0

imkan kelimesinin eş anlamlısı, anlamdaşı olanak , fırsat, olabilirliktir.

0

imkan kelimesinin eş anlmaları; imkan, olanak, oalbilirlik gibi terimlerdir.

0

imkan demek bir şey sahip olmak yada yeteri kadar olmak anlamına gelen bir sözcüktür imkanın eş anlamlısı ise olmaktır çünkü ikiside olan bir cisimin yada nesnenin var olmasını vurgulayan sözcüklerdir bir diğer anlamı ise olanaktır yani şöyle olanak demek bir şeylere sahip olmak demek ise zaman ile birlikte bir emek sonucu ele alınan şeylere sahip olmak denir.sahip olduğunuz şeylere düzenli bir şekilde çalışma ile birlikte çok daha sahip olduğunuz şey olur ve böylece olanağınız artar bu durum böylece size güçlü bir insan yapar kimseye muhtaç olmayan biri olursunuz ve zamanla birlikte bu varlığınız zamanla azalır bunun sebebi borç ve benzeri şeylerin kapınıza dayanması yani şöyle demek aslında önemli olan akıllı varlık ve akıllı kazanç eğer yavaş yavaş olması gerekiyorsa bırakın yavaş yavaş olsun çünkü hemen herşeye sahip olmak için bankadan kredi veya başka kişilerden borç almak doğru olmaya bilir tabiki çok zor durumda bizde almalıyız ama eğer çok zorunlu bir şey değilse ben alınmasını yanlış buluyorum zaman ile birlikte biriken alın teri ile birlikte istediğiniz şeylere sahip olursunuz böylelikle hem kazandığınız şeyin değerin çok daha iyi bilirsiniz hemde bir derdin ve tasanin altında girmemiş olursunuz

0

imkan sözcüğünün eş anlamlısı olanaktir. mümkün olmak yada olmamak gibi.

0

olanak diyebiliriz ama imkan ında anlamını bilmek gerekir. elveriş de denebilir.

0

imkan sözcüğünün es anlamlisi olanak olarak bilinir

0

imkan sözcüğünün eş anlamlısı olanak olarak bilinmektedir.

0

imkan eş anlamlıdır olanak ve imkan ce olanak çok kelimelerde kullanılır.

0

türk dil kurumunda imkan kelimesinin karşılığı eş anlamlısı olanak demektir fırsatta diyebiliriz bu kelimenin karşılığına

0

imkanın eş anlamlısı olarak olanak ve elveriş olabilir.

0

imkân kelimesinin eş anlamlısı olanak ihmal vermek olumlu sonuç içermek gibi kavramlardır ..

0

imkan sözcüğünün eş anlamlısı olanak sözcüğüdür. köken itibariyle arapça bir sözcük olan imkan türk dil kurumu sözlüğüne göre, "yararlanılan uygun şart veya durum" olarak tanımlanmakta. olanak sözcüğü ise arapça kökenli olmayıp türkçe'dir.

0

merhabalar, sahip olmak diye biliyorum ben ama tam emin değilim, iyi günler

0

imkan sözcüğünün eş anlamlısı olanak sözcüğüdür

1

biliyorsunuzdur ki türkçe en eski dil ailelerine mensup bir dildir ki. bu da her bir kelimenin birçok eş anlamlı sözcükler tarafından söylenebildiğini açıklamaya gerek yok sanırım. ve imkan sözcüğü de bu sözcüklerden bir tanesidir. öncelikle imkan sözcüğünün türk dil kurumunca karşılığı olanak olarak verilebilmektedir. bu anlam şöyle ifade edilebilir senin bu işteki olanağın bana kıyasla çok fazla kardeşim çünkü bana verilen olanak kısıtlı ama sana verilen olanağın haddi hesabı yok kardeşim. gibi bir cümlede olanakyerine imkan koyulduğu zaman fark kesin olarak görülebilmektedir diye umud ediyorum.

0

imkan sözcüğünün eş anlamlısı 'olanak' tır.

0

türkçe çok elastiki bir dil olmasından dolayı pek çok kelimenin hem eş hem de yan anlamalara gelecek onlarca manası vardır. bir kelimenin 46 farklı manaya geldiği durumlarda vardır. bu neden ile imkan kelimesinin yerine gelebilecek pek çok kelime ve tümce mevcuttur. imkan kelimesinin hangi cümle yapıları içinde kullanılacağı bu eş anlamlı kelimeyi belirleyecektir. mevcut şartların el verişliliği manasına gelen imkan kelimesi tek kelime ile şartlar manasına da gelmekte olup, durum ve hal kelimeleride aynı durumu karşılamaktadır. şartlar kısıtlı, durumum yok, elden bu gelir, elde olan bu kadar gibi tümcelerinden karşılayabildiği durumlar vardır. yeri geldiği zaman çok farklı şekillerde ve farklı manaya gelen cümle içlerinde de kullanılmaktadır yaygın olarak. örneğin fırsat verilse imkan verilse eş manaya gelen yapılarda mevcuttur türkçe içinde. imkan dahilinde de kullanılabilen bir söz yapısı da şudur : olasılık dahilinde ya da olasılık içinde. çok çeşitli imalar sunan bir dil olan türkçe geniş anlam kaymalarınıda beraberinde getirmektedir.

0

imkan sözvüğünün eş anlamlısı -olanak- sözcüğüdür

0

imkan sözcüğünün eş anlamlısını bulmak için kullanımına dikkat etmek gerekir. olanak kelimesi genel olarak karşılıyor ancak fırsat gibi kelimeler de yeri geldiğinde imkan kelimesinin yerine kullanılabilir. özetle cümlede nasıl ne şekilde kullanıldığına göre soruya değişik cevaplar verilebilir ama en kapsamlı şekilde karşılayan kelime ise olanak kelimesidir .

0

imkan sözcüğünün eş anlamlısı olanak kelimesidir.