0

kanser ve veremdir en popüler olanları bunlardır bunların yanında kalp krizi tansiyon ve şeker hastalıkları da can alır

0

tek hastaliknolarak yorumlamis olsan kesinlikle veba olurdu

0

dunyada cok hastslik bunlarin bazilarina care bulunmus bazilarina da daha araniyor.
1.aids bugune kadar 25 milyon insanin olmesine neden oldu.
2.ispanyol gribi. 100 milyon kisi hayatini kaybetti
3. veba 250 milyon kisinin hayatini kaybetmesine neden oldu
4.sitma
5. cocuk felci. 27 bin kisinin sakat kalmasima 6 bin kisinin olmesine sebeb olmustur.
6. kolera 12 bin kisi hayatini kaybetmis
7. su cicegi.
8. sari humma

0

başlıca ölüme yol açmış olan hastalıklar;veba,sıtma,sarılık vs...

0

tek hastalık olarak yorumlarsak bu hastalık şğphesiz veba olurdu.

0

bence dünya tarihinde en çok can alan hastalık kanser ve kanser çesitleridir siroz falanda olabilir ama özellikle kanserden her gün bir cok insan hayatını kaybediyor ve tabiki veba hastalığıda var benim bildiklerim bunlar en cok can alan hastalık kanserdir.

0

veba hastalıgı eski zamnalarda çok ölüme neden olmuştur.

1

hastalık denilen illet her zaman can almıştır ve bunların bazıları ise insanlık için baya kötü sonuçlara neden olmuştur.ve en çok can alan hastalıklar ise şunlardır:
1-tedavisi bulunmayan kanser
2-ebola hastalığı
3-verem
4-tansiyon
5-kalp krizi
6-kalp hastalıkları
7-veba
ve bunlar birçok insanın hayatını çok derinden etkilemiştir.

0

solunum yolları hastalıkları : genelde akciğerlerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan hastalık yılda ortalama 4 milyon yaşlı ve çocugun ölümüne sebep olmaktadır.
aıds : ilk olarak amerikada ortaya çıkan hastalık yılda yaklaşık olarak 3 milyon insanın ölümüne neden olmaktadır.
ishal : en çok rastlanılan kolera , tifo ve dizanteri gibi hastalıklar 1996 yılında 3 milyon çocuğun ölmesine neden olmuştur günümüzde ise 1 milyon kadar azalmıştır
verem: yılda oralama olarak 1 milyon 600 bin kişi veremdne ölmektedir bunun en büyük sebebi ise sigara bağımlılığıdır.

0

en çok olumlu hastalık verem zatürre kanser hele ki kanser günümüzde hala daha devam etmektedir en kotu hastalıklardan biridir verem hala günümüzde yok ama yabancı ülkelerde devam ediyor ve bence bunlar benim bildiklerim

0

ölümcül hastaliklar atasinda kanser büyük rol oynar erken teşhis herzamn hayat kurtarir. kanser yüzunden bir çok insan hayatini kaybetmiştir. kalk krizi ani ölumlerden biridir. kalp krizi yaşi git gide düsmeye başlamistir. yeni doğmus bebeklerde bile kalp krizi riski ortaya çikmiştir.

0

en çok can alan bence seker hastalığı tansiyon kalp krizi açlık yani çok var ama seker ve tansiyon çok can alıyor . ha toplu dersen bir anda çoğu kişi dersen savaş çok can alıyor uçak kazaları otobüs kazaları alacak verecek meseleleri kıskançlık duyguları

0

en bilinenler arasında kanser ve verem vardır sonucu genelde ölüm olur.

0

aids,veba,sıtma,kolera gibi hastaliklardir.

0

dünya tarihinde en fazla can alan hastalıklar kenser ve veremdir.

0

kanser ve veremdir. kansere bir türlü tam olarak çare bulunamadı. kansere çare bulunana kadat teknoloji gelişti diyemem

0

ölümcül hastaliklar olarak kanser ve verem vardir özellikle kanserin tedavisi çok nadirdir

0

dünya tarihinde en çok can alan sey düşüncesiz olmaktir. düşüncesiz olmakda bir hastalıktır. bir seye yeteri kadar ilgi ve alakalı bir sekilde yaklaşmazsanız her zaman sonuçu hüsran olur. simdi dunya da pek çok hastalık can almistir. kanser vardir. atom bombası atilan japonya mesela o dönemde doğan cocuklar bile ölü doğmuştur. bu ne düşüncesizlik abd nin attigi bomba sonucu olusan hastaliklar japonyada cok can aldi. afrika yi düşünün afrikada bulunan insanlar hep açlıktan ölüyor . bu neyin göstergesi düşüncesiz olmamizin bir sonucudur. eger biz fazla seylerimizi afrikali kardeslerimize göndersek onlarda açlıktan ölmez . açlıktan bir cok hastaliga bulasan insanlar canlarıni oylece kaybetmişler . bulaşan sıtma hastalığı sebebiyle cogu insan hayatını kaybetmistir. bunlarin hepsi düşüncesiz olmamizin bir sonucudur. iyi insan olmalıyız . sadece kendimizi düşünmemeliyiz . baska insanlarin var olduğunu da unutmamamiz lazim. gun gelir biz de o afrikalı kardeşlerimizin durumuna düşebiliriz. iyimser davranmaliyiz. her zaman sadece kendimizi dusunmemeliyiz. bulaşıcı hastaliklardan her gun binlerce insan ölmekte. insanin en önemli olan şeyi sağlığıdir . bir insanin sağlığını elinden almak en büyük suçtur. insan oglu nerden geldigini bilmeli. ona gore hareket etmeliyiz. bir gun biz de açlıktan sefaletten öleceğimizi unutmayalım. zamanın bize neler getireceğini bilemeyiz. her insan ölümü tadacak ama boyle basit bir şekilde değil yani. siyasi liderler gece gündüz yediği önünde yemediği arkasında biraz insanlık adina neler yapılacağını düşünün. düşünün ki oturduğunuz yerin hakkını verin.

0

dünya tarihinde en çok can alan hastalıklara bakıldığı zaman şunları söyleyebiliriz. aids, henüz tedavisi bulunmamıştır ve en ölümcül hastalıktır. veba, eski yunan'dan beri ortaya çıkmış bir hastalıktır, ispanyol gribi 1920 yılların kabusudur. fazlaca can almıştır. çocuk felci, sıtma, çiçek hastalığı, kolera, sarı humma hastalıkları fazlaca ölüm sebep olmuş en çok can alan hastalıklardan biridir.

0

kanser,verem,kalp krizi,şeker,hiper tansiyon,ama tabikisi bunlar vesiledir vade doldumu is bitmistir.