelenlerinden birisidir. kendi semtindeki lakabı kraliçe olarak biliniyor. sahne ismi dışında kullandığı gerçek ismi ise hatice yıldız levent'tir. devlet sanatçısı unvanına erişen sanatçılarımızdan biridir. müziğe başlama hevesi annesinin müziği sevmesiyle ortaya çıkmıştır. assolist olarak ilk kez istanbul'da sahneye çıkmıştır. trt tarafından çağırılmış ve televizyonla ilk kez burada buluşmuştur. ilk albümü ise "seven olmaz ki" 'dir.

0

muazzez ersoy türk müziğinin öncü isimlerindendir. 1958 yılında istanbul"da dünyaya geldi.

0

hatice yıldız levent, ya da sahne adıyla muazzez ersoy klasik türk müziği sanatçısı otuzüç üncü türkiye hükümetinde kültür bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan devlet sanatçısı unvanına 1996 da layık görülen sanatçı seslendirdiği nostaljik şarkılarda ki başarısından dolayı "nostalji kraliçesi" olarak da bilinir.

0

muazzer ersoy bir şarkıcıdır genelde türksanat müziği tarzında eski yani nostaji türünden besteleri vardır türkiyede en çok dinlenen ve saygı gören sanatçılardandır

0

muazzez ersoy sanatçı şarkıcıdır.yaşı 60 olan sanatçımız cinsiyetini değiştirmiştir.erkekten kız olmuştur.saygıyla karşılıyoruz.

0

muazzez ersoy türk halk müziğinin önemli seslerinden biridir şuan 60 yaşında olup hala yaşamaya devam etmektedir eskilerin en sevilen sanatçılarından biridir çocukluğu ve gençliği istanbulun kasımpaşa semtinde geçmiştir