0

çünkü ilber ortaylı siyasi zekası olan ve tarih hakkında çok geniş bilgilere sahip olan bir insandır ve mezun olduğu okullarda bu sözleri destekliyor

0

gerek okuduğu okullar öğrendiği bilgiler yaşadığı hayat ve kendimi ilime bilime bilgiye adamış birisi konumundadır. boş beleş bi insan değildir dil bilgisi tarih bilgisi çok iyi ve tecrübeli bir öğretmendir açıkcası. ondan öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum

0

arkadaşlar kardeşlerim ilk önce olarak size şunu söylemeliyim ki bu adam türkiyenin eline geçecek sayılı adamlardan bir çünkü ya adamda bir kere feci bir şekilede bilgi tarih bilgisi bu adamın bütün bilgileri türkiye için çok önemli insan düşünüyor bu adam nasıl bu kadar zeki yani şahsen ben düşünüyorum birader adam diyor ki kardeş sen harbiden büyük işler çok okul okudun adam şimdi nerede her akşam bir programa çıkıyor birde bu adamın ünlü bir sözü varya cahil cahil konuşma diye harbiden cahil insanlarla baş etmek harbiden çok zor yav güler duman bile diyor cahile çatıp aşina sanma diyor sıla gençoğlu dedi ki allah başka dert vermesin cahille uğraşmak çok zor

0

cahil değil ya kendisi o acıdan.
yoksa baska bir numarasi yok bence.

0

tamamen mantık abidesi olan bu zat, tamamen düzgün ve yapmacık olmayan bir karakter ve kişiliktir. ifadelerinde de sürekli dürüst ve gerçek cümleler kullandığı için halkımız tarafından da sevilen bir kişiliktir.

0

çünkü tarihin babası olarak bilinir. halil inalcık'ın öğrencisidir ve halil inalcık dan dersler almıştır. türkiye'nin en önemli tarihçilerindendir. yeri doldurulamayacak kadar önemli bir kişiliğe sahiptir.

0

ilber ortaylı gerek ilgisi ile gerek tek kültürüyle gerek eğitimi ile örnek bir kişiliktir türk tarihini türk toplumuna kazandırılan saygın bir kişiliktir ilber ortaylı türk tarihi açısından çok önemli bir kişiliktir popülerdi popüleritesi yüksek bir kişidir şahsım adına ilber ortaylıyı çok severim instagram’dan da takip ederim türk tarihine ışık tutan bir kimliktir

0

ünlü bir tarihçi olan ilber ortaylı diğer tarihçilere göre bana kalırsa çok daha bilgi sahibi olan bir kişilik. ayrıca üslubu ve saygısı ile kendisini ön plana çıkartıyor. tarihe objektif olarak bakmak ve yorumlamak en önemli husustur ve ilber ortaylı bunu gerçekten çok güzel yapıyor. insan kendi tarihini bilmeden kendi tarihinden ders almadın hiçbir zaman ilerleme kaydedemez çünkü insanın asıl kendisine pay çıkarması gereken olgu tarihtir.

0

zekası ve tarihe olan ilgisi ve çok iyi biridir. bilgileri ve siyasi ideolojisi ile gelecek nesile adeta bir deniz feneri olacaktır . tarafsız ve objektif biçimde tarih yapan sayılı tarihçilerden olması onu dünyanın en iyi tarihçileri arasına sokar.

0

ilber ortaylı muhteşem tarih zekası ile dikkat çeken bir insandır. tüm insanları tarihi ile iyi ve kötü yerden eleştirmiştir. çok başarılı ve çok iyi bir insandır. ilber ortay şahsen ben çok severim ve bizlere çok büyük katkıları olmuştur.

0

ilber ortaylıyı önemli yapan şey tarhçiliği ve araştırmavçcı ruhudur tabi her insanın dülüncelerine verdiği tepkiyle orantılıdır yani söylediklerini ne kadar doğru bulusanız o kadar çnemli bir yeri olur hayatınızda ama fikirlerine katılmazsanızda sıradan bir insan olmaktan öteye geçemez sizin için

0

türkiye cımhuriyetinde şuana kadar söyledikleri ve anlattiklari her kesim tarafindan suphesiz ve dogmasiz kabul edilen ender kisilerden olmasi tesadufi değildir.çünkü geçmişinden itibaren en önemli okullarda yabancı okullarda tahsil görmüştür bunun karşılığında realist ve tarafsız olması onun popüler kimliğe kavuşmasını ve her zaman her türde insana karşı saygı kazanmasını sağlamıştır.
özellikle hocası halil bey gibi büyük bir insandan çok şey kazandığı hayatında kendi eserleri ve düşünce fikirlerini doğru, çıkar gözetmeden her kesime yönelik anlatması türk tarihi açısından bu kişiliği son derece önemli hale getirmiştir.

0

geçmişini cok iyi bilen kulturlu bi insan ve tabiki ataturkcu

0

ünlu bir tarihci ve onemli bir arastirmacidir. bilgi seviyesi yuksektir

0

ilber ortaylının geçmişine baktığınız zaman türkiye'nin çok önemli bir tarihçisidir oxford üniversitesinde eğitimini tamamlamış bir tarihçimizdir.

0

bilgi ve kültür yönünden kendini yetiştiren sayılı kişilerden birisi dir

0

bir çok konu hakkında bilgisi olan ve kanıtsız konuşmayan bir insan yani televizyona çıkıpta sadece konuşmak için konuşan biri değil. her şeyden önemlisi vatanını milletini sahiden düşünen ,tecrübesiyle ve zekasıyla sorunlara mantıklı çözümler öneren bir insandır sayın cahil düşmanı üstadımız.

0

bilgi sahibi araştırmacı deneyimli tarihçi bir kişiliktir kendisi mantıklı konuşmasıyla bilinir bu adamın söylediklerini iyi dinleyin ezberleyin boş konuşmuyor bu adam

0

en önemlisi ilber ortaylı çok kültürlü, çok donanımlı, araştırmacı ve çok iyi bir tarihçidir. gerçekten tarihimizi iyi bildiğini ve doğru bir şekilde aktardığını düşünüyorum. gerçekçidir.

0

çünkü çok donanımlı,kendini sürekli olarak yenileyen ve tarihçi kimliğiyle tanınan bir insandır.televizyonda kanallarda gördüğümde hemen açar dinlerim.insanlarda yaşının vermiş olduğu ve bilgi donanımının fazla olması sebebiyle dinlerler ve saygın bir kişiliğe sahip olmasıyla da çok dinlenir ve önemli bir kişidir.